NLF 4-on-4: nummer één pick en Lions-toekomst

1. De Seahawks en Bucs gingen dit weekend vrij kansloos onderuit. Zijn dit incidenten of moeten we in de toekomst meer van dit soort wedstrijden verwachten?

Ton de Vries: “Bij de Seahawks is het zeker een structureel probleem. In defensief opzicht klopt daar momenteel vrij weinig van. Al het hele jaar bungelt deze defensie onderaan in de rankings als de slechtste in de NFL. Van de Bucs had ik dit niet verwacht. Ik ben dan ook zeer benieuwd of ze zich weten te herpakken. Met name de offense moet toch tot meer in staat zijn dan drie schamele puntjes.”

Luuk Dokter: “Bij de Seahawks is het geen incident meer. De Bills doorzagen hun zwakke defense en zonder Carson als running back is de offense erg voorspelbaar. Daar gaan meer teams dan Buffalo van kunnen profiteren. De totale meltdown van de Buccaneers verraste mij enorm. Brady is niets als de o-line enigszins meegeeft en de defense lijkt erg van slag als het tegenzit. Bij beide teams zijn de problemen niet onoverkomelijk, maar de Bucs lijken het meest in staat om dit tot een incident te beperken.”

Toon Aerts: “Wat de Bucs betreft denk ik dat het echt een anomalie is; een struikelpartij waar ze wel van zullen herstellen. De Seahawks daarentegen vertonen al sinds het begin van het seizoen defensieve kwetsbaarheid. Het is pas de eerste keer dat een tegenstander er echt optimaal gebruik van maakt, maar het zal wellicht niet de laatste zijn. Als de Seahawks-offense geen 40 punten scoort, vrees ik dat ze maar moeilijk wedstrijden kunnen winnen dit seizoen. Dat wordt voornamelijk in de play-offs een probleem.”

Chris van Dijk: “Ik denk dat het voor allebei incidenten zijn. Ook de Chiefs, Packers en Bills hebben bijvoorbeeld al een forse nederlaag geleden. De Bucs zijn een compleet team en komen hier wel van terug. De Seahawks hebben verdedigend problemen, maar het waren vooral de turnovers die Seattle de das om deden. Ik zie Wilson in de toekomst niet te vaak de bal vier keer verliezen. De defensie van de Seahawks kan een mindere dag van de aanval niet compenseren, maar ook met deze verdediging kan het ver komen in de play-offs.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen