Talib-story krijgt staartje

Buffalo Bills v New England Patriots
Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat Aqib Talib van de Denver Broncos in zijn been geschoten zou zijn tijdens een avondje stappen in Dallas, TX. Hoewel dit op zichzelf al een opmerkelijk verhaal betrof, maken de laatste geruchten de episode nog vreemder en verontrustender.
Plaxico
Veel NFL-fans zullen zich nog herinneren hoe New York Giants-ster Plaxico Burress zichzelf in 2008 in zijn been schoot. Een actie die uiteindelijk het einde van zijn NFL-carrière inluidde. Burress werd voor twee jaar naar de gevangenis gestuurd en na zijn vrijlating was er geen toekomst meer voor hem in de NFL. Eenzelfde lot kan Talib nu boven het hoofd hangen. Volgens de laatste geruchten heeft ook hij zichzelf met een vuurwapen verwond. Volgens ingewijden heeft Talib aan mensen in zijn nabije omgeving toegeven dat hij zichzelf in zijn been geschoten heeft. Hij zou echter te dronken zijn geweest om zich te herinneren wat er exact gebeurd is.
Gevangenis
Indien het werkelijk waar is dat Talib zichzelf heeft neergeschoten, dan hangt hem een hoop ellende boven het hoofd. Volgens Texaans strafrecht zou hij in het slechtste geval voor maar liefst tien jaar de gevangenis in kunnen draaien. De lijst van mogelijke overtredingen luidt (vrij vertaald):

  • Het meenemen van een vuurwapen naar een plaats waar alcohol verkocht wordt, zonder hiervoor een vergunning te bezitten;
  • Het onder invloed van alcohol dragen van een vuurwapen; en
  • Het trekken van een vuurwapen in een publieke omgeving.

Aangezien bovenstaande overtredingen nog absoluut niet bewezen zijn, kan één en ander zomaar nog met een sisser aflopen. Feit blijft dat Talib off-the-field een rare snuiter is. Zelfs wanneer hij de sterke arm der wet van het lijf weet te houden, is het maar zeer de vraag of de NFL en zijn team de Denver Broncos nog een toekomst voor hem zien. Indien niet, dan kan superbowl 50 zo maar eens zijn laatste wedstrijd zijn geweest.
 
Foto: Getty Images (Archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen