Packers houden stand, feest in Buffalo

Deze week was er NFL op zaterdag! De Panthers gingen op bezoek bij de Packers in Lambeau Field. Een eenvoudige horde voor de leider in de NFC, dachten de fans van de thuisploeg. Toch maakten de bezoekers het Green Bay flink lastig in de tweede helft. Op de Bills stond, op bezoek bij de Broncos, geen maat. Met een klinkende overwinning wonnen de Bills de AFC East voor het eerst sinds 1995.

PACKERS HEBBEN GENOEG AAN UITSTEKENDE EERSTE HELFT | 24-16

Vorig jaar wonnen de Packers ook thuis van de Panthers, maar toen was het veld bedekt door een laag sneeuw. Makkelijk ging het een jaar geleden bepaald niet. Alles wees er na één helft op dat het dit jaar een stuk makkelijker zou gaan. De jonge verdediging van Carolina rechtte echter de rug in de tweede helft en bracht het team terug in de wedstrijd.

Oefenwedstrijd

Het was een ongelijke strijd in de eerste helft. MVP-kandidaat Aaron Rodgers en zijn offense stonden tegen een verdediging die voor het merendeel was opgebouwd uit rookies. Aaron Jones was de eerste die met een big play de Panthers defense voor schut zette. Dat zorgde ervoor dat Robert Tonyan een paar plays later de eerste touchdown scoorde. Het was zijn tiende van het seizoen; meer dan welke tight end dan ook.

Rodgers sneed als een mes door warme boter in de eerste helft. De eerste drie drives van de thuisploeg eindigden allemaal in een touchdown. Bij tijd en wijle leek het wel een oefenwedstrijd. Vooral bij de tweede touchdown, waarbij Rodgers zelf ongehinderd de endzone in kon lopen. Ook Aaron Jones kon later, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd, de endzone in wandelen.

Bridgewater in de fout

Het had bij rust nog een wedstrijd kunnen zijn, ware het niet dat Teddy Bridgewater een enorme fout beging op de rand van de endzone. De QB van Carolina dacht met een reach over de Packers d-line de touchdown te kunnen scoren. Hij kwam echter ruim te kort en verloor de bal. Zodoende bleven de Panthers op slechts drie punten steken in de eerste helft. Matt Rhule, coach van de Panthers, was na afloop niet te spreken over de actie van zijn QB. Zo stond het bij rust al 21-3 voor de thuisploeg, die geen enkele moeite leek te hebben om hun koppositie in de NFC vast te houden.

Carolina comeback

Waar in de eerste helft alles lukte bij Rodgers, lukte er in de tweede helft ineens niets meer. De Panthers defense wist de toekomstig Hall of Famer meer onder druk te zetten en toonde veerkracht in de tweede helft. Bridgewater maakte zijn fout van de eerste helft enigszins goed met een knappe touchdown run, waardoor de Panthers terug kwamen tot 21-10.

In het vierde kwart ging Bridgewater bijna weer in de fout met een fumble op de goal line. Gelukkig voor hem werd de bal in de endzone door een ploeggenoot opgepikt. Vanwege een overtreding werd die touchdown echter teruggedraaid, waardoor de Panthers slechts een field goal scoorden. De bezoekers kwamen daarmee wel tot op één score van de Packers.

Packers houden stand

Het bleef zeer matig wat de Packers offense liet zien in de tweede helft. Een 51-yard field goal van Mason Crosby was uiteindelijk cruciaal. De Panthers kwamen daarna nog wel in de buurt, maar hadden uiteindelijk te weinig tijd om in de slotfase succesvol te zijn. Zo hield de thuisploeg stand en trokken de wedstrijd over de streep: 24-16.

Een belangrijke overwinning voor de Packers in de strijd met de Saints om de eerste plaats in de NFC; dit jaar de enige plek die een bye oplevert in de eerste ronde. De Panthers verloren, zoals zo vaak dit seizoen, met één score verschil. Wel kan men in Carolina tevreden terug kijken op de prestatie van de jonge defense in de tweede helft.

BUFFALO BILLS @ DENVER BRONCOS | 48-19

Groot feest in Buffalo na de overwinning op bezoek bij de Broncos. Door deze overwinning kan het team de titel in de AFC East niet meer ontgaan. Zo winnen de Bills de AFC East voor het eerst sinds 1995. In dat jaar was Josh Allen nog niet eens geboren. De jonge quarterback vormde gisteravond weer een uitstekende tandem met Stefon Diggs. Diggs ving de ball elf keer voor 147 yards. Allen gooide twee touchdowns, liep er zelf twee binnen en toonde daarmee zijn geweldige vorm. Aan de andere kant van de bal liet ook de defense van de Bills zien dat ze weer helemaal terug zijn. Mede door hun sterke optreden stelde Drew Lock wederom teleur. Het zal nog lang onrustig zijn geweest in Buffalo na deze wedstrijd. Gezien de huidige vorm is dit een team om heel serieus in de gaten te houden in de play-offs.

Coverfoto: Quinn Harris/Getty Images