TNF: Houston Texans zijn on fire

De Houston Texans hebben de Miami Dolphins met 42-23 verslagen tijdens Thursday Night Football. Onder aanvoering van Deshaun Watson, J.J Watt en DeAndre Hopkins wonnen de Texans hun vijfde wedstrijd op rij. Voor Brock Osweiler werd het een teleurstellende avond tegen het team waar hij in 2016 nog een contract van 72 miljoen dollar ondertekende.


HOUSTON WE HAVE OUR QUARTERBACK


Afgelopen nacht hebben we (eindelijk) de Deshaun Watson gezien waar iedereen op zat te wachten. De jonge quarterback lijkt minder last te hebben van zijn blessures en gooide meer touchdown passes dan incompletions. Watson heeft dit seizoen nog niet zijn stempel kunnen drukken op een wedstrijd, maar dat was tegen de Dolphins anders. Hij verspreidde de bal over al zijn wapens en eindigde de wedstrijd met 239 yards en vijf touchdowns.


De mooiste actie van de wedstrijd werd gemaakt door DeAndre Hopkins. Die daarmee wederom bewees waarom hij een van de beste wide receivers in de league is. Hopkins ving op onvoorstelbare wijze met één hand de bal, maar werd teruggefloten voor offensive pass interference. Zijn catch wordt al bestempeld als: ‘The greatest catch that didn’t count’.


Het is raar hoe dingen kunnen veranderen in een maand. Van 0-3 en verliezen van de New York Giants, naar de eerste plaats in de AFC South. Het is voor de Texans zaak om deze goede reeks voort te zetten. Vooral ook omdat naaste concurrenten uit Jacksonville en Tennessee een moeizaam seizoen beleven. Met een steeds fittere Watson, een solide defense en red hot offense gaan de Texans in week 9 naar Denver om er zes op een rij van te maken.


VAN CONTENDER NAAR PRETENDER


Voor Brock Osweiler werd het een teleurstellende terugkeer bij zijn voormalige ploeg. De Dolphins wisten nog wel als eerste de score te openen dankzij een 12 yards run van Kenyan Drake. Vervolgens konden de Dolphins aanvallend weinig gevaar stichten. Er werd pas in het derde kwart weer een touchdown gescoord. Na een 28 yards touchdown pass van receiver Danny Amendola kon wederom Kenyan Drake de endzone binnenlopen. Osweiler eindigde de wedstrijd met 241 yards, nul touchdowns en één interception. Hiermee lijkt Brocktober-mania aan zijn eind te zijn gekomen.


Er was ook aan Miami’s zijde een merkwaardige play. Osweiler gooide de bal richting Jakeem Grant, die controle over de bal verloor nadat hij door twee Texans verdedigers werd geraakt. Via een helm kaatste de bal in de handen van de goed spelende DeVante Parker, die er vervolgens mee vandoor ging. De drive eindigde uiteindelijk in een fieldgoal waardoor de Dolphins terugkwamen tot 28-20.


De Miami Dolphins komen door de nederlaag op een 4-4 te staan in de AFC East. Een wildcard plek lijkt op dit moment het hoogst haalbare voor de Dolphins. Dan zullen ze wel een paar moeilijke tegenstanders (Packers, Patriots, Vikings, Jaguars) moeten verslaan. Om niet drie wedstrijden op rij te verliezen zal er eerst in week 9 gewonnen moeten worden van de New York Jets. Brocktober is in iedergeval voorbij. Of we ook een Brovember krijgen is nog maar zeer de vraag.
Coverfoto: AP (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen