NFL Recaps: Eagles winnen NFC East, maar verliezen Wentz


Twee interessante games sprongen in het oog op zondagavond, elk met belangijke play-off-implicaties. De Seattle Seahawks gingen op bezoek bij de Jacksonville Jaguars en de Philadelphia Eagles konden de NFC East winnen op bezoek bij de LA Chargers.

MVP-KANDIDAAT WENTZ BLESSEERT ZICH IN LA

De Philadelphia Eagles konden de NFC East binnenhalen mits winst bij de LA Rams. Het werd een zinderende wedstrijd die bol stond van de spanning en veranderend momentum. Maar liefst vijf keer wisselden de teams de leiding van de wedstrijd uit.
Uiteindelijk waren het de Philadelphia Eagles die de wedstrijd ultiem naar zich toe trokken en zo de NFC East voor het eerst sinds 2013 als eerste zullen afsluiten.
In het vierde kwart bleken het uiteindelijk een opeenstapeling van penalties te zijn die de Rams de das zouden omdoen. Met een field goal van Jake Elliott klommen de Eagles op voorsprong en die zouden ze niet meer afgeven.


Het grootste verhaal van de wedstrijd, was echter het uitvallen van Eagles-QB Carson Wentz op het einde van het derde kwart. Na een zwaar contact in de endzone (de touchdown telde overigens niet), moest Wentz naar de kant en hij zou uiteindelijk niet meer terugkeren. Volgens de eerste berichten wordt er gevreesd voor een gescheurde voorste kruisband. Dit zou betekenen dat de Eagles hun MVP-kandidaat kwijt zijn voor de rest van het seizoen. Een ongelooflijke klap voor een team dat zich in de debatten had gemengd als potentieel Superbowl-winnaar.
Ook vanavond was Wentz weer fenomenaal, met 291 yards en vier touchdowns. Het leidt geen twijfel dat de Eagles zonder Wentz een fel verzwakt team zijn. Of ze met Nick Foles als QB ook maar iets kunnen betekenen in de play-offs, valt af te wachten.
Nu volgen games tegen de Giants en de Raiders. Haalbare kaarten dus. De echte test voor Foles staat in week 17 op het menu, want dan komen de Cowboys op bezoek.


Eagles 43 @ 35 Rams

JAGS GRIJPEN DE MACHT IN AFC SOUTH

De Seattle Seahawks lagen, alle blessures ten spijt, nog steeds op koers voor een wild card game en dat is in grote mate te danken aan MVP-kandidaat Russell Wilson. Zelfs de NFC West lag nog binnen handbereik voor de Seahawks, maar dan werd er wel best gewonnen van de Jacksonville Jaguars.
Het werd echter een wedstrijd met twee gezichten voor Wilson. Hij wierp drie touchdowns and voegde er ook nog eens 50 rushing yards aan toe, maar uiteindelijk waren het toch vooral de drie intercepties die de doorslag gaven. Laat ons evenwel niets af doen aan de prestatie van de Jaguars en Quarterback Blake Bortles, die twee mooie touchdowns wierp.
Met de zege grijpen de Jaguars de macht in de AFC South en geven ze zichzelf een uitgelezen kans om voor het eerst in tien jaar nog eens de play-offs te bereiken. De Seahawks van hun kant, hebben nog werk voor de boeg.


Seahawks 24 @ 30 Jaguars

TITANS FALEN IN HET ZICHT VAN DE MEET

De Titans begonnen deze wedstrijd als gedeeld leider in de AFC South. Het team van Quarterback Marcus Mariota wilde dus maar wat graag winnen van de Cardinals om in pole positie te blijven voor een plek in de play-offs.
Het werd echter een zware avond voor Mariota, die twee intercepties wierp in de tweede helft. De Cardinals van hun kant, kregen geen bal in de eindzone, maar Phil Dawson scoorde wel vier field goals. Genoeg voor een 12-7 zege in deze ‘low-scoring game’.
Door de zege van de Jaguars, moeten de Titans nu achtervolgen in de AFC South. Tennessee ontvangt Jacksonville in de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij de Titans zullen ze er alles aan doen om op die dag om de Divisiewinst te spelen.
Titans 7 @ 12 Cardinals

JETS PIJNLIJK ONDERUIT

Na een mooie zege tegen de Chiefs vorige week, wilden de Jets de wild card-droom levendig houden op bezoek bij de Broncos. Helaas voor de Jets werd de droom een nachtmerrie, want ze werden helemaal weggespeeld bij Denver.
De Jets gaven helemaal niet thuis en kregen zelfs geen enkel punt op het bord. De Broncos daarentegen konden deze week rekenen op een solide Trevor Siemian, die 200 yards wist te werpen, inclusief een touchdown. Door het verlies tuimelen de Jets nu naar de laatste plaats in de AFC East, waardoor een play-off-plaats nu wel erg onwaarschijnlijk wordt.
Jets 0 @ 23 Broncos

CHARGERS BLIJVEN MAAR WINNEN

De Chargers blijven op hun elan doorgaan. Ook de Washington Redskins hadden weinig verhaal tegen Philip Rivers en co.
Voor de vierde keer op rij konden de LA Chargers winnen en alweer was Philip Rivers de man in vorm. Rivers wierp 319 yards en twee touchdowns en zorgde ervoor dat de Redskins de hele wedstrijd op achtervolgen waren aangewezen.
Kansas City wist eerder op de dag ook te winnen, waardoor zowel de Chiefs als de Chargers nog steeds de leiding delen in de AFC West. Het wordt volgende week dan ook een cruciaal weekend voor beide teams, want dan staat de leidersplaats op het spel in een rechtstreeks duel in Kansas City!


Redskins 13 @ 30 Chargers

Cover photo: Mark J. Terrill, AP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

3 REACTIES

  1. Erg jammer voor Wentz, maar niet onverwacht natuurlijk. Hij neemt vanaf de eerste wedstrijd vorig jaar al veel te veel risico in zijn running game en je kon er op wachten dat het een keer mis zou gaan. Bijzonder sneu voor de Eagles en een keiharde les voor Wentz.

    • Denk je dat hij zijn spel in de toekomst moet aanpassen Jetsfan? Is juist een kracht van hem toch, de mogelijkheid om te improviseren? Tuurlijk, hij neemt een risico, maar dat heeft hem ook zo ver gebracht.

  2. Hij moet helemaal niks, maar ik denk dat het wel een verstandige zet zou zijn. Gewoon een paar yards eerder de sliding maken in plaats van telkens tot het gaatje te gaan. De offense van de Eagles is zo veelzijdig dat het echt niet nodig is om zo vaak zelf voor de run te kiezen. Maar het kan zijn dat als hij over dit soort dingen teveel na gaat denken dat dit weer tegen hem werkt. En wie weet pakt hij na de zomer de draad weer op en gaat het volgend jaar wel een heel jaar goed. Ik vind het gewoon ontzettend jammer, want als de Eagles een kans hadden om eindelijk eens de Superbowl te winnen dan was het dit jaar wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen