NFL Recaps: Chiefs blameren zich tegen de Giants

De Kansas City Chiefs hebben een smadelijke nederlaag geleden op bezoek bij de New York Giants. Na een serie discutabele beslissingen van Andy Reid en Alex Smith wonnen de Giants na verlenging met 12-9. De Jaguars hadden veel moeite met de Cleveland Browns, maar wisten uiteindelijk geflatteerd met 19-7 te winnen.
BESCHAMENDE NEDERLAAG CHIEFS
De Giants hebben de tweede zege van het seizoen geboekt. In een waar foutenfestival was de ploeg van Ben McAdoo uiteindelijk na verlening te sterk voor de Kansas City Chiefs. Ondanks de nederlaag blijven de Chiefs koploper in de AFC West, maar de Oakland Raiders kunnen de achterstand terugbrengen tot een wedstrijd bij een zege later vanavond op de New England Patriots.
De Chiefs lieten in New York een goede kans liggen om een flinke stap richting de play-offs te zetten. De ploeg had vorige week een bye-week en dus alle tijd zich voor te bereiden op dit duel. Hier bleek op het veld weinig van in een duel waarbij de harde wind een grote rol speelde. Lange fieldgoals waren onmogelijk, waardoor beide ploegen gebruik maakten van trick plays, maar met weinig succes.


Alle punten van de Giants in de reguliere speeltijd kwamen na turnovers van de Chiefs. In de verlenging waren de Giants gedwongen om er voor te gaan op fourth down, omdat een lange fieldgoal nog steeds niet mogelijk was. Deze ongelofelijke catch van Roger Lewis bracht de Giants dichtbij genoeg voor de winnende fieldgoal.


JAGUARS ONTSNAPPEN TEGEN DE BROWNS
De Cleveland Browns kregen in de slotminuten van hun thuisduel tegen de Jaguars tot twee keer toe de kans om met een touchdown drive de eerste zege van het seizoen te boeken. Twee turnovers maakten een einde aan alle hoop van de Browns-fans. Met 19-7 ontsnapten de Jaguars aan een beschamende nederlaag en nam het de eerste plek in de AFC South in handen.
Aan de verdediging van de Jaguars lag het niet dat het spannend bleef in het duel in Cleveland. Jacksonville wist maar liefst vijf turnovers af te dwingen, maar pas in slotminuten wist Jacksonville hier echt van te profiteren. Een fumble van de Browns werd in de endzone verzekerd door de Jaguars en bracht de 19-7 eindstand op het bord. Het was de vierde zege tegen de AFC North voor de Jaguars.


Door de zege en de nederlaag van Titans afgelopen donderdag staan de Jaguars nu alleen aan kop in de AFC South. De Browns verloren ook hun tiende wedstrijd van het seizoen. Ze zijn het derde team in de geschiedenis van de NFL die twee seizoenen op rij de eerste tien wedstrijden van het seizoen verliest.
BUCS WINNEN FLORIDA DERBY
De achterstand die Jay Cutler de Dolphins in de eerste helft bezorgde in het duel tegen de Buccaneers was te groot voor Matt Moore om goed te maken. Cutler gooide drie intercepties in de eerste helft. Na rust verscheen backup Moore tussen de lijnen vanwege een hersenschudding van Cutler. Moore bracht de Dolphins nog wel op gelijke hoogte, maar de Bucs hadden nog een laatste kans en benutten deze door een field goal te maken met vier seconden op de klok. De volgende aftrap leverde nog een fumble en een touchdown voor de Bucs op, waardoor de bezoekers met 30-20 wisten te winnen.
De derby van Florida stond eigenlijk voor week 1 op het programma, maar door orkaan Irma kon die wedstrijd toen niet doorgaan en werd op de gezamenlijke bye-week ingehaald. Door de drie intercepties van Cutler keek Miami halverwege tegen een 20-7 achterstand aan. Twee field goal drives van Moore brachten het verschil terug tot een touchdown. Met nog drie minuten op de klok wist Moore vervolgens Kenny Stills te vinden voor een 61-yard touchdown.


Genoeg voor de zege was het niet, want Ryan Fitzpatrick leidde zijn ploeg alsnog naar de overwinning. Het is de tweede zege op rij voor Fitzpatrick, die de geblesseerde Jameis Winston vervangt.
EERSTE ZEGE TEXANS ZONDER WATSON
De Houston Texans hebben voor het eerst een wedstrijd gewonnen dit seizoen zonder Deshaun Watson als quarterback. Grote man bij de Texans was D’Onta Foreman met twee touchdowns in het vierde kwart. De rookie zorgde er voor dat een 21-17 achterstand zo omgebogen werd in een 31-21 zege tegen de Arizona Cardinals.
Tekenend voor het seizoen van de Texans was dat Foreman na het scoren van zijn tweede touchdown een op het oog zware blessure aan zijn enkel opliep. De runningback moest met een karretje van het veld gereden worden. Ondanks de nieuwe blessure was de eveneens geblesseerde J.J. Watt blij dat zijn ploeg een einde had gemaakt aan een serie van drie nederlagen.


FOTO: Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen