TNF: Bengals stoppen opmars Dolphins, zorgen om Tua

De Cincinnati Bengals hebben de Miami Dolphins hun eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Toch was dat niet het grote gespreksonderwerp na afloop van de wedstrijd. Tijdens de tweede helft ging Tua Tagovailoa namelijk van het veld met een nieuwe hersenschudding. De tweede -ook al wordt de eerste ontkend door alles en iedereen in Miami- op vier dagen tijd. Dat de game verloren ging voor de Dolphins, bleek uiteindelijk het minst van coach Mike McDaniel zijn zorgen.

Het mocht een klein mirakel heten dat Tua überhaupt startte aan deze wedstrijd, amper vier dagen nadat hij van het veld waggelde met een vermeende rugblessure. De Dolphins wonnen de toss en dus mocht Tua in ieder geval eerst toekijken hoe Joe Burrow aan de wedstrijd startte namens de Bengals. Dat deed Burrow meer dan behoorlijk. Met een drive van 12 plays staken de Bengals het veld over, waar Joe Mixon de bal binnen rende voor een touchdown.

Tua kwam het veld op en zette daar meteen een aardige drive tegenover. De Dolphins kwamen tot op de vijf yardlijn van de Bengals, maar werden daar wel afgestopt. De Fins moesten genoegen nemen met een field goal van Jason Sanders. Hierna namen de defensies van beide ploegen het over. De Dolphins forceerden een punt bij de Bengals, waarna Tua in de daaropvolgende drive een pass forceerde richting Tyreek Hill. De bal belandde echter niet in de handen van Hill, maar in de grijpgrage vingers van safety Von Bell.

Hersenschudding voor Tua

In het tweede kwart kropen de Dolphins dichterbij met een nieuwe field goal, maar bij hun volgende drive ging het lelijk mis. Met nog ongeveer vijf minuten te spelen in de helft, kreeg Tua een sack te verwerken van Josh Tupou. Tua ging hard tegen de grond en bleef liggen. Tua’s armen vertoonden spasmen en het was meteen duidelijk hoe ernstig dit was. De derdejaarsquarterback werd van het veld gedragen en naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens en ook na de game kwam er felle kritiek op hoe de Miami Dolphins de afgelopen week zijn omgegaan met hun franchise quarterback. Tua had nooit op het veld mogen staan amper vier dagen nadat hij al een eerste vermeende hersenschudding opliep.

Teddy Bridgewater kwam het veld op ter vervanging van Tua en deed het ondanks de omstandigheden niet onaardig. Hij bracht zijn team in field goal range -Sanders trapte de bal echter tegen de paal- en knutselde op het einde van de eerste helft nog een goede drive in mekaar die eindigde in een touchdownpass naar Chase Edmonds. Hiervoor hadden de Bengals echter ook nog gescoord na een korte, maar explosieve drive. De defensie van de Dolphins koos ervoor om vooral Ja’Marr Chase te schaduwen en te vertrouwen op Xavien Howard om Tee Higgins te bewaken. Dat pakte echter verkeerd uit toen Higgins Howard versloeg en een touchdown van 59 yards scoorde. De teams gingen met een stand van 12-14 in het voordeel van Cincinnati de kleedkamers in.

McPherson doet zijn ding in tweede helft

Waren beide teams onder de indruk van wat er met Tua was gebeurd? Het leek alvast zo, want de tweede helft opende met vier punts, twee voor elk team. Daarna konden de Dolphins voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong klimmen, na een gelukte field goal van Jason Sanders. De voorsprong zou echter niet lang op het bord staan. In het vierde kwart namen de Bengals definitief afstand van de Dolphins. De dekking van Ja’Marr Chase begon wat te verslappen, waardoor Chase eindelijk meer in het spel kon betrokken worden. Hij zou nog 81 receiving yards halen.

Evan McPherson, de gelauwerde kicker van de Bengals, liet in het vierde kwart zien waarom hij zoveel lof krijgt. Hij trapte twee field goals door de palen, waarvan de tweede vanop maar liefst 57 yards. Money Mac deed zijn bijnaam opnieuw alle eer aan en bracht zijn team opnieuw op voorsprong. Na de tweede gelukte field goal, onderschepte Von Bell voor een tweede keer een pass van een Dolphins quarterback. De Bengals maakten optimaal gebruik van de kostbare fout van Bridgewater en antwoordden met een touchdown. Burrow vond zijn tight end Hayden Hurst, die nog twee yards moest overbruggen om in de eindzone te geraken. Hurst stond helemaal vrij, dus dat klusje klaarde hij met gemak, waardoor de Bengals op een niet te overbruggen voorsprong van 27-15 kwamen.

De eerste nederlaag van 2022 was dus een feit voor de Miami Dolphins. Al zal die “L” niet hetgene zijn waar de Coaching en medische staff zich mee bezig hield op de vlucht terug naar Miami. Hun aandacht zal -geheel logisch- naar Tua gegaan zijn, die gelukkig wel nog mee het vliegtuig op kon.


De previews van de resterende games van Week 4 lezen? Dat doe je hier!

Coverfoto: Dylan Buell

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen