Van wangedrag beschuldige Richardson zet Panthers-franchise te koop


Eigenaar Jerry Richardson (81) heeft de Panthers-franchise te koop gezet na beschuldigingen van wangedrag op de werkvloer. De afgelopen dagen hebben de beschuldigingen van workplace misconduct tegen Richardson zich steeds verder ontwikkeld. Gisteren (17 december) leidde dit tot het onvermijdelijke besluit om zijn club te koop te zetten.

RICHARDSON IN OPSPRAAK NA BESCHULDIGINGEN INTIMIDATIE EN RACISME

Tenminste vier werknemers van de Carolina Panthers verklaarden onheus door de 81-jarige eigenaar te zijn bejegend. Naast seksuele intimidatie van vrouwen behoort ook het gebruik van racistische uitingen tot de beschuldigingen. De NFL verklaarde op dezelfde dag het onderzoek naar de beschuldigingen op zich te nemen. Naast Jerry Richardson kwam ook de organisatie in een slecht daglicht te staan door het betalen van zwijggeld aan de betrokken personeelsleden. In Sports Illustrated was een passage te lezen over de beschuldigingen.
“Vrijdag was Jeans Dag, de dag waarop de meeste personeelsleden in de Panthers kantoren spijkerbroeken droegen. Vrouwelijke personeelsleden wisten wat het betekende. Als de team eigenaar, Jerry Richardson, zijn ronde maakte op weg naar zijn grote kantoor vroeg hij de vrouwen om zich om te draaien om hun achterste door hem te laten bewonderen. Dan, in zijn typische Zuidelijke accent, becommentarieerde hij zijn observaties aan de hand van zijn voorraad aan wekelijkse one-liners. Veelal zei hij: Laat me zien hoe je kronkelt om die broek aan te krijgen. Je moest zeker op je bed liggen om die broek aan te krijgen, of niet? Ben je in die jeans gestapt of moest je erin springen?”
Enfant terrible en franchise quarterback Cam Newton, die niet bepaald bekend staat als voorvechter van gendergelijkheid, sprak met waardering over father figure Richardson. “Ik hoop niet dat het mijn mening over meneer Richardson verandert, maar ik weet dat hij mij dingen heeft gegeven waar ik hem altijd dankbaar voor zal zijn”.

INTERESSE VAN DIDDY, CURRY EN BRUTON SMITH

Geïnteresseerden zullen behoorlijk in de buidel moeten tasten. De geschatte waarde van de Panthers is $2,3 miljard en de eerste kandidaten hebben zich al gemeld. Sean Combs (Diddy) heeft samen met Steph Curry interesse getoond. Tevens is Bruton Smith, eigenaar van Speedway Motorsports Inc., een bedrijf met meerdere NASCAR-circuits in haar bezit, geïnteresseerd in een overname van de franchise.


Jerry Richardson is één van de vele mannen die in de recente weken beschuldigd zijn in navolging van de #MeToo beweging. Een groep bekende, en minder bekende, personen die seksuele misdragingen van anderen, veelal in een positie van macht, aanhangig maakten. Richardson, die opgroeide in North Carolina en twee seizoenen in de NFL speelde, werd in 1993 als eerste ex-speler NFL franchise owner in navolging van de legendarische George Halas. Zijn termijn als franchise owner zal na dit seizoen echter eindigen.
 

Cover photo: Kevin C. Cox/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen