NFL Recaps: Chargers slopen Lamar Jackson, drama in Chicago

Vannacht werden de laatste tickets voor de divisieronde in de NFL play-offs verdeeld. Twee keer bleek het thuisvoordeel niet voldoende voor een overwinning. De LA Chargers overrompelden de Ravens in Baltimore. Titelverdediger Philadelphia Eagles verraste op Soldier Field de Chicago Bears.

RAVENS HEBBEN NIETS AAN LATE WEDEROPSTANDING LAMAR JACKSON

De Baltimore Ravens begonnen vol vertrouwen en met een ongewijzigd game plan aan de wild card ronde. Een begrijpelijke keuze gezien de succesvolle run met Lamar Jackson als quarterback. Coach Anthony Lynn had zijn LA Chargers echter uitstekend voorbereid op deze strijdwijze van de Ravens. Met een onconventionele tactiek waarbij hij defensive backs als linebackers inzette, verraste hij Baltimore volledig. Lamar Jackson wist niet waar hij het moest zoeken. Vanaf de eerste snap oogde Jackson onzeker en de eerste negen plays leverden drie fumbles op voor de Ravens (twee keer Jackson, één lost fumble Kenneth Dixon). Daarnaast werd de rookie QB liefst zeven keer tegen de grond gewerkt door de aanstormende Chargers. Ze denderen door alle gaten van een radeloze offensive line van Baltimore, met Melvin Ingram als absolute uitblinker. Lamar Jackson leek meer dan drie kwarten lang op een hert die in de koplampen keek van een aanstormde truck.


Dankzij de eveneens uitstekende Ravens-defense met een geweldige Patrick Onwuasor bleef het scoreverschil na één helft ‘beperkt’ tot twaalf punten. Na een gemiste field goal van Justin Tucker liepen de Chargers alsnog verder uit, ondanks een relatief beperkte bijdrage van Phillip Rivers (160 passing yards) en Melvin Gordon (40 rushing yards). De running back zorgde nog wel voor één de meest curieuze momenten dit seizoen. Nadat een touchdown van Derek Watt onterecht niet was toegekend, strandde Gordon wel vlak voor de endzone. Hij bleek echter down by contact voor zijn fumble. De return touchdown van de Ravens ging, dit keer terecht, van het scorebord.


Gordon liep daarna alsnog de bal binnen, gevolgd door de two point conversion van Mike Williams en een field goal van Mike Badgley: 23-3. Die grote achterstand bleek de trigger voor Lamar Jackson om vrijuit te gaan spelen. De begrijpelijke roep van het publiek om Joe Flacco verstomde plots en het vertrouwen van coach John Harbaugh in zijn rookie begon zich uit te betalen. Jackson joeg zijn team twee keer in no time over het veld en kreeg zelfs de kans op een winnende drive. Toen was er echter opnieuw Melvin Ingram. Uchenna Nwosu sloeg de bal uit de hand van Lamar Jackson, Ingram beëindigde de wedstrijd met een recovery. De comeback van de Ravens stokte zo bij 17-23.

GOUDEN TRADE, PARKEY RAAKT DE PAAL

Titelverdediger Philadelphia Eagles mocht na een onwaarschijnlijke run naar de play-offs naar Chicago afreizen. Daar ontmoette het meteen een andere dark horse voor de Super Bowl. Misschien waren de Chicago Bears zelfs wel meer dan een outsider voor de titel op basis van de monsterlijke defensie. De Bears defense presteerde ook uitstekend tijdens het eerste play-off duel op Soldier Field sinds 2011. Twee passes van Nick Foles werden onderschept door Chicago. Toch wist Foles zijn team laat in de wedstrijd naar de overwinning te leiden. Met dank aan Golden Tate, na zondag ‘Golden Trade’. De speler die tijdens dit seizoen overkwam van de Lions benutte de laatste kans (4th&2) van de Eagles.


De banged up secondary van de Eagles die nagenoeg de hele wedstrijd uitstekend stand had gehouden tegen Mitch Trubisky , beperkte de laatste drive van Chicago tot een field goal poging vanaf 43 yards. Geen zekerheidje voor kicker Cody Parkey die eerder dit jaar al meerdere keren de bal tegen de paal schoot. Nu leek hij de bal wel de goede richting mee te geven maar dankzij special teamer Treyvon Hester veranderde de bal van koers. Tot afgrijzen van Parkey en heel Soldier Field belandde de bal opnieuw tegen de paal.


De Eagles verlengen zo hun houdini-act met een week. New Orleans is de volgende bestemming van Foles & co. Door de zege van de Eagles spelen de Cowboys deze week tegen de LA Rams. Dit is het schema in aanloop naar de Super Bowl.

Cover photo: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen