SportAmerika Football Pool: Robin van Grieken afgetekende winnaar

SportAmerika Football Pool - Super Bowl Halftime Show
Een kleine week geleden kroonden de Kansas City Chiefs zich tot Super Bowl winnaars. Tegelijkertijd betekende dit voor Robin van Grieken de formele bevestiging van wat al enkele weken bekend was: hij is de winnaar van de SportAmerika Football Pool 2019/2020! Als een duveltje uit een doosje schoot hij in de tweede seizoenshelft naar de top van het klassement. Vervolgens volgde een eenzame tocht aan de top. Niemand kwam meer in de buurt bij van Grieken.

Eindstand SportAmerika Football Pool
Eindstand SportAmerika Football Pool

SUPER BOWL VERDEELT DEELNEMERS

Het toetje van het seizoen, de Super Bowl, is het ene jaar lastiger te voorspellen dan het andere. Dit jaar was het erg lastig. De Kansas City Chiefs groeiden in het seizoen en hadden een formidabele offense met de uitzonderlijke quarterback Patrick Mahomes. De San Francisco 49ers waren vanaf het begin ongenaakbaar en haddden een dodelijke running game plus een genadeloze defense. Dat het lastig was om te kiezen, zagen we in de simulaties van analyst Cynthia Frelund. Zij voorzag een 29-27 overwinning van de Chiefs, gebaseerd op een winstpercentage van 53% in één miljoen simulaties. In de SportAmerika Football Pool zag 52% van de deelnemers Kansas City winnen. In werkelijkheid was het verschil groter: de Chiefs wonnen met 30-21. Helaas was niemand in staat om de totale score juist te voorspellen. Daan van der Pas kwam er met 52 totale punten het dichtst in de buurt en kroont zich daarmee tot laatste weekwinnaar van dit seizoen.

DE WEEKWINNAARS OP EEN RIJ

Week

Winnaar

1 Pascal Rutjes
2 Kay Al
3 Thom Akkerman
4 Wouter Boerkamp
5 Mathijs Bruggink
6 Remco Theunissen
7 Carina Koelmans
8 Coert Smit
9 Jesse Harting
10 Bert Mostert
11 Alen Bajramovic
12 Janno van Daal
13 Janno van Daal (2), Maarten Vrijsen
14 Jurre Geleijnse
15 Wouter Boerkamp (2)
16 Paul Buurman
17 Frank Metsemakers
WC Sunny Li
DIV Alen Bajramovic (2), Jacko Rink, Jiri Conradi, Mathijs Bruggink (2)
CHP Andre van Dijk
SB Daan van der Pas

 

EEN SUCCESVOL EXPERIMENT

Het was een experiment om dit jaar de SportAmerika Football Pool via CBS te laten verlopen in plaats van onze eigen Excel tool. Met ruim 125 deelnemers, waarvan het overgrote deel tot aan het einde actief mee deed, was het een waar succes! Velen hebben aan de koppositie mogen ruiken en een enkeling hield het meerdere weken vol. De beslissing om toch punten uit te delen als deelnemers een week vergaten, pakte goed uit. Het kostte punten, maar niet zodanig dat deelname zinloos werd. Volgend jaar gebruiken we dus weer hetzelfde platform. Geniet van het off-season en tot volgend seizoen in de SportAmerika Football Pool!

Cover photo: Larry W Smith/EPA-EFE/Shutterstock

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen