TNF: Julio & Deion Jones stuiten opmars New Orleans Saints


In de schijnwerpers van Thursday Night Football konden de New Orleans Saints een voorschot nemen op winst in de NFC South. Door toedoen van Julio- en Deion Jones liep het anders. Dit keer was Deion de MVP met een geweldig optreden én een interceptie in de endzone in de slotfase. Daarmee hield de linebacker de play-off hoop van de Atlanta Falcons springlevend. We kijken in vier downs terug naar Thursday Night Football.

FIRST DOWN: DEION JONES MVP

Normaal gesproken gaat alle aandacht bij de Atlanta Falcons uit naar Julio Jones. Tegen de New Orleans Saints was het echter de beurt voor linebacker Deion Jones. Zijn mooiste moment kwam in de laatste minuut, met een interceptie om de zege veilig te stellen.


Als we de wedstrijd van Deion alleen aan deze play zouden ophangen, zouden we hem echter tekort doen. Hij leidde zijn defensie met 13 tackles, waarvan 3 voor een loss of yardage. Jones bleek bovendien niet te kloppen op snelheid en achterhaalde iedere tegenstander. Zelfs wideouts Tedd Ginn Jr. en Willie Snead konden niet uit de handen blijven van MVP Jones.

SECOND DOWN: SAINTS MISSEN X-FACTOR

Door de interceptie van Jones bleef de Saints-offense steken op slechts 17 punten. Een laag aantal voor een aanval die bijna niet te stoppen was dit jaar. Er was echter een belangrijk excuus voor de beperkte productie: het uitvallen van Alvin Kamara. De multifunctionele running back had al zes wedstrijden op rij meer dan 100 yards from scrimmage verzameld, maar die reeks werd ruw beëindigd door Deion Jones. De linebacker schakelde Kamara uit met helmet-to-helmet contact, waar hij ook nog zonder penalty mee wegkwam.


Zonder zijn maatje moest Mark Ingram, normaal onderdeel van een tweekoppig monster, alles alleen doen in de running game. Toch kwam de aanval niet tot stilstand omdat Ingram en receiver Michael Thomas het de Falcons-defense aardig lastig maakten. Ingram haalde 49 yards uit 12 rushes en ving nog 4 ballen voor 43 yards. Thomas excelleerde met 117 yards en een touchdown. Zonder Kamara was het echter net niet voldoende.

THIRD DOWN: MATT RYAN HOUDT WEDSTRIJD ONNODIG SPANNEND

New Orleans was het momentum na het uitvallen van Kamara behoorlijk kwijt, al stond het vlak voor rust nog 10-10. Matt Ryan had toen de wedstrijd al kunnen beslissen, maar in plaats daarvan gooide hij drie intercepties kort achter elkaar. De quarterback maakte het de Saints-defense makkelijk door met zijn lichaamstaal heel duidelijk aan te geven waar hij de bal naar toe zou gooien. Dat kan je tegen Marshon Lattimore, kandidaat voor defensive rookie of the year, beter niet doen.

FOURTH DOWN: TOP ROOKIE CORNER AAN HET ZUURSTOF DOOR JULIO

Lattimore stond tegenover één van de beste receivers in de league: Julio Jones. Het was een harde leerschool voor Lattimore die regelmatig naar het zuurstofmasker moest grijpen om weer op adem te komen. Jones sprokkelde, met Lattimore afwisselend op en naast het veld, 98 yards bij elkaar en was daarmee het belangrijkste offensieve wapen van de Falcons. Toch mogen we niet te hard oordelen over de rookie corner, die net terugkwam van een blessure. Er zijn spelers die mindere cijfers hebben kunnen overleggen tegen Julio.

PROGRAMMA WEEK 14

De Falcons (8-5) houden door de overwinning zicht op de divisierivaal uit New Orleans (9-4). De rematch moet echter nog komen en ook de Carolina Panthers (8-4) doen nog volop mee. Dat maakt de NFC South één van de leukste divisies dit jaar. De Panthers spelen dit weekend thuis tegen de Vikings. Dit is het gehele programma voor dit NFL-weekend:
Zondag 19.00 uur
Vikings @ Panthers (FoxSports 6)
Colts @ Bills
Bears @ Bengals
Packers @ Browns
49ers @ Texans
Raiders @ Chiefs
Cowboys @ Giants
Lions @ Buccaneers
22.05 uur
Titans @ Cardinals
Jets @ Broncos
Redskins @ Chargers
22.25
Eagles @ Rams (FoxSports 6)
Seahawks @ Jaguars
Maandag 02.30 uur
Ravens @ Steelers (FoxSports 6)
Dinsdag 02.30 uur
Patriots @ Dolphins (FoxSports 6)

(Cover Photo: AP Photo/David Goldman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen