Schorsing dreigt voor Le’Veon Bell na gemiste controles

Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns
De Pittsburgh Steelers kunnen bij de start van het nieuwe seizoen waarschijnlijk niet beschikken over Le’Veon Bell. De 24-jarige startende running back hangt een schorsing van vier wedstrijden boven het hoofd vanwege het missen van meerdere drugstests.


De schorsing van Bell is nog niet definitief, maar vanwege de strikte regels met betrekking tot controles is het niet waarschijnlijk dat hij onder zijn straf uitkomt. Als een beroep wordt afgewezen kijkt de running back toe bij de wedstrijden tegen de Redskins, Bengals, Eagles en de Chiefs.
Recidivist
Bell staat onder een regime van controles vanwege een eerder drugsincident en schijnt in een korte tijd meerdere tests gemist te hebben. Vanwege dat vergrijp zal hij de eerste wedstrijden van het nieuwe NFL-seizoen waarschijnlijk moeten toekijken. Ook in 2015 miste Bell de opening van het seizoen, destijds moest de running back boeten voor marihuana-bezit en rijden onder invloed in augustus 2014.
Williams als back-up
Bij afwezigheid van Bell zal coach Mike Tomlin weer een beroep moeten doen op DeAngelo Williams. De 33-jarige back-up startte vorig jaar tien wedstrijden in het reguliere seizoen dankzij de schorsing en een zware knieblessure van zijn concurrent. Williams toonde zich in 2015 een adequate vervanger (907 rushing yards en 367 receiving yards), maar kon niet tippen aan het topseizoen van Bell in 2014 (1361 rushing yards en 854 receiving yards).
Personele problemen Steelers
Zo heeft coach Tomlin al voor het seizoen heel wat hoofdbrekens. Naast de aanstaande schorsing van zijn startende running back ontbreekt wide receiver Martavis Bryant het hele seizoen (ook vanwege het meermaals overtreden van de regels met betrekking tot drugstests). Ook tight end Ladarius Green kampt momenteel nog met een enkelblessure, maar zou klaargestoomd kunnen worden voor de start van het seizoen.
Dat Tomlin in staat is om zijn Steelers ondanks tegenslag te laten presteren bleek vorig seizoen. Ondanks de problemen met Bell en blessureperikelen bij quarterback Ben Roethlisberger bereikte Pittsburgh de divisieronde waarin het nipt verloor van Super Bowl-winnaar Denver Broncos (23-16).
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen