Seahawks heroveren koppositie in NFC West


Thursday Night Football mocht opnieuw een pittige divisiestrijd uitzenden; ditmaal in de razend spannende NFC West. De Seattle Seahawks ontvingen de Arizona Cardinals, die de wedstrijd begonnen als leider in de divisie. Vier kwarten later zouden de Cardinals die leiderspositie echter kwijt zijn aan hun grote rivaal uit Seattle. De Seahawks verrasten Arizona met een focus op de rungame en beukten zich een weg naar de zege: 21-28

Seattle-defense staat pal

Niet alleen de rungame was een verrassing bij de Seahawks. Ook de verdediging zag er prima uit. De achilleshiel van Seattle sinds de start van het seizoen sloeg er in de eerste helft bijzonder goed in om zowel de grond- als luchtaanval van Kyler Murray en co tegen te houden. Slechts zeven puntjes kregen de Cardinals op het scorebord, via een touchdown van Kenyan Drake. De grote held van vorige week, DeAndre Hopkins, werd zo goed als helemaal uit de wedstrijd gehouden. Hij ving slechts vijf ballen voor een matige 51 yards.

De sterren van de Seahawks lieten zich wel zien. Zowel DK Metcalf, vorige week nog in de achterzak van Jalen Ramsey, ving de eerste touchdown van de wedstrijd als Tyler Lockett deed zijn duit in het zakje met een touchdown. Die kwam er na een prachtige regenboogpass -het wordt stilaan zijn handelsmerk – van Russell Wilson.

Rungame en domme penalties maken het verschil

Na de rust leken de Cardinals wakker geschud. De eerste drive leverde meteen een touchdown op. Ze werden daarbij geholpen door twee zware personal foul penalties van de Seahawks-verdedigers. Kyler Murray profiteerde met een touchdownpass naar tight end Dan Arnold.

De Seahawks reageerden echter meteen en scoorden zelf een touchdown via running back Carlos Hyde. Voor Hyde was het de kers op de taart van een uitstekende game waarin hij in totaal 79 rushing yards liet optekenen. De wedstrijd schakelde een versnelling hoger en de Cardinals hielden het spannend met een nieuwe touchdown. Bij 3rd&goal versloeg Kyler Murray de blitz en vond hij Chase Edmonds moederziel alleen in de eindzone. Het beloofde nog een spannend slot van de wedstrijd te worden.

Arizona schoot zichzelf echter in de voet. Ze kregen een holding penalty tegen in hun eigen eindzone, waardoor de Seahawks twee punten cadeau kregen. Een Seattle field goal later was de kloof zeven punten en daar zou het bij blijven. De Seahawks-defensie stond opnieuw pal en sleepte de overwinning binnen voor head coach Pete Carroll. De zege brengt de Seahawks opnieuw op kop in de NFC West en dat zou wel eens definitief kunnen zijn, gezien het aankomende speelschema.  

Hoe het er intussen aan toe gaat in onze SportAmerika Football Pool lees je hier.

Cover Photo: Elaine Thompson | AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen