UFC 204: Mooi afscheid Dan Henderson, overwinning Mousasi

Dan Henderson

Manchester, Engeland is dit keer het toneel waar de UFC is neergestreken. Helaas voor de Europese fans is besloten dat het main event om drie uur s’nachts lokale tijd zal plaatsvinden. Sport Amerika was er live bij en deed verslag. Het hoofdgevecht gaat tussen local hero Michael Bisping, de kersverse middleweight kampioen, en veteraan Dan Henderson. Er staat nog een rekeningetje open tussen de twee heren, immers sloeg ‘Hendo’ Bisping op UFC 100 genadeloos tegen de vlakte om er nog een H-Bomb achteraan te gooien. ‘The Count’ was down for the count. Zijn eerste titelverdediging zal dus zijn tegen de man die hem zwaar knockout sloeg. Henderson heeft aangekondigd na dit gevecht te stoppen, ongeacht het resultaat. Maar er staan nog meer vermakelijke gevechten op deze card. Onze eigen Gegard Mousasi neemt het op tegen Vitor Belfort, en Stefan Struve staat tegenover Daniel Omielianczuk.


Michael Bisping vs Dan Henderson
– Jurybesluit (unaniem)
Bisping komt onder oorverdovende lawaai de Arena binnenlopen. Henderson werd net zo luid op boe geroep getrakteerd. ‘The Count’ zet snel druk, maar het lijkt wel of de geschiedenis zich in de eerste ronde herhaald. ‘Hendo‘ trakteert de Engelsman op een enorme H-Bomb en wil hem op de grond tot gruzelementen beuken. De Engelsman overleeft op karakter, maar op zijn tandvlees!
In de tweede ronde doet Bisping alsof er niks is gebeurd. Hij zet knap druk, en maakt zich totaal niet druk om de verwondingen aan zijn gezicht. De kampioen leeft weer op en komt door met goede combinaties, geaccentueerd met linker head kicks. Henderson moet in de achteruit als ‘The Count‘ een aantal keer goed doorkomt. Hij heeft echter weer die H-Bomb in petto voor de Brit. Ternauwernood kan hij de ronde weer overleven.
Bisping lijkt te hebben geleerd van de eerste twee rondes. Zijn stoten volume gaat omhoog en blijft uit de buurt van de levensgevaarlijke rechterhand van Hendo. Hij dringt de Amerikaan ver terug en in de categorie significant strikes domineert hij.
In de vierde ronde herhaalt het beeld van de derde ronde zich. Bisping dringt Hendo terug en heeft veel meer output als de veteraan. Henderson is zich wel bewust dat ie iets meer moet gaan doen en gaat wat meer werk verrichten. Hij komt wat beter door, maar is het genoeg om de Brit van de troon te stoten?
Voor de vijfde ronde begint krijgt de Amerikaan van zijn hoek het dringende advies: ‘Vecht de ronde van je leven’. Henderson probeert daar gehoor aan te geven en leegt zijn tank. Bisping doet hetzelfde als in de vorige rondes en is sowieso erg actief, en komt ook regelmatig door. Henderson scoort met een takedown aan het einde van de ronde. Het gaat erom spannen. De vijfde ronde komt aan zijn einde en triomfantelijk steken beide vechters hun handen omhoog. De jury beslist in het voordeel van regerend kampioen Bisping. Hij toont zich een ware kampioen en geeft zijn tegenstander Henderson veel respect. Henderson wint misschien de titel niet, maar sluit zijn carrière in stijl af met een oorlog tegen Michael Bisping.

img_4423


Gerard Mousasi vs Vitor Belfort
– TKO (tweede ronde)
Onze eigen Gegard Mousasi was bij de weigh ins als vanouds zo koel als een ijsklontje. Geen poespas, geen woeste blik. Slechts de zakelijke blik. Met Mousasi valt niet te spotten. Tegenstander Vitor Belfort is een legende, maar is al een tijdje niet in goede doen. Mousasi is in deze partij de grote favoriet. De Nederlander zet snel druk maar moet beducht zijn voor de kracht van ‘The Phenom‘. De heren bestoken elkaar met kicks, waarbij de Nederland Octagon control blijft behouden. Mousasi komt goed door met een aantal goede combinaties. In de tweede ronde is Mousasi met zijn jabs goed aan het doorkomen, en wanneer hij met een high kick heel goed doorkomt, komt een orkaan van geweld op Belfort afstormen. De Nederlander is meedogenloos op Belfort aan het inbeuken en de referee kan niet anders dan het gevecht stoppen.


Op de persconferentie na de gevechten heeft Mousasi gevoel voor humor en is zoals gewoonlijk gortdroog. Voor hem maakt het niet uit wie er nu op zijn pad komt, als het maar één van de top vier uit de middleweight divisie is.

img_4420

Jim Manuwa verslaat Ovince Saint Preux
– KO (tweede ronde)
Manuwa is gebrand om een mooie show voor de Engelsen neer te zetten. OSP heeft echter in het begin andere plannen. Hij brengt de Engelsman naar de grond, maar Manuwa neemt het gelijk over en zet bijna een choke op Saint Preux. In de tweede ronde ruimte Manuwa bloed, OSP heeft zichtbaar last van zijn conditie en van de klappen van ‘The Poster Boy‘, die met een leverstoot en twee hoeken OSP tot gruis reduceert.

#UFC204 Jimi Manuwa def. Ovince Saint Preux via KO (Punches) 2:38 of R2.

Een video die is geplaatst door Die With Memories Not Dreams (@thefightgamemma) op


Stefan Struve vs Daniel Omielianczuk
De Pool blijkt niet geïntimideerd door de enorme Nederlander. Moedig vecht hij naar voren en laat zich niet terugdringen. Op de grond komt de klasse van ‘The Skyscraper‘ bovendrijven. Aan het einde van de ronde heeft hij Omielianczuk op de grond en krijgt hem bijna in een choke. De Pool haalt het einde van de ronde nog wel, maar moet vervolgens in de tweede ronde toch zijn meerdere erkennen in de Nederlander. Met een D’arce choke verschalkt hij Omielianczuk.


Mirsad Bektic vs Russell Doane
Russell Doane toont moed door het gevecht op vijf dagen aan te nemen nadat al twee andere vechters af moesten haken vanwege blessures. Bektic is een featherweight die een aardige reputatie aan het opbouwen is. Zo is hij nog ongeslagen en traint hij bij American Top Team. Al snel in het gevecht is Bektic zijn eigen versie van de human backpack aan het uitvoeren en blijkt onverzettelijk. Hij weigert zijn tegenstander ook maar enige lucht te geven en kan even later door de onophoudelijke druk de rear naked choke op Doane zetten. Een zeer dominante prestatie van de als vijftiende gerankte featherweight.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen