UFC 218: Holloway weet titel te verdedigen


Noot: Omdat we het UFC-gevecht van Alistair Overeem afzonderlijk bespreken is in dit artikel geen uitgebreide aandacht voor de Nederlander. Het artikel over Overeem is te vinden via deze link.

UFC 218: MAX HOLLOWAY WEET ZIJN TITEL TE VERDEDIGEN

Zaterdag 2 december stond UFC 218 in Detroit op het programma. Het main-event was een directe rematch van het laatste titelgevecht in de vedergewichtklasse. Echter waren deze keer de rollen omgedraaid; Max Holloway mocht het in eigen land als titelverdediger opnemen tegen de Braziliaanse ex-kampioen Jose Aldo.
Net als in het eerste gevecht tussen beide atleten begon Aldo goed. Zijn lowkicks waren deze keer prominenter aanwezig en dit bracht in het begin enigszins problemen voor ‘Blessed’ met zich mee. Zowel Holloway als Aldo hadden goede stootcombinaties waarmee ze beide schade konden aanrichten.
Echter was het net als in de vorige wedstrijd dat de cardio en punchvolume van de regerend kampioen van een sublieme kwaliteit waren. Tijdens de tweede ronde zag je Aldo al meer uit zijn neus ademen, iets wat kan duiden op vermoeidheid. Daar stond tegenover dat Holloway nog fris in de octagon rond liep.

KOPIE

Uiteindelijk bleek deze wedstrijd een kopie van het eerste gevecht wat op  UFC 212 in het voordeel van Holloway werd beslist. In de derde ronde gaf de vechter uit Hawaii nog extra gas, dit terwijl Aldo juist steeds vermoeider werd. Na een stotencombinatie van de kampioen ging de uitdager voor de takedown. Deze mislukte echter, zodat Holloway het over kon nemen en het uiteindelijk op de grond afmaakte via geplaatste stoten.
Een tweede TKO-overwinning in ronde drie op Aldo was een feit. Hiermee heeft Holloway zijn laatste 12 gevechten gewonnen en zal hij rustig afwachten wie zijn volgende tegenstander gaat worden. Zal hij nog een rematch krijgen tegen Conor McGregor, de laatste man die van Holloway wist te winnen? Wat Aldo gaat doen is nog onduidelijk, maar wat zeker is; hij heeft niets meer te bewijzen binnen de UFC.

UFC vedergewichtkampioen Max Holloway weet een stoot te landen op uitdager Jose Aldo (Raj Mehta/USA TODAY Sports)

CEJUDO VOLGT HET PERFECTE GAMEPLAN

In de vlieggewichtdivisie van de UFC stonden twee hooggerankte vechters tegenover elkaar. Olympisch worstelaar Henri Cejudo (#2) mocht het opnemen tegen Sergio Pettis (#4), de vechter met vooral een taekwondoachtergrond. Dit was een typisch geval van stylematchup die in het voordeel van de worstelaar viel.
Vanaf het begin was het al duidelijk wat het plan van Cejudo was. Waar in zijn laatste partij zijn boxing de doorslag gaf, was het nu de takedowns die de boventoon voerde. Pettis kon daar niets tegenover stellen. In elke ronde was er wel een takedown voor de ex-Olympisch kampioen worstelen. Na drie rondes was het dan ook niet verwonderlijk dat alle juryleden voor Cejudo kozen als unanieme overwinnaar.
Voor Pettis betekende dit een einde aan een reeks van vier gewonnen gevechten. Ondertussen kan Cejudo afwachten of de superfight tussen vlieggewichtkampioen Demetrious Johnson en bantamgewichtkampioen T.J. Dillashaw gaat plaatsvinden. Is dit niet het geval, dan zal Cejudo met liefde tegen een van beide vechters in de octagon willen stappen.

PEOPLE’S MAIN EVENT

Het gevecht tussen de lichtgewichten Justin Gaethje en ex-UFC lichgewichtkampioen Eddie Alvarez was er op voorhand één waar veel mensen naar uitkeken. De twee vechters stelden niet teleur tijdens dit people’s main event.
Gaethje begon het gevecht als favoriet, maar het was Alvarez die als eerste toesloeg. Via licht voetenwerk wist ‘The Underground King’ het lichaam van Gaethje goed te bewerken. Gaethje stond statischer in de octagon, maar hij kon een aantal keren zeer goed doorkomen met harde kicks op de benen van Alvarez. Beide strategieën waren er op toegesplitst om elkaar zoveel mogelijk toe te takelen, mocht het toch tot een jurybeslissing komen. Toch leek het dat Alvarez meer succes had, ook omdat Alvarez vanuit betere angles vocht.

DERDE EN BESLISSENDE RONDE

Het gevecht bleef over en weer gaan, totdat de derde ronde was aangevangen. Alvarez ging, ondanks zijn inmiddels tot pulp vertrapte benen en een opgezwollen gezicht, vol door op Gaehtje. Een knie op het hoofd van Gaethje stuurde hem naar het canvas en Alvarez bracht zijn handen al als overwinnaar omhoog. Uiteindelijk werd het gevecht ook stopgezet en de upset was een feit. Dit gevecht was een waar slugfest, iets waar de fans op gehoopt hadden.
Het is dan niet meer dan terecht dat ze beide een bonus kregen voor ‘Fight of the night.’  Met dit resultaat is de ongeslagen status van Gaehtje binnen het MMA verleden tijd. Maar beide vechters hebben de harten gestolen met deze brawlingmatch.

TORRES VS WATERSON

De maincard van de avond begon met een gevecht in de vrouwen strawweightdivisie. Tecia Torres wist tegen Michelle Waterson goed het tempo en de afstand in het gevecht te bepalen. Dit resulteerde al gauw in een zwelling op het gezicht van Waterson, nadat ‘The tiny tornado’ een aantal keren goed door de dekking heen ging. Het enige wat ‘The karate hottie’ daar tegenover kon stellen was een perfect uitgevoerde heupworp.
Tegen het einde van het gevecht werd duidelijk dat Waterson niet bij machte was om voor een ommekeer te zorgen. Het was dan ook logisch dat alle drie de juryleden Torres aanwezen als winnaar van het gevecht. Torres zal nu azen op een rubbermatch tegen kersvers UFC strawweightkampioen Rose Namajunas. Voor Waterson rest er niets anders dan hard trainen en met een nieuw plan te komen.  

Top photo: UFC.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen