TNF: Cowboys-defensie zet Hill in zijn hemd

Eindelijk was het zover. Nadat hij vorige week een nieuw lucratief vierjarig contract tekende, mocht Taysom Hill eindelijk starten als volwaardig quarterback van de New Orleans Saints. De fans in de Superdome waren er klaar voor, maar helaas voor hen draaide de herstart van Hill op een sisser uit. Hill kreeg zijn offense niet aan de praat en de Cowboys wonnen al bij al makkelijk in The Big Easy met 27-17.

Dallas was de betere ploeg, maar om nu te zeggen dat ze brandhout hebben gemaakt van de Saints, dat zou een brug te ver gaan. Ook de Cowboys speelden niet fantastisch. Beide teams hadden moeite om de game op gang te krijgen. Pas in de zesde drive werden de eerste punten gescoord. Michael Gallup bleef nog net met zijn tenen in de eindzone toen hij een boogballetje van Dak Prescott ving voor de touchdown. Het leek de game in een stroomversnelling te brengen. Meteen daarna scoorden de Saints namelijk ook hun eerste punten. Taysom Hill slingerde een bal naar Lil’Jordan Humphrey die de bal in de eindzone kon lopen en de touchdown kon scoren.

HILL MET DE BENEN

Helaas viel de game daarna opnieuw stil. De defensies namen opnieuw het commando over en lieten geen touchdowns meer toe tot de rust. Taysom Hill gooide nog een interceptie, terwijl de Cowboys hun voorsprong konden uitbouwen met twee field goals van Greg Zuerlein. Er moest wat veranderen na de rust en Taysom Hill zette dan maar zelf zijn benen aan het werk. De verdediging van Dallas wist niet hoe te reageren op deze nieuwe situatie en Hill verzamelde uiteindelijk 101 rushing yards uit 11 pogingen. Hij was daarmee ook de beste renner van zijn team. Mark Ingram en Ty Montgomery haalden samen niet eens 50 yards.

Ondanks de nieuwe strategie lukte het de Saints niet om een touchdown te scoren. De Cowboys sloegen daar wel in. De running game bij de ‘Boys was grotendeels onbestaande, tot Tony Pollard zich losrukte van de verdediging en een run van 58 yards opzette. Safety Marcus Williams had hem wellicht nog kunnen afstoppen, maar besloot om een of andere reden om niet vol de achtervolging in te zetten. Pollard kon de doellijn overschrijden en scoorde de touchdown.

INTERCEPTIES EN PUNTS

Het bleek de beslissende fase in de game te zijn. Wat daarna volgde was een festival van punts. Geen van beide quarterbacks kon nog potten breken en zo kregen we in het vierde kwart alleen al vier punts. In totaal mochten de punters in deze wedstrijd 13 keer aanleggen. Als er niet gepunt werd, dan was het de verdediging die een play maakte. Vooral de defensie van de Cowboys stond op en intercepteerde Taysom Hill driemaal op rij. Trevon Diggs deed uiteraard opnieuw zijn duit in het zakje en ving al zijn negende interceptie van het seizoen. Ook Dak Prescott werd overigens nog onderschept.

Taysom Hill kon nog een tweede touchdown-pass gooien op het einde van de wedstrijd, maar het kalf was dan al verdronken. De Saints hebben nu al voor de vijfde keer op rij verloren en moeten stilaan concluderen dat hun seizoen er wellicht op zit. De Cowboys daarentegen houden de touwtjes stevig in handen in de NFC East en mogen hun ticket voor de play-offs beginnen boeken.


Lees hier hoe de teams ervoor staan in de laatste versie van onze NFL Power Rankings!

Coverfoto: Jonathan Bachman/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen