NFL Nieuws: Brady out, Hopkins verlaat Houston, nieuwe CAO


Terwijl het Coronavirus stilaan de hele wereld in zijn greep houdt, is er voor ons sportliefhebbers gelukkig nog één sport waar de activiteiten min of meer zoals gepland door kunnen gaan. In de NFL is de zogenoemde Legal tampering ingegaan. Dat wil zeggen dat teams nu ook officieel met vrije spelers mogen gaan praten. Vanaf morgen [woensdag 18/03, nvdr.] gaat Free agency ook definitief van start. Een waterval aan deals werden gisteren al bekend gemaakt. Afgelopen weekend keurden de spelers bovendien de nieuwe Arbeidsovereenkomst goed, die een heleboel wijzigingen met zich meebrengt voor de hele competitie. Hoog tijd om het belangrijkste NFL-nieuws voor jullie te bundelen!

TOM BRADY SPEELT NIET MEER VOOR DE PATRIOTS

Misschien wel het allergrootste nieuws viel op dinsdag te noteren. Tom Brady, 20 jaar lang de quarterback voor de New England Patriots, zal niet naar Foxborough terugkeren in 2020. Dat kondigde de zesvoudige Super Bowlwinnaar zelf aan via zijn Instagram- en Twitterpagina’s. Brady zal volgend seizoen zeker nog te zien zijn in de NFL, zij het in een ander uniform. Waar Brady uiteindelijk zal spelen, is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het nog tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Los Angeles Chargers. Patriots-fans blijven intussen verweesd achter. De man die hen zes kampioenschappen bracht, trekt de deur finaal achter zich dicht.

BLOCKBUSTER TRADE: HOPKINS NAAR DE CARDINALS

Veruit de meest opvallende transactie kwam er al vrij vroeg op maandag. De Houston Texas besloten om hun superster wide receiver DeAndre Hopkins naar de Arizona Cardinals te sturen in ruil voor running back David Johnson en een tweede ronde draft pick. Deze ruildeal deed bij zowat de hele NFL-community meer dan de wenkbrauwen fronsen. Hopkins wordt beschouwd als één van, zo niet dé beste wide receiver in de NFL. Daar tegenover staat dat David Johnson niet meer de difference maker is die hij ooit was. Hopkins was cruciaal in het aanvalsspel van de Texans, maar past blijkbaar niet meer in de plannen van Head Coach/GM Bill O’Brien. Als vervanger trokken de Texans wide receiver Randall Cobb aan voor drie jaar en $27 miljoen. Ongetwijfeld niet meer dan een doekje voor het bloeden voor de gechoqueerde Texans-fans.

TAGS EN HANDTEKENINGEN: DE BELANGRIJKSTE DEALS OP EEN RIJTJE

De Twitter-accounts van Ian Rapoport en andere NFL-reporters stonden maandag niet stil. Aan de lopende band liepen nieuwe ontwikkelingen binnen. We lijsten voor jullie enkele van de belangrijkste moves op:
– Defensive end Arik Arminstead tekende voor een verlengd verblijf bij de San Francisco 49ers. Hij zal er de komende vijf jaar gaan spelen
– Die andere D-line-ster van de 49ers, DeForest Buckner, zoekt dan weer andere oorden op. Hij tekende bij de Indianapolis Colts na een trade waarin de 49ers een first round pick in de 2020 Draft ontvingen.
Kyle Van Noy verliet de New England Patriots en tekende bij divisieriviaal Miami Dolphins. Van Noy zal er over vier jaar zo’n $51 miljoen gaan verdienen.
– Er werden ook een rits franchise tags geplaatst. Derrick Henry (Tennessee Titans), Dak Prescott (Dallas Cowboys) en A.J. Green (Cincinnati Bengals) zijn daarbij de opvallendste namen.

NIEUWE ARBEIDSOVEREENKOMST: NAAR 17 GAMES EN 2 EXTRA PLAY-OFF TEAMS

Door de Coronacrisis geraakte het nieuws wat ondergesneeuwd, maar zondag was een historische dag voor Roger Goodell en de NFL. Een nieuwe collectieve arbeidsovereekomst, opgesteld door de eigenaars, werd goedgekeurd door een (nipte) meerderheid van de spelers. De overeenkomst zal voor stabiliteit in de competitie zorgen gedurende de komende tien jaar.
De overeenkomst brengt een aantal vergaande veranderingen met zich mee. Zo zal vanaf 2021 het reguliere seizoen een wedstrijd meer tellen. Niet langer zullen er een even aantal van 16 games gespeeld worden. Vanaf 2021 worden dat er 17. Er komt ook een ingrijpende verandering in de play-offs en dat al vanaf dit seizoen. Elke conferentie krijgt er een play-offteam bij. Zeven dus in plaats van zes. Dat betekent meteen dat er vanaf dit seizoen nog slechts één team een bye zal kunnen versieren in de play-offs.
Voor de spelers zelf wordt er boter bij de vis gedaan. De minimumlonen gaan omhoog en ook de game-day rosters worden uitgebreid, van 46 naar 48. Meer spelers zullen dus kans kunnen maken op minuten in de NFL. Een laatste interessant puntje, is dat de regels omtrent marihuanagebruik versoepeld worden. Een positieve plas zal niet langer een schorsing opleveren.
De komende dagen zal er ongetwijfeld nog veel meer NFL-nieuws te rapen vallen. Blijf op de hoogte via onze website en natuurlijk op twitter, via @SportAmerika.

Coverphoto: Maddie Meyer | Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen