SNF: Cousins en Kelley leven zich uit tegen Green Bay Packers

Kirk Cousins
De fans van de Redskins beleefden een heerlijke avond in Washington. De gehavende Green Bay Packers waren geen partij voor Kirk Cousins en zijn mannen. Het werd een afstraffing tijdens Sunday Night Football: 42-24. Eerder op de avond onderstreepten de Seattle Seahawks de kandidatuur voor de Super Bowl tegen de Philadelphia Eagles. Het debuut van Jared Goff werd verpest door de Miami Dolphins en de Patriots rekenden af met de Niners.
Rodgers vecht tegen bierkaai in Washington
Wie over de Packers praat, heeft het vooral over Aaron Rodgers en Mike McCarthy. De quarterback en de coach kunnen dit seizoen echter onvoldoende invloed uitoefenen op de resultaten van Green Bay. Rodgers moet zijn offense inmiddels minimaal 40 punten per wedstrijd laten scoren om een wedstrijd te winnen. Dat heeft alles te maken met de gatenkaas in de secondary van Green Bay.
McCarthy zag gisteren zijn derde cornerback uitvallen met een blessure. Demetri Goodson voegde zich met een knieblessure bij de ziekenboeg waarin Damarious Randall en Sam Shields ook al zitten. Tot overmaat van ramp liepen rookie defensive back Kentrell Brice en de linebackers Blake Martinez en Nick Perry ook nog blessures op tijdens de wedstrijd.
Mede door al die problemen had Kirk Cousins vrij spel tijdens Sunday Night Football. De teller van de quarterback stopte pas na 375 passing yards en 3 touchdowns. De Packers werden zoek gespeeld door tight end Jordan Reed en hadden ook geen antwoord op de snelheid van Jamison Crowder. Running back Robert Kelley onderscheidde zich ook met 3 rushing touchdowns.


De Redskins haken aan in de NFC East (6-3-1), de Packers (4-6) verliezen terrein op de concurrentie in NFC North (6-4).
Redskins 42 – 24 Packers
Seahawks bevestigen goede vorm tegen Eagles
De Philadelphia Eagles konden het voorbeeld van de divisiegenoten in de NFC East niet volgen. Op zich was dat geen schande, want de tegenstand was gewoon te goed in Seattle. De Seahawks (7-2-1) zijn (vroeg) in vorm voor een run naar de Super Bowl. De fitte Russell Wilson speelde weer een heerlijke pot en was zelfs ongrijpbaar voor de beruchte pass rushers van de Eagles. De connectie van Wilson met Doug Baldwin is ook weer hersteld. De twee voerden een show op voor het thuispubliek, waarbij Baldwin zelf ook eenmalig succesvol als quarterback optrad.


Carson Wentz zal met jaloezie hebben gekeken naar zijn collega. Hij had het op zijn beurt heel moeilijk tegen ’the Legion of Boom’. Het optreden van Wentz in zijn rookieseizoen kan op zijn minst wisselvallig genoemd worden en dat was in Seattle ook weer het geval. De quarterback wisselde goede drives met twee touchdown passes af met periodes waarin hij zijn aanval niet vooruit kon helpen en twee intercepties gooide.


De ontwikkeling van de Eagles zal niet alleen afhangen van Wentz, het is ook cruciaal dat er in Philly eens een receiver opstaat die week in, week uit presteert. Tot die tijd zullen de Eagles (5-5) tegen de topploegen nog tekort gaan komen.
Seahawks 25 – 16 Eagles
Dolphins flikken het weer in het vierde kwart
In Miami raken ze dit seizoen niet meer in paniek als er in het vierde kwart nog een achterstand op het scorebord staat. De Dolphins presteerden het, net als in de drie voorgaande duels, om in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nu dacht Jared Goff ondanks een anoniem optreden (17/31, 134 yards) met een zege aan zijn NFL-carrière te beginnen, maar zorgden DeVante Parker en Jarvis Landry met touchdowns voor de ommekeer. Vijf op een rij voor de Dolphins die naar 6-4 gaan. De Rams spelen weer een kleurloos seizoen en staan op 4-6.
Dolphins 14 – 10 Rams
New England op cruise control richting play-offs
De New England Patriots moesten in het vierde kwart nog even gas geven omdat de marge naar de San Francisco 49ers maar drie punten bedroeg. Na drie succesvolle drives afgerond door zespunters van Danny Amendola en Malcolm Mitchell en een field goal van Stephen Gostkowski was de zege binnen. De tweede touchdown pass van de wedstrijd Colin Kaepernick (ontvanger Shaun Draughn) kwam te laat om het nog spannend te maken.
Patriots 30 – 17 Niners
Het verslag van de acht vroege wedstrijden is hier te lezen.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen