Titans halen play-offs tegen gehavende Texans

Houston Texans vs. Tennessee Titans - Ryan Tannehill
Met een overwinning op de Houston Texans (35-14) bereikten de Tennessee Titans de wildcard ronde van de NFL play-offs. Hiermee kwam automatisch een einde aan de play-off dromen van de Oakland Raiders en de Pittsburgh Steelers. De Raiders verloren van de Broncos (15-16) en de Steelers konden niet stunten tegen de Ravens (10-25). Voor de Texans veranderde er niets. Zij spelen zaterdag in eigen huis het wildcard duel met de Buffalo Bills. Verder verloren de Chicago Bears van de Minnesota Vikings (21-19) en wisten de Philadelphia Eagles te winnen van de New York Giants (34-17).  
Tennessee Titans @ Houston Texans | 35-14: het was een bijzondere connectie die de Titans richting de play-offs stuurde. De comeback speler van het jaar en wellicht de offensive rookie van het jaar: Ryan Tannehill stuurde een nagenoeg perfecte pass van 47 yards richting rookie A.J. Brown waarmee het verzet van de Texans definitief gebroken was. Tannehill veranderde dit seizoen de franchise uit Tennessee. Hij werd de eerste quarterback sinds Matt Ryan in 2016 die de league leidt in passer rating en het aantal yards per poging. Laat staan, hij is de eerste die tenminste 70% van al zijn pogingen van meer dan 9 yards voltooit sinds Joe Montana het 30 jaar geleden deed. Brown groeide onder Tannehill uit tot nummer één receiver en haalde over de afgelopen zes weken een gemiddelde van 111 yards en één touchdown.


Ook de running game, onder leiding van Derrick Henry, verliep voorspoedig voor Tennessee. Henry passeerde Nick Chubb als beste rusher nadat hij met drie minuten op de klok een 53-yard touchdown binnen rende. Henry behaalde daarmee 200+ yards waarmee zijn seizoenstotaal uitkwam op 1.540 yards. En dat deed hij in slechts 15 wedstrijden. Nu Henry in topvorm verkeerd en Tannehill de offense zeer succesvol leidt, moeten de Patriots serieus uitkijken in de wildcard ontmoeting.
Chicago Bears @ Minnesota Vikings | 21-19: als dit het laatste duel van Mitch Trubisky als Bears quarterback was dan heeft hij zijn periode exemplarisch afgesloten. Hij liet tegen de tweede keus van de Vikings wederom een wisselvallige wedstrijd zien. Trubisky kreeg vier sacks om de oren waarvan één sack-fumble. Hij eindigde het duel met 207 passing yards en een passer rating van 84. Eén van zijn betere optredens van het seizoen. Het slechte nieuws is dat dit gebeurde tegen het B-team van de Vikings. Overigens was er ook goed nieuws voor de Bears. Wide receiver Allen Robinson speelde wederom een sterk duel en rookie running back David Montgomery had zijn beste optreden van het jaar. Behalve Trubisky zit er voldoende offensieve muziek in de Bears.
Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens | 10-25: de Steelers sloten het seizoen passend af. Devlin Hodges vuurde onzorgvuldige ballen af, kreeg een verschrikkelijk fumble om de oren en veroorzaakte een safety door intentional grounding. Ook al had Pittsburgh de hulp gekregen die het nodig had (verlies van de Titans), men leek geen minuut op een team dat iets te zoeken heeft in de play-offs. Met de terugkeer van Ben Roethlisberger in 2020 moeten de Steelers op zoek naar een sterk alternatief. Zowel Hodges als Mason Rudolph hebben bewezen het team ernstig te verzwakken.
Philadelphia Eagles @ New York Giants | 34-17: met een overwinning op de Giants grepen de Eagles de overwinning in de NFC East. Dankzij Boston Scott en Dallas Goedert kon Philadelphia de vele blessures het hoofd bieden. Carson Wentz beëindigde het reguliere seizoen met meer dan 4.000 yards. Hij was daarmee de eerste Eagles quarterback die dat klaarspeelde. Na deze nederlaag wisten de Giants voldoende: head coach Pat Shurmur keert volgend seizeon niet terug.
Oakland Raiders @ Denver Broncos | 15-16: behalve het jaar 2016 eindigde ook 2019 zoals ieder ander seizoen dit decennium voor Oakland eindigde: teleurstellend. De Titans wonnen en daarmee was het lot van de Raiders al bezegeld. Er was echter nog ruimte om het seizoen positief te eindigen. Men was er ook dichtbij, maar de two-point conversion werd verhinderd door de nose tackle van de Broncos, Shelby Harris. Voor beide teams is het vooral zaak om naar de toekomst te kijken. Voor zowel de Raiders als de Broncos geldt dat er enkele belangrijke onderdelen aanwezig zijn, maar om echt mee te doen is er meer nodig. In 2020 kunnen beide franchises een grote stap zetten.

Coverfoto: Wesley Hitt / Getty Images

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen