NFL Power Rankings Week 2: Een nieuwe nummer 1

De eerste week van het nagelnieuwe NFL-seizoen zit erop. Er vielen heel wat verrassingen te noteren, terwijl andere teams exact deden wat er van hen verwacht werd. Het zorgde al meteen voor heel wat verschuivingen in onze NFL Power Rankings. Er is zelfs een nieuwe koploper! Wie dat is? Dat ontdek je hier!

(Het cijfer tussen haakjes geeft de ranking van Week 1 aan, nvdr.)

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers
1. (4) San Francisco 49ers

Het team van head coach Kyle Shanahan ging op bezoek bij de Pittsburgh Steelers. Een team waarvan velen dachten dat ze de 49ers het vuur aan de schenen konden leggen. Dat kwam helemaal niet uit en de 49ers maakten brandhout van de Steelers. Ze toonden zowel offensieve als defensieve superioriteit en leverden misschien wel de sterkste prestatie van het weekend af. Ze klimmen dan ook meteen naar de koppositie in onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles
2. (2) Philadelphia Eagles

De Eagles kenden niet hun allerbeste opener van het seizoen. In New England leken ze aanvankelijk makkelijk te winnen van de Patriots, maar het team van Bill Belichick maakte het de Super Bowl finalisten van vorig seizoen nog knap lastig. Uiteindelijk sleepten de Eagles de zege uit het vuur, voornamelijk omdat de Patriots hun kansen niet grepen.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys
3. (3) Dallas Cowboys

Één ding is zeker: de Dallas Cowboys hebben een formidabele defense. Micah Parsons en co aten de New York Giants met huid en haar op en lieten zelfs geen enkel punt toe. De offense moest daarom zelf weinig doen. Het is met andere woorden afwachten hoe Dak Prescott het zal vergaan in de komende weken.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs
4. (1) Kansas City Chiefs

Zonder Travis Kelce en Chris Jones vielen de Kansas City Chiefs ten prooi aan de Detroit Lions in de openingswedstrijd van het NFL-seizoen. Het was een verrassende nederlaag, maar er is geen reden tot paniek bij de Super Bowl kampioen. Chris Jones heeft een nieuw contract getekend en ook Kelce staat voor zijn terugkeer. Het komt dus wel weer goed met de Chiefs. De eerste plek in onze Power Rankings moeten ze wel even laten gaan.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins
5. (13) Miami Dolphins

De grootste stijgers in de Power Rankings vinden we in Miami. In een ware shoot-out klopten de Dolphins de LA Chargers. Tua Tagovailoa is opnieuw helemaal fit en vierde zijn terugkeer met 466 passing yards en drie touchdowns. Tyreek Hill ving er daar twee van en kwam zelf uit op 215 receiving yards. Van deze offense zal iedereen schrik hebben.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions
6. (12) Detroit Lions

Het sprookje begint stilaan een realiteit te worden. De Lions wonnen in en tegen Kansas City en lieten zien dat ze een team van winnaars geworden zijn. Kunnen ze de lijn doortrekken en zich bij de beste teams van de NFC scharen?

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets
7. (9) New York Jets

We waren maandagnacht getuige van het meest geanticipeerde debuut van een speler in de recente geschiedenis. Aaron Rodgers rende met een gigantische Amerikaanse vlag het veld van het MetLife Stadium op als nieuwe quarterback van de New York Jets. Helaas voor hem werd datzelfde veld niet veel later zijn neergang. Na vier plays scheurde Rodgers zijn achillespees en kon hij een kruis maken over zijn seizoen. De Jets sleepten, vooral dankzij hun ijzersterke defense, alsnog een zege uit de brand tegen de Buffalo Bills. Kan Zach Wilson nu het stokje overnemen?

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens
8. (8) Baltimore Ravens

De Baltimore Ravens deden wat ze moesten doen tegen de Houston Texans. Ze wonnen de game, maar daarmee is ook zo goed als alles gezegd. Lamar Jackson was slordig, terwijl zijn nieuwe wide receiver Zay Flowers veel potentieel toonde. Wat de Ravens wel veel zorgen moet baren, is het hoge aantal blessures waar ze alweer mee kampen.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars
9. (10) Jacksonville Jaguars

Tegen de Indianapolis Colts lieten de Jacksonville Jaguars zien dat ze aan de goede weg aan het timmeren zijn. Trevor Lawrence speelde nog niet werelds, maar wel voldoende goed om vrij comfortabel te winnen van de divisierivalen uit Indianapolis. Wat de Jags-fans wellicht nog het meeste deugd deed, was de terugkeer van Calvin Ridley. De vorig seizoen geschorste receiver toonde explosiviteit en balvastheid en lijkt de WR1 te gaan worden in Jacksonville dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills
10. (6) Buffalo Bills

De Bills halen nog net de top tien van de Power Rankings deze week. Ondanks de vroege blessure van Aaron Rodgers konden de Buffalo Bills geen afstand nemen van de New York Jets maandagnacht. Meer zelfs, Josh Allen wierp drie lelijke intercepties en de Bills verloren in overtime. Kopzorgen dus voor Sean McDermott en zijn jongens in een hypercompetitieve AFC East.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals
11. (5) Cincinnati Bengals

De Cincinnati Bengals hebben het de laatste jaren niet onder de markt tegen de Cleveland Browns. Van de laatste zeven potjes gingen er maar liefst zes verloren. Zo ook afgelopen zondag. De flitsende offense werd helemaal lamgelegd en er kon maar één schamele field goal gescoord worden. In Cincinnati zijn ze een trage start wel gewoon, dus paniek is er nog niet.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers
12. (7) Los Angeles Chargers

Aanvallend gezien valt de Chargers weinig te verwijten. De run game was sterk, Justin Herbert bleef foutloos en de O-line zag er op de laatste drive na meer dan degelijk uit. Verdedigend lieten de Chargers echter te wensen over. Het is stilaan onbegrijpelijk dat een defensieve head coach als Brandon Staley er nu al drie jaar niet in slaagt om een goede defense op de been te brengen. De namen zijn er. Dus ligt het aan de coaching.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns
13. (17) Cleveland Browns

Deshaun Watson presteert nog steeds wisselvallig, ook na een volledig offseason en training camp met het team. Toch zijn er veel redenen om optimistisch te zijn in Cleveland en die zijn bijna uitstluitend te vinden in hun oersterke defense. Ze legden Joe Burrow en de Cincinnati Bengals helemaal lam. Kunnen ze dit nu ook met de andere sterke offenses in de AFC doen?

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers
14. (18) Green Bay Packers

Zou de pudding inzakken met het vertrek van Aaron Rodgers uit Green Bay? Het antwoord kregen we zondag. Met Jordan Love under center wonnen de Packers vrij eenvoudig van de Chicago Bears. De fans zijn al bijna vergeten dat ze hiervoor over back-to-back Hall of Fame quarterbacks beschikten.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints
15. (20) New Orleans Saints

Er is een nieuwe quarterback in New Orleans. Derek Carr mocht voor het eerst ballen gooien voor de Saints en dat deed hij zoals we hem kennen. Met ups en downs. Op het einde van de wedstrijd tegen de Titans -wanneer het ertoe doet- pakte hij het team op sleeptouw en gooide hij de enige TD van de game. Het zal een rollercoaster zijn, maar misschien wel eentje die op het einde van de rit de NFC South-kroon bereikt.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks
16. (11) Seattle Seahawks

Pete Carroll heeft het vaak lastig tegen Sean McVay en dat was afgelopen weekend niet anders. De Seahawks wilden al het goede van vorig seizoen bevestigen, maar werden door de LA Rams stevig met de voetjes op de grond gezet. Offensief werd er vooral in de tweede helft niks meer klaargemaakt. Hopelijk beklagen ze zich de contractverlenging voor Geno Smith niet.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings
17. (14) Minnesota Vikings

140 aanvallende yards meer produceren dan je tegenstander en toch nog verliezen. De Vikings kunnen dat. De verloren wedstrijd tegen de Tampa Bay Buccaneers was misschien een voorbode voor wat komen gaat in Minnesota. Al hun geluk hebben ze vorig seizoen reeds opgebruikt. Volgt nu de ellende?

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans
18. (16) Tennessee Titans

De Tennessee Titans zijn een vrij matig football team. Ze zullen bij tijd en wijle wel eens een wedstrijd winnen, maar niet wanneer hun quarterback zo dramatisch speelt als Ryan Tannehill tegen New Orleans. Dat moet dringend beter, of hij haalt de bye week in Week 7 niet.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants
19. (15) New York Giants

Hoe moet je je als fan voelen wanneer jouw team het enige is in de hele NFL dat nog geen enkel punt kon scoren? De Giants haalden vorig seizoen de play-offs en waanden zich versterkt voor dit seizoen. De ambities moeten na een kansloze 40-0 nederlaag tegen de Dallas Cowboys misschien alweer bijgeschaafd worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons
20. (24) Atlanta Falcons

Bijan Robinson. Hij heeft alles in zich om de nieuwste superster van de NFL te worden. Hij krijgt meteen ook de taak om de rest van de Falcons mee op sleeptouw te nemen.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders
21. (23) Washington Commanders

De Commanders openden hun eerste wedstrijd onder nieuw eigenaarschap met een scrappy zege tegen de Arizona Cardinals. Er zal toch nog één en ander moeten verbeteren, willen de troepen van Riverboat Ron meedoen voor de prijzen.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots
22. (21) New England Patriots

Het scheelde niet heel veel of de Patriots hadden een grote stunt verwezenlijkt tegen de Philadelphia Eagles. De start van Mac Jones was erg slap, maar daarna kwam hij steeds beter in de wedstrijd. Het lijkt erop alsof de Patriots een heel sterke defense zullen kunnen koppelen aan een capabele offense. Is het genoeg om relevant te zijn dit seizoen?

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers
23. (19) Pittsburgh Steelers

Er hing enorm veel hype rondom de Steelers dit offseason. Zij hadden het potentieel om de AFC North te bestormen. Tegen de 49ers kwam dat potentieel er alvast allerminst uit. Enkel T.J. Watt presteerde op niveau. Er is nog veel werk aan de winkel voor Mike Tomlin en co.

24. (28) Los Angeles Rams

Eigenlijk had iedereen verwacht dat de LA Rams zouden gaan tanken dit seizoen. Maar niks bleek minder waar. Tegen de Seattle Seahawks vochten de Rams voor wat ze waard waren en dat leverde meteen een eerste zege op. Matthew Stafford leek weer de oude en hij kon rekenen op een verrassend wapen: rookie Puka Nacua. Krijgt Sean McVay dit team naar een degelijk niveau gecoacht?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders
25. (26) Las Vegas Raiders

Jimmy Garoppolo is een winnaar. Zoveel is duidelijk. Het is niet altijd even spectaculair, maar de voormalige 49er kan wel degelijk een offense leiden. Worden de Raiders één van de verrassingen van het seizoensbegin?

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers
26. (30) Tampa Bay Buccaneers

Baker Mayfield had tegen de rust de signalen van de Vikings uitgedokterd. Het zorgde er mee voor dat de Vikings na de pauze amper nog een drive in elkaar gebokst kregen. Baker zelf deed ook zijn duit in het zakje in zijn gekende werkmansstijl. Kan de voormalige first overall pick dit team alsnog naar de divisietitel in de NFC South leiden?

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos
27. (25) Denver Broncos

Het Sean Payton-tijdperk is in mineur gestart in Denver. Een nipte nederlaag in eigen huis tegen de Las Vegas Raiders was niet de start waar Payton op gerekend had. Russell Wilson zag er al iets dynamischer uit dan afgelopen seizoen, maar het zal nog veel beter moeten, willen de Broncos de hoge ambities van hun coach waarmaken.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers
28. (22) Carolina Panthers

Frank Reich gaf meteen de sleutels van het Panthersrijk in handen van rookie quarterback Bryce Young. Die deed het niet onaardig, maar hij kon niet het verschil maken tegen de Atlanta Falcons. Een divisietitel lijkt nu al te hoog gegrepen voor deze Panthers. Ze tuimelen ook meteen zes plekken naar beneden in onze Power Rankings.

Sport Amerika NFL Power Rankings Chicago Bears_Alt2
29. (27) Chicago Bears

Alle hoop in Chicago lijkt alweer vervlogen. Tegen de Packers wilden ze -na het vertrek van Rodgers- eindelijk de rivaliteit weer in de omgekeerde richting duwen. Na een slechte prestatie op zowel offensief als defensief vlak is dat echter allerminst gelukt.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts
30. (29) Indianapolis Colts

Anthony Richardson kende een aardig debuut bij de Colts. Van alle rookie quarterbacks was hij diegene met de beste prestatie. Het is wel te hopen voor hem dat hij binnenkort beter beschermd wordt of zijn seizoen zou er al wel eens snel op kunnen zitten. Goede bescherming dus of anders een goede running back die de druk kan wegnemen. Zou Jonathan Taylor alsnog snaps spelen voor de Colts dit seizoen?

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans
31. (31) Houston Texans

De Texans konden één helft lang weerwerk bieden tegen de Baltimore Ravens. DeMeco Ryans weet dat hij nog een lange weg af te leggen heeft met dit team.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals
32. (32) Arizona Cardinals

Tegen de Commanders stonden de Arizona Cardinals zowaar op voorsprong in het vierde kwart. Het valt te verwachten dat deze bonte bende er nog wel iets van zal proberen te maken de komende weken, tot het duidelijk wordt dat die nummer één pick binnen handbereik is. Maar met of zonder goeie wil is dit team gewoon niet goed genoeg om competitief te zijn. Laat staan om van de laatste plaats in onze Power Rankings weg te komen.


Lees hier wie de Power Rankings van vorige week aanvoerde!

Coverfoto: Gene J. Puskar / AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen