NFL Draft Update #3 – Droom Griffin komt uit, laatste kunstje Newsome


Op de laatste dag van de 2018 NFL Draft pikten de 32 teams nog 156 spelers van het draft board. De Seattle Seahawks zorgden voor het meest emotionele moment met het draften van Shaquem Griffin. Verder toonden de Tennessee Titans historisch besef door met de 199ste pick een quarterback te nemen. Daarnaast in deze update nog aandacht voor het afscheid van Ozzie Newsome.

EMOTIONELE GRIFFIN BIJ SEATTLE HERENIGD MET BROER

De uitverkiezing van Shaquem Griffin werd nog mooier dan vooraf verwacht. De linebacker die zich ondanks het missen van een hand toch naar de NFL vocht, werd via pick #141 verbonden aan de Seattle Seahawks, het team waar zijn tweelingbroer Shaquill ook voor speelt. Dat zorgde voor emotionele momenten bij de twee.


Vlak voor Griffin werd al een andere speler gedraft wiens weg naar de NFL geen eenvoudige was. Maurice Hurst, een potentiële eerste ronde pick, zag zijn draft stock dalen door hartproblemen tot de Oakland Raiders hem durfden te kiezen als 140ste in deze draft. Een high risk, high reward pick van de Raiders.

DE ‘TOM BRADY’ PICK

In de tweede en derde ronde werd er slechts één quarterback gedraft, dus was het waarschijnlijk dat er op de laatste dag nog een aantal aanvalsleider uitgekozen zouden worden. De meest opvallende was daarbij Luke Falk die een kans krijgt bij de Tennessee Titans. Niet per se vanwege zijn kwaliteiten of het team, maar wel vanwege het feit dat hij als 199ste werd gekozen. Precies de plek waar Tom Brady in 2000 werd gedraft door de New England Patriots.


De Patriots voegden zelf ook een nieuwe quarterback toe aan het roster. Het werd niet Kyle Lauletta, de gedoodverfde kandidaat om zich te voegen bij Brady, maar Danny Etling van LSU. Etling werd als 219de gedraft. Lauletta was daarvoor al weggekaapt door de New York Giants. Verder pikten de Cowboys, Jaguars, Seahawks en Bengals een signal caller op in de laatste rondes.
Vorig jaar werd er ook een quarterback als laatste gekozen. Nu ging de titel van ‘Mr. Irrelevant’ naar Trey Quinn, een wide receiver van SMU die mag proberen een plek te veroveren bij de Washington Redskins.

RAVENS NEMEN AFSCHEID VAN OZZIE NEWSOME

Tenslotte was de 238ste pick van de NFL Draft 2018 ook nog een bijzondere. Niet vanwege het nummer of de speler (Zach Sieler, DE Ferris State), maar het is de laatste keuze van Ozzie Newsome als GM van de Baltimore Ravens. Alle 22 jaren dat de Ravens actief waren in de NFL was Newsome er bij. Hij droeg mede bij aan het razendsnelle Super Bowl-succes van de nieuw opgebouwde franchise. Na 23 draft en 193 picks is het afscheid daar voor ‘Ozzie’.


Lees hier de draft update van dag 1 en dag 2.

(Cover photo: Twitter)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen