NFL Recaps: Mahomes schittert, Allen imponeert ondanks verlies

De tweede NFL zondag van het seizoen zit er op. In week 2 bleek Buffalo niet zo dramatisch als verwacht, stelden de Texans wederom teleur, strooide Mahomes met touchdowns, vielen de Redskins door de mand en leek Ryan Tannehill herboren.


PITTSBURGH STEELERS ZIJN SLACHTOFFER VAN MAGISTRALE MAHOMES


Een ongekend optreden van tweedejaars quarterback Patrick Mahomes bracht de Pittsburgh Steelers een zwaarbevochten nederlaag. Na de wedstrijd van vandaag bezit de Chiefs QB zelfs het record voor beste NFL start. De statistieken die hij liet noteren tegen de Steelers (23/28, 326, 0 int, 6 td) waren van uitzonderlijk niveau. Na twee duels staat Mahomes op tien touchdowns na de zesklapper van vandaag.


Voor Pittsburgh was het een bittere pil. De afwezigheid van Le’Veon Bell maakt het, ondanks de aanwezigheid van James Conner, een lastige periode. Het zorgt voor onrust in de spelersgroep en onder de fans. Deze nederlaag duwt Pittsburgh naar de gedeelde laatste positie in hun divisie en toont aan dat de Steelers kwetsbaar zijn, vooral in de defensie.
Ze kwamen in het tweede kwart sterk terug van 0-21 naar 21-21, maar moesten in het vervolg van de wedstrijd telkens weer achtervolgen tegen het makkelijke scorende Kansas City. In deze vorm wordt het voor de mannen van Mike Tomlin een hels karwei om de play-offs te bereiken. Voor de Chiefs geldt juist dat ze een serieuze bedreiging gaan vormen voor de Patriots.
 


ALLEN PRESTEERT MET ZWAKKE O-LINE, CHARGERS GRIJPEN DE WINST


Na een oorwassing tegen de Baltimore Ravens moesten de Bills ook hun meerdere erkennen in de Los Angeles Chargers. In de eerste helft (28-6 voor LAC) leek het sterk op de nachtmerrie tegen Baltimore, maar vanaf het derde kwart (3-14 voor BUF) begon het bij Buffalo te lopen. De eerste twee kwarten waren een simpele prooi voor de sterke defense en offense van de Chargers. Philip Rivers wist zijn receivers te vinden, de running backs hadden vrij spel en de Bills defense stond hun offense niet echt bij. Sterker nog, gezien de grote verbouwing van de offense hebben die een excuus om minder te spelen. De defense absoluut niet.
Vanaf het derde kwart kantelde de wedstrijd. Startende quarterback Josh Allen, die in de eerste twee kwarten ook een goede indruk maakte, wist zijn wideouts beter te vinden en de defense wist eindelijk wat voor hun offense te betekenen. Wellicht had het wat te maken met het feit dat HC Sean McDermott de play calls op zich nam. In de laatste twee kwarten kwamen de Chargers niet verder dan één field goal. De Bills lieten in de laatste minuten nog een touchdown noteren. Tegelijkertijd was LA er wel toe in staat om de Bills niet te dichtbij te laten komen. Hierdoor kwam de overwinning nooit echt in gevaar.


Voor de Bills gloort er, op basis van de tweede helft, hoop aan de horizon. De o-line blijft een zorgenkindje, maar de defense bleek eindelijk weer in staat om de tegenstander te stoppen. Daarbij maakte Josh Allen een betere indruk dan zijn voorgangers (18/33, 245 yards, 2 int, 1 td). En dat achter die zorgelijke o-line. De Chargers lieten gedurende de hele wedstrijd een solide performance zien. Als ze de schade kunnen beperken tot de terugkeer van Joey Bosa zit er een play-off run in. Dat geldt niet voor de Bills waar Vontae Davis ogenschijnlijk zelfs met pensioen is gegaan in de rust.


 


DOLPHINS DENDEREN DOOR TEGEN DIVISION RIVAL


Na in week 1 afgerekend te hebben met de Titans waren de Dolphins in hun tweede optreden te sterk voor de New York Jets. Een sterke eerste helft (20-0) was voldoende om er met de winst vandoor te gaan. Ondanks dat de Jets de tweede helft op hun naam schreven (0-12) bleek dat de comeback te laat was ingezet.
De Dolphins waren in staat om turnovers te forceren en konden van daaruit quarterback Ryan Tannehill in het zadel helpen om punten op het bord te krijgen. Tannehill liet op zijn beurt zien te vertrouwen op zijn o-line. Het is niet de beste unit in de NFL en hij krijgt dikwijls sacks te verwerken, maar hij weet er goed mee om te gaan. Zijn hervonden mobiliteit draagt hieraan bij en was cruciaal in de Dolphins overwinning.
Sam Darnold viel in zijn tweede optreden als startende quarterback ietwat tegen. Hij was niet accuraat, leek moeite te hebben om de juiste beslissing te nemen en deed zijn team geen plezier met zijn tweede interceptie binnen 20 yards van de Miami endzone. Zijn grilligheid hoort echter bij het eerste seizoen van een rookie in de NFL. Er zal weinig twijfel bestaan over de vraag of hij de toekomstige Jets franchise quarterback is. Om hem heen valt er in ieder geval nog wat te verbeteren.


 


TITANS EN TEXANS HOUDEN HET LANG SPANNEND


De Tennessee Titans en Houston Texans gingen geruime tijd gelijk op, maar uiteindelijk trok Tennessee met een field goal aan het langste eind. Het betekent dat de hoge verwachtingen van Houston nog niet waargemaakt worden, maar ook dat de Titans weer omhoog kunnen kijken. De formatie uit Tennessee had hier wel drie (!) ‘quarterbacks’ voor nodig. Quarterback Blaine Gabbert, safety Kevin Byard en running back Derrick Henry verschenen namelijk als passers in de uiteindelijke statistieken. Byard gaf de kickstart voor de Titans win.


 


COLTS HALEN HUN GRAM TEGEN WASHINGTON REDSKINS


Na een vrij kansloos verlies tegen de Bengals hebben de Indianapolis Colts vertrouwen getankt tegen de Washington Redskins. De klinkende 21-9 overwinning doet vooral vragen oproepen over de Redskins en hun tegenstander in week 1, de Arizona Cardinals. De running game van Washington, met Adrian Peterson in de gelederen, was tegen de Colts namelijk nergens te vinden. Tegen de Cardinals leken ze onhoudbaar, maar tegen Indy sloot Peterson af met 11 carries voor 20 yards.
Door de beperkte running game moest men vertrouwen op de quarterback Alex Smith. Echter, de passing game kwam ook niet van de grond en het lot van de Redskins was bezegeld.

Coverfoto: USA Today

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen