TNF Recap: Chargers gooien AFC wijd open na hold-up in Kansas City

Er stond veel op het spel in de laatste TNF van dit seizoen. De Kansas City Chiefs konden met een zege de AFC West definitief naar zich toetrekken, terwijl de Chargers een opmerkelijke losing streak tegen de Chiefs wilden stopzetten en bovendien met een zege de gehele AFC helemaal op z’n kop konden zetten.


MAHOMES GAAT OP ELAN VERDER


De game kon alvast niet slechter beginnen voor Philip Rivers en zijn Chargers. Al in de tweede snap van de wedstrijd gooide Rivers een interceptie naar Steven Nelson. Patrick Mahomes nam over en de sensatie van het seizoen stelde niet teleur. Bij third down ontweek hij de tackle en gooide een prachtige completion. Mahomes wilde echter nog meer magie rondstrooien en onder grote druk vond hij Demarcus Robinson in de endzone voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Philip Rivers keek toe en wist dat hij een moeilijke avond tegemoet ging.

De Chiefs waren in het eerste kwart duidelijk scherper en ook hun tweede drive resulteerde in een touchdown. Mahomes, die intussen “ontwijker van tackles” aan zijn functietitel heeft toegevoegd, vond fourth string running back Darrel Williams die de bal in de endzone liep en de dubbele voorsprong op het bord zette.


BACK AND FORTH TUSSEN TWEE RIVALEN


Toch bleven Philip Rivers en co rustig. Vanaf het tweede kwart ging het merkelijk beter voor het team van coach Anthony Lynn. Een goeie drive eindigde in een touchdown-pass van Rivers naar Mike Williams en ook defensief ging het plots beter lopen en werden de Chiefs afgestopt. Het leek er zelfs op dat de Bolts met een gelijke stand aan de koffie zouden kunnen gaan, maar Rivers gooide zijn tweede interceptie van de avond en zo bleven de Chiefs aan zet.

Na de rust schoten de Chiefs schieten als een komeet uit de startblokken. Ze staken snel het veld over, onder meer met een 36-yarder naar Tyreek Hill en scoorden uiteindelijk de touchdown met een ren van de derde-keus running back Damien Williams. De wedstrijd veranderde nu in een heuse back and forth waarbij de voorsprong steeds van twee scores naar een score ging en terug. In het vierde kwart, met nog acht minuten op de klok, namen de Chiefs opnieuw twee touchdowns voorsprong, na de tweede rushing touchdown van Damien Williams. Gezien de geschiedenis en de locatie van deze game, leek de wedstrijd nu echt wel gespeeld.


CHARGERS WEIGEREN OP TE GEVEN


Toch stond het woord “opgeven” niet in het woordenboek van de Bolts op donderdag. Nadat eerder in de game Keenan Allen was uitgevallen, kon Rivers nog rekenen op een oude vriend: Antonio Gates. Gates hielp Rivers bij het oversteken van het veld en uiteindelijk was het de third string running back Justin Jackson die de bal in de endzone werkte. Mahomes en co werden daarop gestopt en zo kregen de Chargers nog een ultieme kans om gelijk te komen.
In die ultieme drive vielen alle puzzelstukken goed voor Rivers en de Bolts. Er was een completion op 4th & 8, na een perfecte pass van Rivers naar Travis Benjamin. Nadat een helmet-to-helmet met Rivers als slachtoffer niet werd gecalld kwam er wel een goedkope pass interference tegen de Chiefs in de endzone en er was natuurlijk de touchdown catch van de held van de dag Mike Williams. Coach Lynn wist op dat moment dat het nu of nooit was in Arrowhead Stadium. De Chargers gingen voor de two-point conversion, waarbij de Chiefs Mike Williams helemaal open lieten in de eindzone. De rest is geschiedenis.

De Chargers(11-3) gooien met deze hold-up de spreekwoordelijke knuppel in het AFC-hoenderhok en maken een reële kans om zelfs de first seed nog binnen te halen. In een wedstrijd waarin de Bolts in totaal maar liefst vier seconden –jawel, vier volledige seconden- op voorsprong hebben gestaan, zagen we misschien de symbolische machtsoverdracht van de Chiefs naar divisierivaal Los Angeles.
De Chiefs (eveneens 11-3) hebben wel nog de zogenoemde tiebreaker in handen (ze wonnen een wedstrijd meer in de AFC West), maar volgende week wachten de Seahawks hen op in het altijd gevaarlijke Seattle. De Chargers van hun kant hebben nog wedstrijden tegen de Baltimore Ravens en de Denver Broncos op het menu. Dat het een bloedstollende eindsprint wordt in de AFC West, dat mag nu wel heel erg duidelijk zijn.

Foto: Getty Images (archief)

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen