SportAmerika Football Pool: Robin van Grieken houdt stand


Ook in week 12 zaten er weer de nodige verrassingen in de SportAmerika Football Pool. Dat de Redskins hun tweede overwinning van het seizoen pakten kwam onverwacht. De keiharde nederlaag van de Raiders op bezoek bij de Jets hadden ook weinigen aan zien komen. In week 12 hadden we drie weekwinnaars, allen subtoppers in de totaalstand. Janno van Daa, Dennis van De en Sjoerd Muijse hadden 12 voorspellingen goed. Janno zat het dichtst bij het aantal punten tijdens MNF en mag zich daardoor officieel weekwinnaar noemen. De koploper, Robin van Grieken, had een redelijke week. Bovendien zag hij dat zijn directe concurrenten niet uitzonderlijk presteerden. Daardoor gaat Robin nog steeds fier aan de leiding, met drie punten voorsprong op de directe achtervolgers. 

Top 25 na week 12

 
Week 12 liet zich niet al te eenvoudig voorspelen. Eerder werden al de overwinningen van de Redskins en Jets genoemd. Behalve die wedstrijden hadden de meesten verwacht dat de Falcons hun stijgende lijn voort zouden zetten. De Bucs waren echter veel te sterk. Verder was natuurlijk de topper tussen de 49ers en Packers een close call op papier. In werkelijkheid werden de Packers weggevaagd. Opvallend was dat de twee koplopers, Robin van Grieken en Luuk Dokter, juist op Green Bay hadden ingezet. Aan de tips van de redactie had je niet altijd wat in week 12. De Jaguars en Broncos wisten niet te verrassen. Alleen de tip om op de Jets in te zetten had zoden aan de dijk gezet. Weinigen hadden van deze tip gebruik gemaakt.

WEEK 13 WORDT LASTIG

De deelnemers staan voor veel moeilijke keuzes in week 13. Gaan de Falcons weer stunten tegen de Saints? Is Lamar Jackson zo goed dat hij ook de 49ers defense in de luren weet te leggen? Er zijn veel duels waarbij op voorhand moeilijk een winnaar aangewezen kan worden. Dit is daarmee een week bij uitstek om het verschil te proberen te maken. Andere lastige picks deze week zijn onder andere: Bears @ Lions, Bills @ Cowboys, Titans @ Colts, Jets @ Bengals, Bucs @ Jaguars, Browns @ Steelers en Vikings @ Seahawks. Onder de onderstaande afbeelding vind je de upsets die de NFL-redactie deze week verwacht. Luuk Dokter gaat voor de Texans tegen de Patriots, Toon Aerts denkt dat de Dolphins de doodsteek gaan zijn voor de tegenvallende Eagles. Tenslotte denkt Ton de Vries dat het seizoen voor de Rams na deze week voorbij is door een nederlaag tegen de Cardinals.

Picks van de top 25 van het weekklassement (week 12)


WEEK 13 UPSETS


Luuk Dokter: de Houston Texans verslaan de New England Patriots

De offense van de Patriots stelt al het hele jaar teleur. Sterker nog, het lijkt elke week erger te worden. Vorig weekend kwamen ze goed weg tegen de Cowboys. Het weekend daarvoor scheelde het niet veel of ze hadden het onderspit moeten delven tegen de matige Eagles. Het zijn altijd de defense en special teams die de Patriots uit de brand helpen. Tegen de Texans verwacht ik dat dit niet voldoende gaat zijn. Ik acht Deshaun Watson in staat om iets te doen tegen de Patriots-D.

Toon Aerts: de Miami Dolphins verslaan de Philadelphia Eagles

De Eagles staan op instorten. Wat een fantastisch seizoen had moeten worden, verloopt tot nu toe ronduit teleurstellend. Met name de offense is helemaal nergens en ik verwacht dat het kaartenhuis komend weekend helemaal in elkaar gaat storten. Carson Wentz is geen schim van zichzelf maar krijgt ook bijster weinig hulp van zijn wide receivers. Komt bij dat de Dolphins een patent hebben op nietszeggende zeges. Een zege komende zondag tegen de Eagles zou prima in dat rijtje passen.

Ton de Vries: de Arizona Cardinals verslaan de LA Rams

De Rams zijn aangeschoten wild. De playoffs raken uit zicht en het vertrouwen staat op een zeer laag pitje. De vernedering in eigen stadion tegen de Ravens dreunt nog na in LA. De kritiek op Jared Goff is naar mijn mening enigszins onterecht. De Rams O-line functioneert totaal niet en daardoor krijgt Goff nauwelijks kans om iets met de bal te doen. Kyler Murray verrast vriend en vijand. De ploeg uit Arizona gaat een mooie toekomst tegemoet met hem als franchise-QB. Gezien de huidige vorm is dit wellicht geen enorme upset. Ik verwacht echter niet alleen een overwinning voor de Cardinals maar een blow-out win. Niet zo erg als tegen de Ravens maar wel een vergelijkbaar wedstrijdbeeld.


Veel succes in week 13 van de SportAmerika Football Pool!

Coverfoto: Kyle Terada/USA Today Sports

Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen