NFL Update: Revis stopt officieel, Le'Veon Bell krijgt geen extensie


In het voetbal is de wereldbekergekte stilaan gaan liggen. In het American Football neemt de spanning echter toe terwijl we steeds dichterbij de start van het nieuwe seizoen komen. Wij meten de temperatuur in deze nieuwe NFL Update.

DARRELLE REVIS GAAT OP PENSIOEN

Afgelopen woensdag kondigde cornerback Darrelle Revis aan dat hij een punt zet achter zijn NFL-carrière. Revis deelde mee op Twitter dat hij “een hoofdstuk afsluit waar hij als kind enkel maar van kon dromen.”
Hoewel Revis de afgelopen jaren wat van zijn pluimen leek te verliezen, zal hij toch herinnerd worden als een elite cornerback. Revis werd in 2007 als veertiende geselecteerd door de New York Jets en bij die club zou hij ook het grootste deel van zijn carrière doorbrengen. Hij speelde verder ook nog voor de Tampa Bay Buccaneers en de New England Patriots. Bij de Patriots maakte Revis deel uit van het team dat Superbowl XLIX won. Vorig seizoen speelde Revis ook nog vijf wedstrijden voor de Kansas City Chiefs, een passage die grotendeels onopgemerkt voorbij ging.


In tien seizoenen NFL werd Darrelle Revis maar liefst zeven keer uitgenodigd voor de Pro Bowl en werd hij vier keer geselecteerd in de First Team All-Pro. Enkel Hall of Famer Deion Sanders verzamelde als cornerback meer First Team All-Pro-selecties. Zijn dominantie op het veld leverde Revis de bijnaam Revis Island op. Hij kon elke receiver op een onbereikbaar ‘eiland’ zetten en kende zijn gelijke niet in 1-on-1 coverage. Op 33-jarige leeftijd vindt Revis het nu welletjes geweest en kan hij gaan genieten van een welverdiend pensioen. We zien hem ongetwijfeld nog terug wanneer hij toe zal treden tot de NFL Hall of Fame.

LE’VEON BELL GRIJPT NAAST EEN LANGDURIG CONTRACT

Voor het tweede seizoen op rij hebben de Pittsburgh Steelers de Franchise Tag geplaatst op running back Le’Veon Bell. Opnieuw geen langdurig contract en opnieuw geen grote payday voor Bell. Bell wilde nu eens eindelijk fair betaald worden voor zijn diensten, maar de Steelers zien het enigszins anders.
NFL-teams willen zich simpelweg niet vast klinken aan lange deals voor spelers die slechts vier à vijf seizoenen op de top van hun kunnen zijn. Als we naar de geschiedenis kijken, dan is de running back-positie inderdaad de meest fragiele positie op het hele veld. Le’Veon Bell heeft er nu vier seizoenen opzitten. Daarin heeft hij telkens als een kampioen gespeeld, maar hoe lang houdt zijn lichaam zulke prestaties nog vol? Beide zijden hebben valide argumenten en de toekomst zal uitwijzen welke partij gelijk krijgt.


Over de toekomst gesproken, die oogt allerminst duidelijk voor Bell. De speler zelf heeft steeds beweerd dat hij als een Steeler op pensioen wil gaan. Echter, de manager van Bell, Adisa Bakari, liet optekenen dat dit wellicht het laatste seizoen wordt voor Bell in de Steel City. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

OOK JULIO JONES KAN FLUITEN NAAR EEN NIEUWE DEAL

Le’Veon Bell is niet de enige ster die geen lange termijn-deal wist te scoren dit tussenseizoen. Volgens Adam Schefter (ESPN) krijgt ook Julio Jones geen contractverlenging. Althans niet op dit moment. Een van de beste wide receivers van de League –volgens sommigen de beste – wilde boter bij de vis, maar de Falcons happen niet toe. Jones miste dit tussenseizoen al het verplichte minicamp en de vrees leeft bij de Falcons dat hij ook het training camp van volgende week niet zal bijwonen. Is Julio Jones ook na 2018 nog een Falcon? Niemand die dat nu nog durft te beweren.

VOLKSLIED-CONTROVERSE BLIJFT SMEULEN

Of je zingt mee, of je blijft binnen. De keuze is simpel voor NFL-spelers komend seizoen. Eindelijk komt er een einde aan de volkslied-controverse, zullen de eigenaars gedacht hebben. Maar dat is buiten Jurrell Casey, defensive tackle van de Tennessee Titans, gerekend. Casey verklaarde deze week dat hij zal blijven protesteren tijdens het volkslied en dat hij “de boetes zal accepteren, waarom niet?” Casey is nu de eerste speler die openlijk in gaat tegen het nieuwe beleid van de NFL. Zullen er meer spelers volgen?

BROWN GAAT DE STRIJD AAN MET DE MADDEN-CURSE

Antonio Brown, de wide receiver van de Pittsburgh Steelers, zal op de cover staan van de nieuwste telg in de Madden-serie, Madden 19. Een hele eer voor Brown, die in de wolken is met de bekroning.


Elke Steeler-fan houdt nu wel zijn adem in. Zal de beruchte Madden-curse opnieuw toeslaan? Kijken we naar voormalige cover-sterren, ziet het er niet goed uit voor Brown (denken we maar aan pechvogels als Adrian Peterson, Brett Favre en Michael Vick). Maar Brown kan eveneens bewijzen dat hij immuun is voor de vloek, net als Tom Brady vorig jaar.

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen