TNF: Rams pakken revanche voor Super Bowl 53

Voor de tweede keer in vijf dagen tijd moesten de New England Patriots aantreden in het SoFi Stadium in Los Angeles. Dit keer waren de LA Rams de tegenstander. Het was de eerste keer dat de teams tegenover mekaar stonden sinds Super Bowl 53, waar de Patriots aan het langste eind trokken. Intussen waren beide ploegen echter danig veranderd en dus kregen we niet verrassend een heel andere partij. De Rams waren aan beide kanten van de bal de betere ploeg en domineerden de Patriots van start tot finish. De revanche was binnen voor Sean McVay, in de vorm van een ware afstraffing: 3-24.


Snelle start Rams

De Rams schoten als een speer uit de startblokken. In enkele plays staken Goff en co het veld over en bij 4th and goal aan de doellijn sprong Jared Goff zelf over zijn o-line om de touchdown te scoren. De toon was meteen gezet voor deze game, want ook defensief waren de Rams het scherpste team. De eerste twee drives van de Patriots kwamen niet verder dan een 3 and out.

Na die gemiste start van de Patriots leken de Rams zichzelf wel in de voet te gaan schieten. Jared Goff werd onderschept door Myles Bryant en dat bracht New England voor ’t eerst in de buurt van de eindzone van de tegenstander. Cam Newton gaf de bal echter meteen terug door zelf een interceptie te gooien. Linebacker Kenny Young zag geen Patriot in de buurt en kon helemaal naar de andere kant van het veld lopen om te scoren. Opnieuw een dure pick six van Cam Newton.

Cam Akers manifesteert zich

De veer leek al vroeg gebroken bij de Patriots. Zeker nadat in de volgende drive de enige goede kans op een touchdown ook nog eens verloren ging. Cam Newton ging ervoor bij 4th & goal, maar werd afgestopt door de uitstekende Rams-defensie. Ondertussen deed een andere Cam, Cam Akers, de Patriots drive na drive pijn met zijn rushes. De rookie manifesteerde zich zeer duidelijk als eerste running back bij de Rams met maar liefst 171 rushing yards. Enkel de kers op de taart in de vorm van een touchdown ontbrak. Van Malcolm Brown was in deze wedstrijd overigens geen sprake, waardoor de pikorde in het running back-comité nu wel definitief vastligt.

Rams pass rush verschroeit Cam Newton

In de tweede helft mocht ook de Rams front seven delen in de feestvreugde. De pass rush van Sean McVay en defensive coordinator Brandon Staley had geen kind aan de doorgaans degelijk offensive line van de Patriots. Aaron Donald, Michael Brockers en Morgan Fox vlogen voorbij de linemen van de Patriots en sackten Cam Newton vijf keer in totaal. Allemaal in de tweede helft! Newton moest in het slot van de wedstrijd bovendien nog plaatsmaken voor Jarrett Stidham, maar ook met hem had de front seven van LA geen genade. Ook Stidham werd nog een keer gesackt voor het eind van de wedstrijd.

Ondertussen moest de Rams-offense zich niet meer in het zweet werken. De kloof was geslagen en het kwam er voor Goff op aan om verder geen fouten meer te maken. Hij dikte zelfs zijn statistieken nog wat aan door een touchdown-pass te gooien naar Cooper Kupp om de finale score op het bord te zetten. De revanche was binnen voor Sean McVay, die bovendien de Patriots voor het eerst sinds 2002 nog eens een zevende nederlaag in één seizoen toediende. De Rams verstevigden met de zege hun leidersplaats in de NFC West, terwijl de play-off-dromen van de Patriots uiteengespat achterbleven op de turf van het SoFi Stadium.

Lees hier ook de laatste update over de razend spannende SportAmerika Football Pool!

Bron cover photo: Robert Hanashiro | USA Today Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen