NFL Update: slecht nieuws voor Cincinnati

AJ Green
Dat American football een fysiek veeleisende sport is, hoeven we jullie niet uit te leggen. Week na week verliezen verschillende teams niet alleen de wedstrijd, maar ook enkele spelers. Blessures, zwaar en minder zwaar, zijn schering en inslag in de NFL. Waar het afgelopen donderdag nog de Carolina Panthers waren die enkele belangrijke pionnen zagen uitvallen, was het zondag de beurt aan de Cincinnati Bengals. Zij zagen twee aanvallende wapens van het veld stappen met blessures die wel eens het einde van hun seizoen zouden kunnen betekenen.
De Bengals werden voor het seizoen gezien als een sterke kanshebber op een plek in de play-offs dit seizoen, maar over halfweg het seizoen kunnen we nu toch stellen dat het er dit seizoen niet meer inzit… De Bengals laten op dit moment een 3-6-1 record optekenen na hun verliespartij bij de Buffalo Bills op zondag. Daarmee staan ze dus niet bepaald dicht bij een plek bij de laatste twaalf in januari.
Einde seizoen voor AJ Green?
Het 16-12 verlies zondag was waarschijnlijk nog niet eens het ergste nieuws voor Cinci. NFL Network journalist Ian Rapoport liet namelijk weten dat AJ Green, het gevaarlijkste wapen in de offense van de Bengals, zijn hamstring gescheurd zou hebben. Dit gebeurde al héél vroeg in de wedstrijd.


Green werd al na twee plays van het veld gedragen. Hij ondergaat later maandag nog een MRI scan om de blessure te bevestigen, maar bronnen lieten al weten dat het er niet goed uitziet voor de wide receiver. De kans is behoorlijk groot dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.
Of Green belangrijk was voor het aanvalsspel van de Bengals? Samen met tight end Tyler Eifert was hij ongetwijfeld het gevaarlijkste wapen voor quarterback Andy Dalton. Hij haalde dit seizoen het op-één-na meeste receiving yards (na Julio Jones): 964. Daarmee scoorde hij vier touchdowns en niet minder dan vijftien catches leverden minstens twintig yards op. De 28-jarige wideout mist met deze blessure voor het eerst sinds 2014 nog eens wedstrijden in de NFL.
Zeker einde seizoen voor Bernard
Waar de Bengals nog een sprankeltje hoop mogen koesteren dat de blessure van Green nog meevalt, zit het seizoen van Giovani Bernard er sowieso op. De running back viel zondag uit met een gescheurde kruisband…
Het was opnieuw NFL Networkjournalist Ian Rapoport die de brenger van slecht nieuws was. Bernard ondergaat meer dan waarschijnlijk deze week nog een operatie en ziet dus sowieso al de rest van het huidige seizoen in rook opgaan.


Bernard was sowieso al niet aan een geweldig seizoen bezig. In 2015 was hij nog één van de beste running backs van de competitie, met een mooi gemiddelde van 4,7 yards per carry. Dit seizoen was dit gemiddelde gezakt tot 3,7 yards per carry. De oorzaak hiervan kan gevonden worden bij een minder presterende offensive line dit seizoen.
Waar hij wel in slaagde dit seizoen, was het uitgroeien tot een behoorlijke dreiging in de lucht. Hij connecteerde verrassend goed met quarterback Dalton. Zo staat Bernard momenteel in de top-10 van aantal receptions (39) én receiving yards (336) voor running backs dit seizoen. Het wegvallen van Marvin Jones (Detroit) en Mohamed Sanu (Atlanta) is hier een belangrijke reden voor.
Hoe moet het nu verder?
Met het uitvallen van deze belangrijke spelers, zal veel werk op de schouders van Rex Burkhead en Jeremy Hill terecht komen. Rookie Tyler Boyd en veteraan Brandon LaFell moeten nu laten zien dat ze deze ploeg naar de play-offs kunnen leiden.


De Bengals kunnen die namelijk in theorie nog steeds halen. Ze staan niet zo héél ver achter hun divisierivalen Baltimore en Pittsburgh (beiden 5-5), maar het verlies van deze aanvallende pionnen zal in de praktijk meer dan waarschijnlijk niet gemakkelijk te compenseren vallen. De twee wedstrijden tegen de Ravens (de eerste volgende zondag, in Baltimore) en die tegen de Steelers worden van levensbelang en aartsmoeilijk.
Photo: Getty images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen