NLF 4-on-4: nummer één pick en Lions-toekomst

2. De grootste grijze muis in de NFL is misschien wel Detroit. Steeds niet goed genoeg om mee te doen om de play-offs, maar ook nooit echt hoge draft picks. Wat moet er bij de Lions gebeuren om met vertrouwen de toekomst in te gaan?

Ton de Vries: “Echt een stuck in the middle team. Eerlijk gezegd is er maar één manier om daar uit te komen: Matt Patricia er uit en de reset knop indrukken. Daarnaast moeten ze een eigen cultuur gaan ontwikkelen in plaats van een kopie van de Patriots proberen te zijn.”

Luuk Dokter: “Het doet me best denken aan hoe het jarenlang bij de Bills is gegaan. Wat daar gebeurde, was een fundamentele verandering in de organisatie. De bezem ging door de front office bij het aanstellen van een nieuwe general manager en er kwam een nieuwe head coach. Zelfs de voorzitter van de club moest het veld ruimen. Vervolgens kostte het vier jaar om een jonge kern neer te zetten en een flinke cap space te creëren. Dat moet ook kunnen werken voor de Lions, mits de juiste GM en HC worden aangesteld.”

Toon Aerts: “Eerst en vooral moet de head coach ontslagen worden. Hoe is het mogelijk dat Matt Patricia met dit record nog steeds rustig verder mag doen? Bovendien hebben de Lions intussen ook wel last gekregen van de Falcons-ziekte waarbij een aardige voorsprong telkens te grabbel wordt gegooid. Ook dat ligt aan de coaching. Met een capabele head coach kan van deze talentvolle groep nog wel wat gemaakt worden.”

Chris van Dijk: “Het is typisch een ploeg die net onder het gemiddelde blijft zweven. De puzzelstukjes zijn goed genoeg om niet helemaal onderin te eindigen, maar er komt te weinig kwaliteit bij om echt door te groeien. Een nieuwe start lijkt daarom noodzakelijk. Dat begint met een nieuwe coach, maar het liefst zie ik dat ze de ploeg helemaal opnieuw opbouwen. Dat begint met de zoektocht naar een nieuwe quarterback. Stafford is een prima speler, maar niet goed genoeg om een Super Bowl mee te winnen. Zoek een ploeg die een quarterback nodig heeft om nu te presteren en ga zelf op zoek naar een jonge quarterback. Alleen dan kun je in de toekomst succes hebben.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen