NFL Mock Draft: Goff of Wentz?

California's Jared Goff scrambles against Portland State during the first half of an NCAA college football game on Saturday, Sept. 7, 2013, in Berkeley, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
SportAmerika – NFL Mock Draft 2016
De afgelopen weken ben je waarschijnlijk dood gegooid met diverse mock drafts van allerlei NFL-experts in de wereld. Echter mis je nog de kennis en goede kijk van de redacteuren van SportAmerika hierop. Daarom hebben we dit jaar drie redacteuren gevraagd een voorspelling te doen over de eerste tien picks van de NFL draft. Om de huidige volgorde van de draft te kunnen plaatsen hebben we eerst uiteengezet wat er voorafgaand is gebeurd.
Wat vooraf ging aan de NFL Draft 2016…
De 1ste en 2de pick van de NFL Draft waren in eerste instantie in handen van de Tennessee Titans en de Cleveland Browns, tot het volgende gebeurde:

 • Bij de start van de free agency markt op woensdag 9 maart hebben de Philadelphia Eagles de 8ste pick van de draft bemachtigd van de Miami Dolphins, in ruil voor hun 13de pick en de overgang van hun cornerback Byron Maxwell en linebacker Kiko Alonso.
 • De Tennesse Titans hebben hun 1ste pick van de draft verhandeld aan de Los Angeles Rams. De Titans geven hun naast hun toppick, ook hun picks in de vierde (113) en zesde ronde (117) aan de LA Rams. Daar krijgen de Titans naast de 15de pick, ook nog twee picks in de tweede ronde (pick 43 & 45) en een pick in de derde ronde (pick 76) van dit jaars draft van de Rams. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de Titans ook nog eens de eerste en derde ronde picks van de Rams van de draft van volgend jaar.
 • De Cleveland Browns hebben hun 2de pick van de draft verhandeld aan de Philadelphia Eagles. De Browns geven naast hun 2de pick, ook een conditional pick in de vijfde ronde aan de Eagles. Daar krijgen de Browns naast de 8ste pick, ook nog een pick uit de derde ronde (pick 77) en uit de vierde ronde (pick 100) van de draft van dit jaar.  Daar bovenop krijgen de Browns ook nog de pick uit de eerste ronde van de draft van volgend jaar en een pick uit de tweede ronde van de draft in 2018.

Het woord is aan…
De trades van de 1ste en 2de pick wekken het vermoeden dat de Rams en de Eagles voor één van de twee top quarterbacks gaan: Carson Wentz of Jared Goff. De vraag is alleen in welke volgorde ze van het bord afkomen. Nu duidelijk is hoe de huidige volgorde van draft tot stand is gekomen, kunnen we overgaan tot de mock drafts van onze redacteuren: Thomas Klink, Justin Kevenaar en Lodewijk Schuls
Draft Final
The boards are set
Het is wel duidelijk dat we allemaal verwachten dat de eerste twee picks, quarterbacks Jared Goff en Carson Wentz worden. De vraag is alleen wie pakt wie? Verder denken wij nagenoeg hetzelfde over welke tien spelers thuis horen in de top-10 picks van de draft van dit jaar. Denk jij te weten hoe draft zich dit jaar gaat ontvouwen? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via Twitter. (@SportAmerika/#sportam )

 1. In de schaduw van Goff en Wentz lijkt Paxton Lynch wel eens de nieuwe QB van de Jets te kunnen worden. Het is een lastige situatie. Mede dankzij Fitzpatrick hebben de Jets een goed seizoen achter de rug, maar Fitzpatrick vraagt nu echter zoveel dat de Jets zich langzaam lijken te richten op plan B. Ander voor mij veel groter probleem is dat Wilkerson de Jets wel eens kan verruilen voor de Bears. Dat zou een flinke domper zijn. Maar ook hier weer dat vermaledijde geld. Het lijkt er op dat de Jets inmiddels wel een beetje klaar zijn met dat soort graaiers en liever spelers hebben die er echt zin in hebben.

 2. Ze hebben dus Hackenberg binnen gehaald. Nog nooit iets van hem gezien, tot nu dus. Ziet er wel veelbelovend uit. Is ook iemand die leiderschap uitstraalt. Wordt niet snel als Geno behandeld.

  • Ik heb die Hackenberg wel bezig gezien. Maar Los daarvan is de gehele NFL de zogenaamde first-round pick Connor Cook vergeten?

 3. Cook inmiddels door de Raiders gekozen.
  Tja bepaald niet veel enthousiasme op de diverse sites over de Jets keuzes. De keuze voor Darron Lee die wordt beschouwd als een van de beste Linebackers van de toekomst was nog te begrijpen. Maar als ze zo graag Fitzpatrick onder druk willen zetten hadden ze Lynch in de eerste ronde moeten kiezen. Nu Hackenberg is gekozen in de tweede ronde hebben ze Fitzpatrick als mentor juist nog meer nodig. Dan kiezen ze in de 3e ronde weer een linebacker en in de 4e ronde een cornerback. Dat terwijl het team al een paar jaar dringend versterking nodig heeft in de Offensive Line.

  • Fitzpatrick wil gewoon teveel geld. Had verder een ok seizoen, maar die laatste wedstrijd tegen de Bills, toen het er echt om ging, was die dramatisch. Verder kan Hackenberg wel eens verrassen, Chan Gailey haalt vaak uit maximum uit zijn qb’s.

 4. Wat een draft van de Jaguars! Ramsey, Jack, Ngakoue en Day en dan krijgen ze ook nog 1st rounder van vorig jaar terug van blessure Dante Fowler Jr. Offense was al goed en nu zal de defense volgen, want ook Gipson, Amukamara en Jackson zijn nog aan dit team toegevoegd. De AFC South wordt lekker spannend, want ook de Texans hebben goed gedraft en de offensive line in Indianapolis is ook verbeterd. Titans ook goed gedraft maar zijn nog een paar jaar verwijderd om mee te doen, hebben ook lekker veel picks volgend jaar dus kunnen lekker bouwen.

 5. Iedereen had dus Tunsil bij de top van de picks verwacht. Wat een gasmasker dan ook kan veroorzaken. Dolphins zijn hierbij dan de winnaars want zij konden hem alsnog binnenhalen.
  Ik hoop dat de Vikings iets hebben aan hun Duitse aanwinst. Zou geweldig zijn als hij mee kan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen