SportAmerika Football Pool: groep koplopers tekent zich af

Jacoby Brissett
Na week 5 van de SportAmerika Football Pool tekent zich langzaamaan een constante groep koplopers af. De top vier met Mike Wijnen, Timo Geleijnse, Erwin Konings en Tobias Kapelle voorspelt consistent hoog. In de onderste regionen zien we vooral deelnemers die hun voorspellingen vergeten. Het missen van een voorspelling hoeft echter geen ramp te zijn. Zo vinden we Thom Akkerman terug op plek 62 met een achterstand op de nummer 1 van slechts 11 punten. De weekwinnaar was Matthijs Bruggink met 12 goede voorspellingen. Sjors Bloem, Corne de Ruiter, Rick Elschot, Sunny Li en Richard Konijn verdienen een eervolle vermelding. Zij hadden de totale score van Monday Night Football goed: 34.

VEEL VERRASSINGEN, WEINIG DUBBELE CIJFERS

Net als vorige week waren er veel verrassende uitslagen in de NFL. De Chargers gingen onderuit tegen de Broncos, Chicago redde het niet tegen Oakland, de Packers rekenden af met de Cowboys en de grootste verrassing: de Colts wonnen relatief eenvoudig van de Chiefs. De uitkomst van laatstgenoemde ontmoeting had geen van de deelnemers goed. Opmerkelijk is dat de zogenaamde experts van onze NFL-redactie geen van hun upsets goed voorspelde. Luuk koos voor de Browns over de 49ers, Ton zag Tampa winnen van New Orleans en Toon had vertrouwen in de Giants tegen de Vikings. Vrij knap om met zo veel upsets er geen enkele goed te voorspellen.
De komende week zal het wederom lastig zijn om veel scores in de dubbele cijfers te vinden. Ten eerste, omdat vier teams een bye week hebben. Ten tweede, omdat er veel gelijkwaardige match-ups zijn. Carolina zal niet zo maar winnen van Tampa Bay, Minnesota krijgt Philadelphia op bezoek, de Tua Bowl tussen de Dolphins en Redskins gaat gelijk op, Atlanta en Arizona zijn aan elkaar gewaagd en Tennessee en Denver kruisen de degens. Dat zijn genoeg kansen om de mist in te gaan, maar dat maakt deze pool zo spannend.
 

WEEK 5

SportAmerika Football Pool: top 25 na week 5
Top 25 na week 5

REDACTIE UPSETS

Ton de Vries: de Jets verslaan de Cowboys
Dit zou een enorme upset zijn. De Jets verloren dit seizoen alles nog, maar toch voorspel ik een wederopstanding. Sam Darnold keert namelijk terug op het veld. Hij geldt als een potentiële franchise QB en ik acht hem in staat het de Cowboys defense heel moeilijk te maken. De eerste wedstrijd van het seizoen, met Darnold in de line-up, hadden de Jets moeten winnen van de Bills. Dat geeft maar aan dat er wel degelijk potentie is. Bij de Cowboys rommelt het een beetje. Prescott presteert niet zo sterk meer als in het begin van het seizoen en de nederlaag tegen Green Bay was ontluisterend. De schrik zit er in bij Dallas en ik voorspel een verrassende thuisoverwinning voor de Jets.
Toon Aerts: de Lions verslaan de Packers
Alles gaat voorlopig prima voor de Green Bay Packers. Ze bezetten de eerste plaats in de NFC North na een indrukwekkende prestatie tegen de Dallas Cowboys. Er zijn echter een aantal blessures die reden geven om te twijfelen. Jamaal Williams en Davante Adams zijn beiden nog steeds onzeker voor de partij tegen de Lions. De Detroit Lions daarentegen zijn helemaal uitgerust na een bye week en kunnen zich lekker in de underdog-positie nestelen. Detroit heeft voldoende wapens om sterke tegenstanders te verslaan (denk maar aan de Eagles en Chargers) en maken dan ook zeker kans tegen de divisierivalen uit Green Bay.
Luuk Dokter: de Arizona Cardinals verslaan de Atlanta Falcons
De Falcons zijn niet in goeden doen en de Cardinals wonnen afgelopen weekend hun eerste duel. Atlanta ging bruut onderuit tegen de Houston Texans en Arizona versloeg de Bengals. Langzaam lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen voor de Cardinals. Ze zijn er nog niet, maar in de Falcons hebben ze de ideale tegenstander om een stijgende lijn door te trekken.
Veel succes in week 6 van de SportAmerika Football Pool!
De eerste vijf weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

SportAmerika Football Pool: top 25 picks in week 5
Top 25 picks in week 5

 

Coverfoto: Reed Hoffmann/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen