NFL Top 25 Free Agents: #15-#11 – Sterke veteranen te koop

martellus-bennett-new-england-patriots-steal
Op 9 maart begint officieel het nieuwe kalenderjaar van de NFL en lopen de contracten van spelers die tot en met 2017 onder contract stonden af. Elk jaar is het weer een spektakel en worden enorme contracten uitgedeeld.
Met de deadline op komst, gaat SportAmerika de komende dagen de – naar onze eigen mening – 25 meest begeerde free agents op een rij zetten.
#15. Jabaal Sheard – defensive end – 27 jaar
Jabaal Sheard was twee jaar geleden een van de steals van free agency, toen de Patriots hem oppikten. In twee jaar bij de Patriots heeft hij zich doorontwikkeld tot een volwassen en betrouwbare defensive end. In zijn beperkte rol bij de Patriots wist hij tot dertien sacks in twee jaar te komen, en het is tijd voor hem om de volgende stap te zetten en een vaste waarde te worden bij een nieuwe ploeg.


Jabaal Sheard is in de bloei van zijn leven en heeft zijn plafond nog niet bereikt. Spelers als Sheard zijn schaars en waardevol voor elk team. Daarom zal de defensive end niet goedkoop zijn en van veel interesse genieten. De Falcons zoeken nog iemand aan de andere kant van Vic Beasley. Verder schijnt er interesse te zijn van de Redskins, Ravens en Cowboys.
#14. Terrelle Pryor – wide receiver – 27 jaar
Terrelle Pryor is van origine een quarterback, maar is vorig jaar voor het eerst volledig ingezet als wide receiver door de Browns. Dit bleek een goede keuze, want hij zette meteen 1,000+ receiving yards neer. Pryor is nog redelijk ruw als receiver en niemand weet waar zijn plafond ligt. Zijn atletisch vermogen en bouw zijn indrukwekkend en sky is the limit wanneer hij meer ervaring krijgt als een receiver.


Veel teams erkennen zijn talent, maar de vraag is of men het aandurft de hoofdprijs te betalen voor hem. De Browns zijn naar verluid druk bezig om hem te behouden, maar er is ook veel interesse van onder andere de Eagles, Jets en 49ers.
#13. T.J. Lang – guard – 29 jaar
T.J. Lang is jarenlang een van de beste de beschermers van Aaron Rodgers geweest en is nu een van de best beschikbare guards in free agency. Lang excelleert in pass protection en zal voor ieder team een directe upgrade zijn voor de offensive line. Lang heeft de gave om defensive linemen compleet tot stilstand brengen, net zo lang tot dat de quarterback zijn target heeft gevonden. Dit is een schaarse en waardevolle kwaliteit in de NFL en dat zal naar verwachting goed beloond worden.


Lang lijkt ondanks zijn 29 jaar nog heel wat jaren in de NFL mee te kunnen. Hij miste namelijk slechts vier wedstrijden in de laatste vier jaar. De Packers doen er naar het schijnt alles aan om Lang te behouden. Lukt dat niet, dan zitten de Broncos en Vikings op de eerste rij. Beide ploegen hadden namelijk vorig jaar een dramatische offensive line.
#12. Martellus Bennett – tight end – 30 jaar
Martellus Bennett is de top tight end in free agency dit jaar. De 30-jarige Super Bowl-winnaar heeft zijn marktwaarde enorm doen stijgen, door zijn goede spel afgelopen seizoen. Na het wegvallen van Rob Gronkowski waren alle ogen op Bennett gericht en hij wist het waar te maken, tot met het winnen van de Super Bowl aan toe.


Bennett is van enorme toegevoegde waarde in zowel de run, als pass game. Hij had vorig seizoen maar liefst 700 receiving yards en zeven touchdowns.  Zijn veelzijdigheid is veel waard en veel ploegen zijn bereid om te betalen voor hem, waaronder de Giants en Broncos. De Patriots schijnen ook nog steeds in de markt te zijn om Bennett opnieuw vast te leggen.
#11. DeSean Jackson – wide receiver – 29 jaar
DeSean Jackson is na Alshon Jeffery, de beste beschikbare wide receiver in de free agency. Jackson heeft een prima seizoen achter de rug bij de Redskins. Echter moet hij het vooral hebben van zijn top speed, maar de vraag is hoe lang hij dit kan behouden. Hij wordt dit jaar namelijk 30 jaar en voor veel ploegen is dat de leeftijd dat het verval intreedt.


DeSean Jackson kan als één van de beste de defensie van de tegenstander uitrekken en/of erachter kruipen. Zijn oude werkgever, de Eagles. zijn eigenlijk nooit over zijn verlies heen gekomen en naarstig op zoek naar een snelheidsduivel als DeSean. De verwachting is dat de Eagles een poging gaan wagen, net als de Buccaneers, Cowboys en 49ers.
Foto: Getty Images/Archief
Vorige artikelen:
#25 tot en met #21
#20 tot en met #16

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen