NFL Update: Opvallende punten uit week 4

Julio Jones

Het was weer een week met een hoop spectaculaire gebeurtenissen en dito wedstrijden in de NFL. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Sommige ploegen beginnen op stoom te komen, terwijl anderen zich nu al bijna geen fouten meer kunnen permitteren.
Oh, Julio
Het zal menig fan niet ontgaan zijn: Julio Jones had tegen de Panthers een monstergame met twaalf catches voor maar liefst 300 yards. Je leest het goed. 300 yards. Jones maakte gehakt van de defensive backs van de Carolina Panthers, en zoemde als een echte slechtvalk met razende snelheid over het veld. Maar liefst vier van Matty Ice‘ passes gingen voor meer dan 30 yards naar Jones. Julio liet nog maar eens duidelijk zien dat hij één van de beste, zo niet DE beste, receiver van de NFL is. Bij de Falcons lopen er geen bliksemafleiders rond die de double teams bij Jones vandaan kunnen houden. Echter vonden de Panthers het blijkbaar niet nodig om Jones dubbel te dekken. Met alle gevolgen van dien. De Panthers lijken het spoor inmiddels wel bijster. Verloren ze in 2015 in het reguliere seizoen slechts één keer, nu staat de teller al op drie verloren partijen. De Falcons verrassen enigszins en gaan nu soeverein aan de leiding in de NFC South. Met dank aan Julio Jones.


Patriots blijken toch menselijk
Het sprookje van de Patriots is toch even ten einde gekomen. De Pats hadden afgelopen de kans om de vierde wedstrijd op rij zonder Tom Brady te winnen, maar presenteerden thuis de gehate ‘goose egg’. In Foxborough konden de Bills er met een 16-0 overwinning ervandoor gaan. Een aantal wonderen voltrokken zich. Zo werd Bill Belichick outfoxed door rivaal Rex Ryan, en verloren de Patriots niet alleen, ze kwamen niet eens tot scoren. Belichick verloor verbazend genoeg ook nog eens zijn cool, en smeet aan de zijlijn een tablet aan diggelen. Gerust mag dat ook als een wonder worden bestempeld, de stoïcijnse coach staat niet bekend om openbare woedeuitbarstingen. Echter kan de NFL zich nu op gaan maken voor een boze en tot op het bot gemotiveerde Tom Brady. De quarterback heeft zijn schorsing van vier wedstrijden uitgezeten en kan zijn rentree op het veld gaan maken.


De Rams blijven verrassen
De Rams blijven vriend en vijand verrassen. Op zondag werden de Cardinals in Arizona door de ploeg uit Los Angeles opzij geramd. De verdediging opereerde weer ijzersterk en is de grote katalysator in het tot nu toe succesvolle seizoen van de Rams. Enigszins verrassend kon Los Angeles met 17-13 Arizona op eigen veld verslaan. Jeff Fisher heeft ondanks een gebrek aan talent en de aanwezigheid van twee sterke tegenstanders in de NFC West van de Rams toch een competitief geheel weten te smeden. Casey Keenum speelde een solide partij en weet de number one pick Jared Goff voorlopig nog even op de bank te houden. Never change a winning team!

Winner Winner #LAvsAZ

Een foto die is geplaatst door Los Angeles Rams (@rams) op


Dak Prescott neemt Cowboys bij de hand
Het begon zo goed voor de San Francisco 49’ers, thuis tegen America’s team. Echter was de goede start van korte duur toen Cowboys rookie quarterback Dak Prescott het op zijn heupen kreeg. Na een 14-0 voorsprong van de Niners dirigeerde hij de Cowboys zo koel als een komkommer weer langszij. En dat zonder sterreceiver Dez Bryant. Bij zijn eerste touchdown pass kon hij de rush ontwijken om vervolgens een prachtige back shoulder pass op Terrence Williams gooien. En op een psychologisch goed moment voor de Cowboys, vlak voor rust, trok hij de Cowboys naast de Niners. Weer bleef hij ijzig koel en ontweek hij de rush en gooide hij een streep op Brice Butler. De sterke rungame van de Cowboys en het geschutter van de Niners waren in de tweede helft genoeg voor de Cowboys om te winnen. Dit tot groot plezier van de talrijk aanwezige Cowboy-fans, die bijna de helft van de capaciteit in Levi’s Stadium voor hun rekening namen.


Chargers blijven eigen harten breken
De Chargers waren in 2015 vooral goed in het schieten in eigen voet. Helaas voor de Bolts lijkt die trend zich in 2016 voort te zetten. Tegen de Saints afgelopen zondag leek er geen vuiltje aan de lucht. Drew Brees en de Saints leken makkelijk opzij te worden gezet. Maar de Chargers bleken hun eigen stoorzender te zijn. Maar liefst drie keer gaven ze de bal weg in de laatste zeven minuten en lieten zo de Saints met een overwinning uit San Diego vertrekken. Voor de derde keer dit seizoen konden de Chargers een voorsprong in het vierde kwart niet over de eindstreep trekken. Coach Mike McCoy was ziedend:

“That performance in the second half is flat-out unacceptable,” McCoy said. “From the very opening kickoff return all the way to the very end. You cannot turn the ball over at critical times when you are trying to put the game away. Two times in a row. We absolutely gave this one away”.

Seizoen Jets dreigt voortijdig te crashen
Ryan Fitzpatrick kon het schip niet rechten afgelopen zondag na zijn rampzalige wedstrijd tegen Kansas City. Tegen de Legion of Boom van Seattle leverde Fitzpatrick de bal weer driemaal in, wat het totaal op negen onderscheppingen bracht in twee wedstrijden. De start was nog veelbelovend, favoriete target Brandon Marshall won zijn onderlinge duel met Richard Sherman en Fitz vond zijn receiver makkelijk. Echter kreeg Sherman de tactiek door en onderschepte Fitz toen hij weer naar Marshall gooide. Later bezegelde hij de overwinning toen hij de quarterback opnieuw onderschepte. Voor de Jets wordt het er allemaal niet makkelijker op. Tom Brady komt terug en volgende week moet New York op bezoek bij de Pittsburgh Steelers. Ondertussen begint de Seahawks- trein behoorlijk op stoom te komen. Vorige week hadden ze geen kind aan de rivaliserende 49’ers, deze week werden de Jets het vliegen belet. De chemie tussen Russell Wilson en Jimmy Graham begint elke week beter te worden, wat weleens tot de nodige kopzorgen bij defensive coordinators kon gaan leiden.


The injury bug strikes again
Er vielen helaas een hoop blessure slachtoffers op de diverse velden te betreuren. Voor een overzicht klik je hier.
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen