Tom Brady AFC Offensive Player van de week

Tom Brady leidde de Patriots voorbij de Broncos
Afgelopen zondag versloegen de New England Patriots de Denver Broncos met 41 – 16. Dat in The Mile High, traditioneel een gevreesde speellocatie voor de Patriots (Tom Brady verloor er al 7 keer). Velen hadden voor het nieuwe seizoen verwacht dat New England door het reguliere seizoen zou fietsen alsof het een zondagswandeling betrof.
Zo’n vaart loopt het vooralsnog niet, maar wat hun 40-jarige quarterback Tom Brady week na week presteert, kan wonderbaarlijk genoemd worden. Ook in week 10 was hij weer de beste man op het veld. Brady wierp drie touchdown-passes tegen nul intercepties. Daarnaast presteerde hij een 73,5% completion rate voor 266 yards en een Passer rating van maar liefst 125.4! Het leverde hem deze week dan ook voor de tweede maal dit seizoen de titel ‘Offensive Player of the week’ van de AFC op.

KANDIDAAT-MVP

De Patriots startten wisselvallig aan dit seizoen en hadden het vooral defensief erg lastig. Offensief daarentegen deed Brady zijn ding. Na negen games lijkt hij de favoriet om met de MVP-award aan de haal te gaan. Hij voert de league aan in Passing Yards (2807), Completions (231) en Yards per game (312). In de Passer Rating moet hij enkel de sensationele Carson Wentz van de Eagles voor zich dulden. Deze laatste zou overigens wel eens de meest serieuze concurrent voor Brady kunnen gaan worden voor de MVP-titel.

ALWEER ENKELE RECORDS RIJKER

Na een fenomenale comeback ging Superbowl LI in februari naar de Patriots: de vijfde ring voor Brady. Maar wie dacht dat de QB het nu wel eens rustiger aan zou doen, komt bedrogen uit. Zijn honger naar winst en succes kent maar geen grenzen en na de zegetocht door Denver is Brady opnieuw enkele records rijker. Hij won de AFC Offensive Player of the Week voor de dertigste keer in zijn carrière en heeft nu 86 wedstrijden gewonnen op verplaatsing (1 meer dan Peyton Manning) en hij heeft nu 54 games met 3 of meer touchdowns tegenover geen interceptions. De Patriots zijn verre van een ‘lock’ voor de Superbowl, maar als Brady dit niveau aanhoudt en blijft wervelen in ‘GOAT’-modus, dan zullen ze er alvast heel dicht bij zijn.

(Top photo: AP Photo/David Zalubowski)

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen