Nieuw stadion in Oakland moet Raiders in stad houden

coliseum
De stad Oakland heeft een akkoord bereikt met een investeringsgroep voor de bouw van een nieuw Football-stadion in Oakland. Het stadion moet er voor zorgen dat de Raiders toch in de stad blijven en hun voorgenomen verhuizing naar Las Vegas niet doorzetten.
De burgemeester van de stad, Libby Schaaf, maakte gisteren bekend dat er een akkoord is bereikt met de Ronnie Lott Group voor de bouw van een nieuw stadion in Oakland. Een nieuw onderkomen was voor de Raiders noodzakelijk, maar bleek lange tijd onmogelijk. Vandaar dat eigenaar Mark Davis in gesprek is met Las Vegas om daar een nieuw stadion neer te zetten en de Raiders naar de gokstad te verhuizen.
Geen invloed
De Raiders maken geen onderdeel uit van de Lott-groep en zijn dus niet betrokken bij het nieuwe stadion in Oakland. Eigenaar Davis liet in reactie weten dat het nieuwe stadion geen invloed heeft op de plannen van de Raiders en dat de verhuizing wat hem betreft gewoon doorgaat.

“I made a commitment to the governor of Nevada.”

Het stadion in Las Vegas moet 1,9 miljard dollar kosten en de Raiders zouden het onderkomen gaan delen met de universiteit van UNLV. De staat Nevada heeft een belastingplan goedgekeurd ten waarde van 750 miljoen dollar als bijdrage aan het nieuwe stadion, wat over twee jaar gereed zou moeten zijn. Davis heeft al laten weten dat het van plan is om in Oakland te blijven spelen tot het nieuwe stadion af is.
Oakland Raiders v Kansas City Chiefs
Stemmen
Davis ontkent dat de plannen in Las Vegas slechts een drukmiddel zijn om het gewenste stadion in Oakland te krijgen. De verwachting is dat de Raiders begin 2017 toestemming aan de NFL zullen vragen voor hun verhuizing. Driekwart van de 32 clubeigenaren zullen voor het plan moeten stemmen om de verhuizing toe te staan. Het lijkt er op dat het stadionplan van Oakland vooral bedoeld is om de overige eigenaren over te halen de Raiders in Oakland te houden, aangezien Davis nog steeds achter de verhuizing staan.
Mocht de relocatie naar Las Vegas niet door gaan, dan loert er nog een ander gevaar voor de fans van de Raiders. De Chargers hebben de eerste keuze om met de Rams naar het nieuwe stadion in Los Angeles te verhuizen, maar mochten die er voor kiezen om in San Diego te blijven, dan hebben de Raiders de mogelijkheid om de tweede bespeler in Los Angeles te worden.
Foto: BrokenSphere / Wikimedia Commons

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen