MNF: Rams winnen fenomenale 'wedstrijd van het jaar'

Wat een wedstrijd! Alle verwachtingen werden waargemaakt én zelfs overtroffen bij de titanenstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de LA Rams. Na een fenomenaal duel trokken de Rams net aan het langste eind: 54-51.


AIRBORNE


Twee van de beste running backs uit de league stonden tegenover elkaar in LA, maar het werd vooral een strijd tussen de twee uitstekende quarterbacks. Jared Goff en Patrick Mahomes verscheurden om en om de pass defense van de tegenstander. Mahomes bouwde op Travis Kelce en Chris Conley, maar het grootste wapen op het veld was Tyreek Hill. De speedster was niet te stoppen en was goed voor 215 receiving yards en twee touchdowns.


Aan de kant van de Rams verdeelde Goff zijn passes over Brandin Cooks, Robert Woods, Tyler Higbee, Josh Reynolds en matchwinner Gerald Everett. De tight end was de held van het vierde kwart met twee touchdowns, waaronder de winnende met een ballerina-act langs de zijlijn.


DEFENSE RAMS STAAT ER OP CRUCIALE MOMENTEN


Ondanks meer dan 1,000 yards en 11 aanvallende touchdowns waren er ook een paar cruciale defensieve plays. Zowel Goff als Mahomes werd twee keer van de bal beroofd. Beide teams wisten daar één fumble return touchdown uit te scoren. Aan de kant van de Rams was het naast superster Aaron Donald (twee strip sacks) ook Samson Ebukam die het verschil maakte. Hij scoorde twee defensieve touchdowns (fumble return en interception return). De in Nigeria geboren linebacker worstelde zich na een interceptie als een ware Todd Gurley langs twee ‘verdedigers’ voor de score.


Dat was echter nog niet voldoende voor de Rams om het verschil te maken. Defensive end Allen Bailey zette de Chiefs weer op voorsprong in het vierde kwart. Daarna was het tijd voor Goff en Everett en een uitstekende finish van de Rams-defense. Twee keer in de laatste twee minuten hield de defensie die 51 punt toestond stand tegen de on fire offense van Mahomes. Met dank aan ex-Chiefs corner Marcus Peters en natuurlijk de druk van Ebukam.


De Rams (10-1) zijn door het winnen van de wedstrijd van het jaar heel dicht bij het verzekeren van een top twee-klassering in de NFC. De Chiefs leiden nog steeds de AFC en zijn ondanks het verlies zo goed als zeker van de play-offs. Wel kan er nog een mooie strijd ontstaan om de twee tickets voor de divisieronde met de Texans, Patriots, Chargers en Steelers.

Foto: USA Today (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen