Jets dichtbij verrassing tegen Patriots

Voorafgaand aan het Monday Night Football duel met de New England Patriots hadden de New York Jets van Adam Gase een winloos record. De Patriots, daarentegen, wisten twee van hun eerste zeven duels te winnen. Gezien de historie en de kwaliteit van het spel in het huidige seizoen leek een overwinning voor New England de enig mogelijke uitkomst. Echter, de laatste weken lijken de Jets steeds meer olie in de machine te krijgen. Tegen de Patriots hadden ze lange tijd het beste van het spel. Helaas voor Gang Green werd het duel verloren door een buzzer beater van Cam Newton: 30-27. De Patriots zijn misschien niet meer wat ze waren, maar één ding blijft: Bill Belichick vindt altijd een manier om te winnen.

Jets mogen kort ruiken aan een overwinning

Het leek een mooie avond te worden voor de New York Jets. Men had al acht keer op rij niet gewonnen van de rivalen uit Boston en in het lopende seizoen kreeg men al acht verliespartijen te verwerken. Een overwinning op de Patriots zou beide winloze reeksen beëndigen, maar het mocht niet zo zijn. De Jets blijven dit seizoen het enige team zonder een overwinning. Deze nederlaag voelde anders dan de voorgaande acht. In de eerste drie kwarten had New York het duel volledig onder controle. In het laatste kwart zette de neergang in. De Jets hadden slechts een kleine anderhalve minuut balbezit en lieten New England de achterstand van tien punten probleemloos goed maken. Zo dichtbij een overwinning was New York dit seizoen nog niet geweest.

Fout Flacco, voorbeeldige drive Newton

Logischerwijs kenden de New England Patriots een omgekeerd wedstrijdverloop. In de eerste drie kwarten gaven zowel de gelauwerde defense als de manke offense niet thuis. Een onvoorzichtige pass van Flacco met nog een kleine zes minuten te gaan, leidde tot een interceptie. Het was wederom cornerback J.C. Jackson die de bal uit de lucht plukte. Zijn actie mondde uit in de gelijkmaker: 27-27. Met nog een kleine twee minuten te gaan, kregen de Jets de bal terug. Echter, de sterk spelende Joe Flacco (18/25, 262 yards, 3 TD, 1 INT) kreeg zijn team niet binnen field goal range. Met een kleine minuut op de klok moest Cam Newton (27/35, 274 yards, 0 TD, 0 INT) boven zichzelf uitstijgen. Dat lukte. Er waren nog acht seconden te gaan en Newton wist Jakobi Meyers te bereiken met een pass van 20 yards. Het was zijn beste pass van de avond. De Patriots waren binnen field goal range en kicker Nick Folk bracht hen de overwinning.

Wide receivers spelen een hoofdrol

Aan beide kanten waren het de wide receivers die het verschil maakten. De New England Patriots kennen dit seizoen veel afwezigen, waaronder inmiddels wide receivers Julian Edelman en N’Keal Harry. Daarom had Cam Newton een betrouwbaar target nodig tegen de Jets. Dat werd wide receiver Jakobi Meyers. Hij werd de go to guy voor Newton en speelde daarmee het beste duel uit zijn carrière. Hij ving 12 van de 14 passes in zijn richting, behaalde daarmee 169 yards en was cruciaal in de play die leidde tot de winnende field goal van Nick Folk. Meyers biedt de Patriots offense hoop.

Bij de New York Jets waren de primaire receivers (Jamison Crowder, Denzel Mims en Breshad Perriman) eindelijk samen blessurevrij. Joe Flacco, die enigszins op zijn oude zelf leek, wist alle drie de heren dikwijls te vinden. Er bestaan veel vraagtekens rondom de Jets, maar de back-up quarterback is er daar niet één van. Evenals het wide receiver trio, indien fit. Onder leiding van Flacco was het aanvallende spel van de Jets vermakelijk. Wellicht had de gehavende secondary van de Patriots hier iets mee te maken, maar de toekomst van de Jets-offense ziet er weer een beetje zonniger uit.

De Jets zullen met een wrang gevoel terugkijken op dit duel. Ze waren drie kwarten beter dan de Patriots en hadden de eerste overwinning binnen handbereik. De grillige Cam Newton wist in de dying seconds echter zijn vorm te hervinden en veroordeelde de Jets daarmee tot een 0-9 record. De zwaarbevochten overwinning op de New York Jets werd gevierd als een AFC Championship. Een schril contrast met de dominantie van de Patriots in de laatste decennia.


Lees hier de recaps van de vroege en late duels op zondag!

Cover foto: Vincent Carchietta/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen