TNF Recap – Kansas City stoot Oakland van troon in AFC West

hill
De Kansas City Chiefs hebben een hele grote stap gezet richting de play-offs in de NFL. De ploeg van Andy Reid stootte de Oakland Raiders van de troon in de AFC West dankzij een 21-13 zege. De Raiders lieten daarmee de kans liggen om de divisie naar zich toe te trekken en zien de Chiefs langszij komen in divisie. Reid’s mannen leidden de divisie met 10-3 dankzij een beter onderling resultaat tegen Oakland (ook 10-3).
Hieronder de zes belangrijkste punten van Thursday Night Football!
1. Hill is de x-factor
Het scoreverloop in Kansas City werd grotendeels beïnvloed door één man: Tyreek Hill. De rookie wide receiver heeft zich tijdens het seizoen ontpopt als een sensatie. Als wideout was hij belangrijk (6 receptions voor 66 yards en een touchdown) en als punt returner een nachtmerrie voor tegenstanders.


2. Kelce MVP bij KC
Met een scorende Hill als punt returner en deep threat heeft de offense van Kansas City een extra wapen naast de belangrijkste speler: Travis Kelce. De tight end nestelt zich in de top 10 van beste receivers in de NFL (achtste qua receiving yards, eerste tight end in de lijst) en noteerde voor de vierde week op rij meer dan 100 receiving yards.


Kelce hielp Alex Smith aan een uitstekend rapport na de eerste helft. De quarterback liet zien dat hij meer is dan alleen een game manager en hielp zijn team aan een 21-10 voorsprong na 202 passing yards en 1 TD. De tweede helft was een stuk minder van Smith, maar ook na rust kon hij nog één keer rekenen op zijn tight end.
3. Takeaway Thursday
Met Kansas City, het sterkste team qua turnovers in de NFL op het veld, was het tijdens Thursday Night Football ook uitkijken naar intercepties of forced fumbles. Die kwamen er ook, maar niet van de Chiefs. Oakland draaide de rollen om door drie keer de bal af te pakken van KC. Na een muffed punt van Hill in de openingsfase, volgden kort na rust een interceptie van T.J. Carrie en een forced fumble van Khalil Mack. Beide plays vonden plaats op de eigen helft van Kansas City.


Er werd echter geen gebruik gemaakt van de turnovers. Want voor slechts de tweede keer in 44 jaar wisten de Chiefs, ondanks een turnover differential van -3, een wedstrijd te winnen.
4. KC-defense repareert fouten Smith
Met de twee turnovers in het begin van de tweede helft hadden de Raiders de 21-10 achterstand om kunnen buigen in een voorsprong, maar dat lieten ze na. De twee klappen werden uitstekend opgevangen door de defensie van KC. Zij wisten de schade, ondanks de veelbelovende veldpositie van de Raiders, te beperken tot één field goal van Sebastian Janikowski.


Echt verrassend was dat niet omdat de verdediging van de Chiefs bijna de gehele eerste helft al de baas was geweest. Pas toen linebacker Derrick Johnson het veld moest verlaten met een achillespeesblessure, bleek de KC-defense iets kwetsbaarder. Toch hield de ploeg van Reid ook in de tweede helft vrij eenvoudig stand.
5. De pink van Carr
De beperkte productie van de Raiders was niet alleen te wijten aan het optreden van de defensie van de thuisploeg. Er lagen wel degelijk mogelijkheden, maar die werden eenvoudigweg niet benut door Derek Carr.
Carr kende voor zijn doen een dramatische dag met 117 passing yards en niet één touchdown. Slechts 17 van zijn 41 passes kwamen aan op de bestemming. Zijn receivers keken af en toe zelfs verbaasd om nadat de bal ver buiten hun bereik op de grond viel.
Zijn mindere optreden verleidde Marcus Peters om een aantal keren in te anticiperen op een pass, zijn tegenstander vrij achter latend. Op een goede dag had Carr de gretigheid van Peters genadeloos afgestraft, nu kwam de cornerback er mee weg.


Een verklaring voor de mindere vorm van Derek Carr is makkelijk aan te wijzen. De quarterback heeft duidelijk last van geblesseerde pink, al wordt dat door hemzelf en Oakland niet bevestigd. Carr plaatste zijn ingetapete buitenste vinger niet op de bal bij het versturen van zij passes, wat zijn accuratesse niet ten goede komt.
Vorig jaar was er de “duim van Dalton” die een veelbelovend seizoen van de Bengals deed kantelen. Dit jaar kan de “pink van Carr” wel eens het einde betekenen van de Super Bowl-aspiraties van de Raiders.
6 Murray kan het ook zonder bulldozer
Dat er toch nog een touchdown op het scorebord kwam te staan voor de Raiders was te danken aan Latavius Murray. De running back bewees dat hij ook zonder de zonder Kelechi Osemele terreinwinst kan boeken.


Met Osemele inactief moest Murray wat creatiever zijn. Waar de linkerkant van de offensive line normaal gesproken een zekerheid is om achter de rushen, maakte Murray nu ook gebruik van de rechterkant en zijn improvisatievermogen om tot 103 yards te komen.
Het geeft Oakland hoop dat ze tegen San Diego, Denver of Indianapolis de play-offs wel veilig kunnen stellen. KC heeft bijna dezelfde route te gaan, met Tennessee in plaats van Indianapolis. Enig verschil is dat Oakland op bezoek moet bij zowel San Diego en Denver, terwijl de Chiefs de Broncos mogen verwelkomen in het eigen Arrowhead Stadium.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen