NFL injury roundup: verschillende QB's geveld

Divisional Playoffs - San Francisco 49ers v Carolina Panthers
Er staat alweer een nieuwe speeldag in de NFL geschiedenisboeken. Dat is opnieuw de brenger van slecht nieuws voor verschillende spelers. Wij sommen de belangrijkste geblesseerden even voor jullie op. Opvallend is dat er deze week veel quarterbacks in het lijstje voor komen.
Carson Palmer ziet sterretjes
Arizona Cardinals quarterback Carson Palmer zag niet enkel sterretjes door de nederlaag tegen de Los Angeles Rams zondagavond. Hij kreeg ook een behoorlijke klap op het hoofd toen hij in het vierde quarter gesacked werd. Palmer verliet meteen het veld en werd daarna in de kleedkamer nagekeken, zoals vastgelegd in het hersenschuddingenprotocol in de NFL.


Hoofdcoach Bruce Arians vertelde na de wedstrijd dat Palmer de komende dagen dit protocol zal opvolgen. Bovendien zullen de Cardinals geen risico’s nemen. “We zullen heel, heel voorzichtig zijn”, aldus Arians. Drew Stanton neemt in de afwezigheid van Palmer de honneurs waar op de positie van quarterback. Slecht nieuws voor Arizona is bovendien dat ze donderdag alweer aan de bak moeten tegen de San Francisco 49ers.
Siemian sukkelt met schouder
De Denver Broncos wonnen dan wel voor de vierde keer op rij, maar konden toch niet helemaal tevreden zijn zondagavond in Tampa Bay. De reden daarvoor is een mogelijke schouderblessure voor quarterback Trevor Siemian. Die verliet het veld op het einde van het tweede quarter.
Het is de linkerschouder van Siemian die de coaches in the Mile High City zorgen baart. Gelukkig is dit niet zijn werparm. De jonge quarterback kwam ongelukkig ten val met nog drie minuten op de klok in het tweede quarter. Dit na een sack van Clinton McDonald. Het was toen al de vierde sack op Siemian, die het veld wél op eigen kracht kon verlaten.


Volgens coach Gary Kubiak is het de komende dagen afwachten tot er meer informatie beschikbaar is over de blessure. NFL Network insider Ian Rapoport meent evenwel dat bronnen dicht bij de club uitgaan van een verzwikking in het schoudergewricht.
Meer slecht nieuws voor de Panthers
Het seizoen is niet goed ingezet bij de Carolina Panthers. Niet alleen gingen drie van de eerste vier wedstrijden de mist in, ook verloren de troepen van coach Ron Rivera hun quarterback in het verlies op bezoek bij de Atlanta Falcons zondagavond.
Cam ging richting kleedkamer in het vierde quarter en keerde niet meer terug. Hij werd er onderzocht voor een mogelijke hersenschudding en doorloopt momenteel, net als Palmer, het protocol van de NFL. Derek Anderson verving Newton op de quarterbackpositie, maar kon het tij ook niet meer keren.


Newton liep de blessure op toen hij zelf een two-point conversion scoorde in het vierde quarter. De MVP van vorig seizoen kreeg deze jaargang al heel wat te verduren. Zo keerde hij vorige week nog terug uit de kleedkamer na een behoorlijke aanval op zijn enkel en incasseerde hij een aantal behoorlijk stevige tackles tegen de Denver Broncos in Week 1.
Seizoen zit erop voor Bowman (49ers)
De San Francisco 49ers verloren zondagnacht meer dan een partijtje tegen de Dallas Cowboys; ze zagen ook een zeer belangrijke pion in hun verdediging uitvallen met wat lijkt op een seizoen beëindigende blessure. Linebacker NaVorro Bowman verliet het veld met een blessure aan het onderbeen en de eerste tests wijzen op een gescheurde achillespees. Een MRI op maandag moet uitsluitsel brengen.


Bowman is zeer belangrijk voor de 49ers. Dat bewees hij zondag nog eens, toen Ezekiel Elliott het heel moeilijk had en pas los kwam nadat Bowman uitgevallen was. Hij had toen al acht tackles en een sack laten optekenen! Over het hele seizoen verzamelde Bowman al 35 tackles, één interception, één sack en een forced fumble.
Photo: Getty images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen