NFL Update: blessures teisteren Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs v New Orleans Saints
Een nieuw weekend, een nieuwe speeldag. We blijven maar razen door het huidige seizoen in de NFL. Nieuwe wedstrijden staan in deze fysieke sport spijtig genoeg nog steeds gelijk aan nieuwe blessures. We sommen ze graag voor je op.
Kansas City ziet af in het aanvallende compartiment
Jeremy Maclin haalde zondag het einde van de wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars niet. De receiver had de hele week al last van de lies, waardoor trainen slechts in beperkte mate en enkel op vrijdag lukte. Alles leek net op tijd genezen, tot halfweg het eerste kwart…


Nog tijdens de wedstrijd volgde echter dit bericht. Maclin verliet het terrein en keerde niet meer terug.


Dit is zeker niet de eerste tegenvaller voor het aanvallende compartiment van de Chiefs. Coach Andy Reid (foto boven) zit al een tijdje met de handen in het haar nu running back Jamaal Charles (vorige week nog geopereerd aan de knie), zijn vervanger Spencer Ware (hersenschudding) en quarterback Alex Smith (hersenschudding) inactief zijn door blessureleed. Een ervaren man als Maclin kon dus zeker helpen om Nick Foles degelijke wapens te bezorgen.


Of het aan het ontbreken van zijn teamgenoten lag of gewoon uit frustratie was, weten we niet, maar deze actie van tight end Travis Kelce uit diezelfde wedstrijd wilden we jullie niet onthouden. Hij werd ervoor uit de wedstrijd gegooid…


Chad Kelly onder het mes
Ondanks dat dit een rubriek is over de NFL, is dit nieuws uit het College football ook relevant! Chad Kelly, quarterback bij Ole Miss en vooral ook belangrijk doelwit voor vele NFL teams in de aanstaande NFL draft volgend jaar, liep een scheur op in de kruisbanden. Hij ondergaat deze week een operatie die een einde zal maken aan zijn seizoen en mogelijk zijn NFL-carrière zal uitstellen.


Overzicht van overige blessures
Pittsburgh Steelers wide receiver Darrius Heyward-Bey liep een blessure op aan de rechtervoet in de nederlaag bij de rivalen uit Baltimore. Hij werd van het veld gedragen en keerde niet meer terug. Leuk feitje nog over hem: Heyward-Bey kwam afgelopen week nog in het nieuws door te stellen dat het zijn moeder er op toekijkt dat hij verstandig omgaat met zijn loon.


Denver Broncos defensive lineman Derek Wolfe werd naar de kleedkamer gedragen in de verliespartij tegen de revelatie van dit seizoen: de Oakland Raiders. Hij verliet het veld met een kleine breuk in de elleboog, aldus Wolfe zelf na de wedstrijd. Het gaat om haarfijne breukjes, maar desondanks zal hij toch een tijdje aan de kant staan.


New York Giants wide receiver Victor Cruz bleef dan weer in de kleedkamer nadat hij een enkelblessure opliep in de partij tegen de Philadelphia Eagles. Offensive lineman Justin Pugh werd dan weer binnen gehouden met een verzwikte knie.
Bij de buren zagen ze dan weer cornerback Marcus Williams uitvallen met een enkelblessure en quarterback Ryan Fitzpatrick bezeerde zijn linkerknie in de verloren wedstrijd op bezoek bij de Miami Dolphins. De Jets zagen hun QB nog terugkeren, maar hij ondergaat later op maandag toch nog een MRI scan. Bovendien kan Fitzpatrick maar beter ook ineens zijn ogen laten checken. Onderstaande pick leverde namelijk één van de indrukwekkendste beelden van de speeldag op, toen defensive tackle Jordan Phillips (157 kilogram) over een Jets speler sprong!


De Dolphins zagen op hun beurt linebacker Myles Jack uitvallen met een hersenschudding.
De man met misschien wel één van de leukste namen in de NFL, Minnesota Vikings cornerback Captain Munnerlyn, moest de wedstrijd tegen de rivalen uit Detroit staken met een knieblessure. Ook zijn teamgenoot Marcus Sherels moest afhaken, zij het met een enkelblessure.
Jacksonville Jaguars linebacker Myles Jack moest de actie verlaten met een pijnlijke heup en wide receiver Allen Hurns liep een hersenschudding op.
Tennessee Titans running back Derrick Henry bezeerde zijn kuit tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen de San Diego Chargers (die verloren ging). Zijn tegenstanders zagen wideout Jeremy Butler (enkel) en offensive lineman Orlando Franklin (hersenschudding) in de kleedkamer blijven.
De Cleveland Browns, tot slot, blijven de pineut: ze verloren voor de negende keer op rij, nu tegen de Dallas Cowboys en defensive end Carl Nassib met een blessure aan het oog.


Eekhoorn steelt de show
Eindigen doen we met een luchtigere noot dan dit blessurenieuws. De wedstrijd tussen de Green Bay Packers en Indianapolis Colts (gewonnen door de laatsten), werd even stilgelegd doordat deze kleine schattige kerel op zoek was naar die luchtige noot waarover we het eerder hadden… Beelden van de tevergeefse poging deze snelle jongen te vangen, vind je hier.


En by the way: laat rabona’s alstublieft over aan de voetballers
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen