NFL recaps: Saints verslaan directe concurrent


De New Orleans Saints staan weer alleen aan kop van de NFC South. Onder leiding van rookie Alvin Kamara versloeg de ploeg de Carolina Panthers met 31-21. De Raiders en Chargers wonnen allebei hun duel, waardoor zij nu samen met concurrent Kansas City aan kop van de AFC West staan, na de nederlaag van Kansas eerder op de dag.

SAINTS SLAAN AANVAL PANTHERS AF

De Saints hebben een grote stap richting de winst van de NFC South gezet. Door de 31-21 zege heeft New Orleans niet alleen een voorsprong van een wedstrijd genomen, het bezit nu ook de tie-breaker door de twee overwinningen op de divisierivaal.
De gevierde man bij de Saints was opnieuw Alvin Kamara. De rookie was goed voor twee touchdowns. Het is de zesde wedstrijd op rij dat Kamara goed is voor minimaal één touchdown. Kamara maakt indruk met zijn krachtige running plays, zoals bij deze touchdown die de Saints in het derde kwart een 28-14 voorsprong gaf.


Door de zege zijn de Saints 9-3 en hebben ze een veilige marge op de concurrentie in misschien wel de sterkste divisie in de NFL. De Panthers staan door de nederlaag op een wild card plek en lijken met de Seahawks en Falcons uit te maken welke twee teams de divisiewinnaars mogen vergezellen in de play-offs.

MARSHAWN LYNCH LEIDT RAIDERS NAAR ZEGE

Beastmode is back. Door de afwezigheid van Michael Crabtree (schorsing) en Amari Cooper (blessure) vertrouwden de Oakland Raiders meer op hun running back. Marshawn Lynch betaalde het vertrouwen terug. In de beste wedstrijd sinds zijn rentree hielp hij Oakland aan een 24-17 zege, mede door deze touchdown run van 51-yards.


De wedstrijd stond vooral in het teken van Geno Smith. De quarterback verving Eli Manning; een move die veel kritiek opleverde. Smith maakte het vertrouwen van de organisatie niet waar. Hij verloor twee fumbles in kansrijke positie, waardoor de New York Giants geen moment aanspraak konden maken op de zege.

CHARGERS GEDEELD AAN KOP NA ZEGE OP BROWNS

De L.A. Chargers begonnen het seizoen met vier nederlagen op rij en staan nu toch op de eerste plaats in de AFC West. Nadat de ploeg vorig seizoen als enige van de Cleveland Browns verloor, wilde het die fout niet nog een keer maken. Met 19-10 werd de hekkensluiter uit de league aan de kant gezet.
De Browns konden lang bijblijven en deden het beter dan verwacht, want ze haalden ruim de spread. Reden dat de Chargers niet met grotere cijfers wonnen was dat de drives vooral field goals opleverden en maar één touchdown. Uiteraard was Keenan Allen de ontvanger van de touchdown pass van Philip Rivers. De receiver is bezig aan de beste fase in zijn loopbaan en was goed voor een NFL-record.


Door de zege staan de Chargers nu gelijk met de Chiefs en Raiders, met zes overwinningen en zes nederlagen. De drie concurrenten spelen allemaal nog een keer tegen elkaar, waardoor de strijd in de divisie nog helemaal open ligt. De Browns verloren ook hun twaalfde wedstrijd van het seizoen, maar hadden met de terugkeer van Josh Gordon wel een lichtpuntje. De receiver bewees nog steeds de potentie te hebben en een belangrijke schakel te zijn in deze ploeg.

RAMS BLIJVEN OP KOERS

De L.A. Rams zijn nog steeds de trotse koploper van de NFC West. De ploeg had geen enkele moeite met de Arizona Cardinals en na de 32-16 zege is de ploeg verzekerd van het eerste winning season sinds 2003.
De Rams hadden de Cardinals eerder dit seizoen in Londen al met 33-0 verslagen. In het eerste kwart leek het dit keer nog erger te worden voor Arizona. Mede door twee intercepties, waaronder een pick-six, stond het aan het einde van het eerste kwart al 16-0 voor de Rams. Erger werd het dit keer niet voor de thuisploeg. Aan het eind van de wedstrijd stond deze marge nog steeds op het bord, zonder dat Arizona een moment aanspraak mocht maken op meer.
Door de zege staan de Rams anderhalve wedstrijd voor op de Seahawks, die tijdens SNF in actie komen tegen de Eagles. Dit zijn ook de twee tegenstanders van Los Angeles in de komende twee weken, wat cruciaal is met het oog op de play-offs. Voor Arizona lijkt het seizoen wel voorbij. Het succes voor die ploeg moet komen van individuele prestaties, zoals van Larry Fitzgerald. De toekomstig Hall of Famer werd in het duel met de Rams de derde receiver met 1.200 vangballen en hij klom ook naar de vierde plaats op de lijst met receiving yards.

(Top photo: AP Photo/Butch Dill)

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen