NFL Free Agency Update – AFC, 10 Maart

Chicago Bears v Green Bay Packers
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten. Vanaf maandag mochten teams en spelers al onderhandelen, wat er tot leidde dat veel deals al langzaam doorsijpelde. Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, dagelijks updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Elke dag zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de allereerste editie, waarin we de eerste transfers met betrekking tot de AFC op een rijtje zetten!
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken.
AFC North
AFC NORTH

 1. Kan iemand de Cleveland Browns vertellen dat free agency is begonnen? Na dag één zijn ze al vier belangrijke basisspelers kwijt, en ondertussen heeft Johnny Manziel nog steeds een contract.
 2. De Steelers zijn rustig begonnen, hebben wat aflopende contracten verlengd, maar hebben met de getalenteerde Ladarius Green een interessante opvolger voor Heath Miller.
 3. Ditzelfde kan gezegd worden van de Bengals, die spelers als George Iloka en Pacman Jones weten te behouden. Daar tegenover staat wel dat Marvin Jones naar Detroit vertrekt, en komend seizoen zullen ze iemand anders moeten vinden die ze naast A.J. Green kunnen posteren.

AFC East
AFC EAST

 1. De New York Jets verloren een getalenteerde runningback in Chris Ivory, maar hopen nu dat de veteraan Matt Forte nog genoeg ‘gas in the tank’ heeft om van waarde te kunnen zijn in het backfield.
 2. Miami heeft het maar druk. Ze zien met Olivier Vernon en Derrick Shelby twee gevaarlijke pass rushers wegvallen en hopen nu dat Mario Williams niet aan het einde van zijn latijn zit nadat hij afgelopen jaar teleurstelde in Buffalo.
 3. Ditzelfde geldt ook voor Kiko Alonso en Byron Maxwell, die na een heel teleurstellend jaar in Philadelphia hun carrière nieuw leven willen inblazen. Een grote gok van de Dolphins.

AFC South
AFC SOUTH

 1. Kunnen we de Texans nu al één van de winnaars in free agency noemen? Ze hebben, hoewel het een groot risico is wat betreft het geld, een quarterback in Brock Osweiler. Ze hebben een nieuwe runningback in Lamar Miller, en ze hebben het verlies van hun offensive linemen opgevangen. So far so good!
 2. Komend seizoen moeten de Jaguars presteren, en het binnenhalen van Malik Jackson en Chris Ivory onderstreept de ambitie om uit de kelder van de AFC South te geraken.
 3. De meest opvallende move kwam misschien wel uit Tennessee. DeMarco Murray mag hier komend seizoen de leiding nemen in het backfield en ook het binnenhalen van een nieuwe center in Ben Jones betekent dat de Titans er vooralsnog op vooruit gaan.

AFC West
AFC WEST

 1. De Broncos betalen vooralsnog de tol voor hun succes. Malik Jackson en Danny Trevathan vertrekken om een dik contract elders te tekenen, terwijl de gekrenkte Brock Osweiler naar Texas vertrekt. Als het seizoen vandaag begint is Trevor Siemian de quarterback van Denver. Wie? Juist.
 2. Khalil Mack is één van de beste pass rushers die er is, en de Raiders hopen in Bruce Irvin iemand te hebben gevonden die samen met hem een dynamisch duo kan vormen.
 3. Bij de San Diego Chargers geen verschrikkelijk grote transfers, maar wel hele degelijke. Brandon Mebane moet een belabberde run defense helpen, terwijl Travis Benjamin met al zijn snelheid een uitstekend wapen kan worden voor Philip Rivers.

Tot zover deel 1 van deze reeks, later vandaag komt het vervolg waarin we de transfers in de NFC nader bekijken!
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.
 1. Heerlijk zo’n overzicht. Jags gaan echt mee doen offense was al goed en de defense zal sterk verbeteren met Jackson, de van een blessure terugkerende Dante Fowler en dan kunnen ze in de draft eventueel nog een Ramsey, Bosa, Jack ofzo draften mits beschikbaar op #5.

 2. Heerlijk, die free agency. Jammer dat “we” Chris Ivory kwijt zijn, maar wel een aardige vervanger. De Jets zijn nog niet rond met Fitzpatrick, maar de insiders denken dat de partijen elkaar wel gaan vinden uiteindelijk. Als eventuele vervangers worden Hoyer en ook Kaepernick genoemd, maar die laatste wordt vrij onwaarschijnlijk geacht aangezien de Browns en de Broncos iets hogere nood hebben. Ik mag hopen dat Hoyer niet komt, daar schieten de Jets in mijn ogen niks mee op. Ach, heerlijk dat speculeren.
  Ik heb een zwak voor de Texans, maar zo’n berg geld voor Osweiler vind ik wel een heel grote gok. Zo veel heeft hij in mijn ogen nog niet laten zien. Ik hoop dat de Texans goed hebben gegokt, maar ik hou mijn hart vast.

  • Osweiler is wel een upgrade in vergelijking met Hoyer. Maar weer een korte termijn oplossing. De Texans moeten blijven zoeken naar een superbowl QB. Grote winnaar is Osweiler zelf.

   • Korte termijn oplossing? Denk het niet hij is jong veel potentie al wordt die wel overschat hij heeft goede dingen laten zien o.a. Patriots en Bengals maar ook mindere fases met die slechte fases in 2de helften van games en de chargers game o.a. En bij de Texans hoef je niet 30 punten te scoren met een defense die misschien wel de beste was in de 2de helft van het seizoen en hij heeft nog een mooi wapen in Hopkins al is dat wat minder dan DT en Sanders in Denver. Dus misschien eventueel nog een WR draften en ze hebben nog Jalean Strong talentje en wat doen aan de TE positie.

  • Manning was toch ook 3 keer niks dit jaar. Dilfer won zelfs een Super Bowl. Met een goede “d” kun je de Super Bowl winnen daar heb je geen topper op qb voor nodig. En ik zie de Texans dit jaar als een gevaarlijke outsider kan er ook langs zitten. En let ook op mijn Raiders.

 3. Mark Sanchez ondertussen naar de Broncos. Die zag ik niet aankomen. Velen niet denk ik. Altijd gevonden dat de Jets er veel te snel afscheid van hebben genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen