NFL op zondag: Eerste nederlaag 49ers

De 49ers hebben op bezoek bij de Cleveland Browns hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Erger nog, San Francisco verloor ook nog enkele belangrijke spelers door blessures. Ondertussen lijken de Bengals de grootste crisis te boven te zijn. Zij wonnen van de Seahawks. Dat en meer in de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

49ERS VERLIEZEN ONGESLAGEN STATUS EN SPELERS

San Francisco 49ers @ Cleveland Browns | 17-19

De San Francisco 49ers hebben op bezoek bij de Browns hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het had niet veel gescheeld of de ploeg had dit lot weten te voorkomen, maar kicker Jake Moody miste in de slotseconden de winnende field goal. Erger nog is voor de 49ers dat Christian McCaffrey en Deebo Samuel geblesseerd naar de kant moesten. Het is nog niet bekend hoe ernstig hun kwetsuren zijn, maar zij konden zondag het duel in ieder geval niet afmaken.

De Browns moesten het opnieuw doen zonder Deshaun Watson. De qb werd vervangen door P.J. Walker. Het was geen lekkere start voor de back-up, want hij gooide twee intercepties. Toch kon de thuisploeg de snel opgelopen 10-0 achterstand wegwerken. Eerst door een touchdowndrive die door Kareem Hunt werd binnengelopen, daarna door nog vier field goals te scoren. Het was voldoende omdat de 49ers nauwelijks iets voor elkaar kregen. Brock Purdy was 12/27 voor 125 yards. De enige touchdown die nog volgde was na een van de intercepties door de defensie. Toch leken de 49ers in de slotseconden nog te ontsnappen, maar de kick van Moody zeilde rechts langs de doelpalen.

BENGALS DEFENSE HOUDT STAND TEGEN SEAHAWKS

Seattle Seahawks @ Cincinnati Bengals | 13-17

Na de sterke wedstrijd tegen de Cardinals schoten de Bengals ook tegen de Seahawks uit te startblokken. Nadat Kenneth Walker uit de openingsdrive Seattle nog op voorsprong bracht, zetten de Bengals hun eerste twee drives om in een touchdown via Tyler Boyd en de jarige rookie Andrei Iosivas. Hierna stokte de aanval van de Bengals echter volledig.

In de tweede helft wist Cincinnati niks meer klaar te spelen en was het aan de defense te danken dat de wedstrijd werd gewonnen. Eerst werd Geno Smith tot twee keer toe onderschept, door de eveneens jarige Cameron Taylor-Britt en Mike Hilton. Aan het einde van de wedstrijd wist Seattle tot twee keer toe de redzone te bereiken, maar in beide gevallen wisten ze in 4 plays geen punten te scoren. Door de overwinning kunnen de Bengals weer voorzichtig omhoog kijken en gaan ze met een 3-3 record de bye-week in. Seattle staat op een degelijk 3-2 record.

TEXANS VERSLAAN SAINTS IN HOUSTON

New Orleans Saints @ Houston Texans | 13-20

De Houston Texans hebben nu al net zoveel overwinningen als vorig jaar. De ploeg van nieuwe coach DeMeco Ryans wist in eigen huis de Saints van zich af te houden. Rookie C.J. Stroud blijft maar indruk maken. Hij was deze wedstrijd goed voor twee touchdowns. Ondanks dat Stroud zijn eerste interceptie gooide en minder dan de helft van zijn passes bij een teamgenoot zag komen wist hij zijn ploeg de voorsprong te geven.

In het vierde kwart was het vervolgens de verdediging die het af wist te maken. De Saints kregen in het vierde kwart bij de 20-13 achterstand twee keer de bal om minimaal een verlenging af te dwingen. De ploeg kwam ook beide keren in scoring range, maar Derek Carr kon het niet afmaken. Eerst werd een bal naar Alvin Kamara op fourth down verdedigd en een drive later gooide hij een interceptie waarna de Texans de zege konden vieren.

RAVENS WINNEN IN ENGELAND VAN TITANS

Baltimore Ravens @ Tennessee Titans | 24-16:

De vroege wedstrijd in Tottenham Hotspur Stadium in Londen was spannend, maar niet spectaculair. De Ravens waren duidelijk een maatje te groot voor Tennessee, maar wisten dat niet om te zetten in een hoop touchdowns. In de eerste helft was rookie Zay Flowers de enige die een bal van Lamar Jackson in de endzone ving. De overige punten werden allemaal gescoord door kickers. Justin Tucker nam in de eerste helft maar liefst vier field goals voor zijn rekening.

De wedstrijd leek in het derde kwart nog flink spannend te worden, toen de Titans via een field goal van Nick Folk (zijn tweede) en een touchdown van Derrick Henry terugkwamen tot 18-13. Wie anders dan Tucker gooide de wedstrijd echter in het vierde kwart in het slot, met nog eens twee field goals. De Ravens gaan door de overwinning in Londen na 4-2, terwijl de Titans naar 2-4 vallen en de playoffs uit het zicht beginnen te raken.

OVERIGE GAMES

Indianapolis Colts @ Jackonsville Jaguars | 20-37: De Colts traden aan met Gardner Minshew in plaats van de geblesseerde Anthony Richardson, en dat deed ze geen goed. Minshew gooide maar liefst drie intercepties, tegenover 1 touchdown. De Jaguars kwamen nog wel op achterstand via een Matt Gay field goal, maar draaiden de wedstrijd in het tweede kwart razendsnel om. Eerst scoorde Travis Etienne een touchdown, toen doken de Jaguars op een fumble van Minshew in de redzone en scoorde Etienne erna meteen nog een touchdown. Deze klap wisten de Colts niet meer boven te komen. De Jaguars gaan na deze overwinning aan kop in de AFC South.

Washington Commanders @ Atlanta Falcons | 24-16: Hoe lang houden de Falcons nog vast aan Desmond Ridder? De tweedejaars quarterback gooide tegen de Commanders voor 307 yards en twee touchdowns, maar hij gooide ook drie intercepties, allemaal in de tweede helft toen de Falcons juist een comeback nodig hadden. De eveneens tweedejaars quarterback Sam Howell deed het aan de andere kant een stuk beter, hij gooide drie touchdown en 0 intercepties. De Commanders wonnen mede dankzij hem van de Falcons en staan op een 3-3 record. De Falcons hebben na de nederlaag hetzelfde record.

Carolina Panthers @ Miami Dolphins | 21-42: De Panthers leken even op weg naar een sensatie van formaat. De ploeg nam namelijk op bezoek bij de Dolphins een 14-0 voorsprong. Daarna liet Miami echter zien ook zonder De’Von Achane nog steeds een uitstekend lopende aanval te hebben. De Dolphins scoorden zes touchdowns. Drie passing touchdowns van Tua Tagovailoa en drie rushing TD’s. Hierdoor liep de ploeg uit naar een ruime voorsprong en mocht Tua voortijdig naar de kant. Backup Mike White gooide nog wel een pick-6, maar dat maakte voor het duel uiteindelijk weinig uit.

Minnesota Vikings @ Chicago Bears | 19-13: De Vikings hebben zonder hun geblesseerde sterspeler Justin Jefferson de tweede zege van het seizoen geboekt. Gemakkelijk ging het niet tegen de Bears, die Justin Fields tijdens het duel met een blessure zagen afhaken. Hij werd vervangen door Tyson Bagent. De ongedrafte rookie kende een ongelukkig debuut, want direct op zijn eerste snap verloor hij de bal, die daarna door de Vikings werd binnengelopen voor een touchdown. Het was de score die uiteindelijk het verschil zou maken.

Lees hier de previews van deze wedstrijden.

Coverfoto: Jason Miller/Getty Images