Zuerlein schiet Rams naar Super Bowl na controversiële no-call


De NFC Championship game heeft gebracht wat we ervan gehoopt hadden: spanning en een hele flinke dosis drama. In een close game die zelfs tot in overtime ging, hebben de Los Angeles Rams aan het langste eind getrokken. Sean McVay en zijn Rams mogen zich opmaken voor een trip naar Atlanta voor Super Bowl LIII.
Dat ging zoals verwacht niet zonder slag of stoot voor de Rams. Al vroeg kwam de uitploeg in de problemen in een ongelooflijk luide Mercedes-Benz Superdome. Goff gooide een interceptie en de Rams werden vroeg geconfronteerd met een achterstand van tien punten na een touchdown-pass van Drew Brees naar tight end Garrett Griffin. De Rams konden toch de spanning terug in de wedstrijd brengen door vlak voor rust zelf de endzone te bereiken. Jared Goff gooide een schitterende pass naar Brandin Cooks, wat Todd Gurley de kans gaf om de bal in de endzone te buffelen in de daaropvolgende play.

De tweede helft gaf meer vuurwerk dan de eerste. De eerste drive van de Saints, steunend op het dynamic duo Alvin Kamara en Mark Ingram, leverde een touchdown-pass op van Brees naar manusje van alles Taysom Hill.

De Rams gaven niet op en antwoordden met hun eigen uitstekende drive. Tyler Higbee was het target van Goff in de endzone en zo bleven de Rams in de wedstrijd. In het vierde kwart sloeg het team van McVay er eindelijk in om de score helemaal gelijk te trekken. De Rams geraakten tot aan de 1-yard lijn, maar in tegenstelling tot wat iedereen dacht, bracht McVay zijn field goal-unit erin om een risicoloze field goal te trappen.
De spanning was tot dan toe hoog, maar het beloofde drama moest nog komen. De Saints wilden de klus klaren met een ultieme drive en slaagden daar bijna in. Brees gooide een beauty van 43 yards naar veteraan Ted Ginn en bracht de Saints in de redzone. Daar ging het echter gruwelijk mis. Een overduidelijke pass interference op Tommylee Lewis werd niet gegeven, waardoor de Saints tevreden moesten zijn met een field goal. Sean Payton en de Saints voelden zich bestolen en het momentum ging weer richting LA.

In de laatste drive van de reguliere speeltijd konden de Rams het veld niet meer oversteken, maar ze geraakten wel ver genoeg om een field goal te trappen. Greg ‘the leg’ Zuerlein miste niet vanop 48 yards en zo kregen we op de koop toe nog wat overtime voorgeschoteld.
Alles wat mis kon gaan voor de Saints in overtime ging effectief mis en een zure nederlaag stond op dat moment in de sterren geschreven. Drew Brees gooide een interceptie naar John Johnson en gaf zo de Rams de kans om de wedstrijd met een field goal te winnen.

De Rams kregen het niet cadeau van de Saints-defensie en ze geraakten tot op de middellijn. Een 57-yard field goal-poging kwam eraan. Greg the Leg mocht opnieuw aanleggen en miste niet, waardoor de Rams voor het eerst op de avond de voorsprong in handen hadden. Het stadion verstomde en de Rams bestormden het veld om de winst te vieren.

Controverse of niet, de Rams plaatsen zich voor het eerst sinds 2001 voor de Super Bowl. Een zonder meer uitzonderlijke prestatie van Sean McVay en de zijnen. De Saints van hun kant blijven een jaar na de Minneapolis Miracle opnieuw achter met een gigantische kater.

Foto: @RamsNFL/Twitter

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen