NFL Bracket 2020: Chiefs pakken #1 seed in AFC

In de eerste week van de eerste SportAmerika NFL Bracket werden de divisie rankings in de AFC bepaald. De twee sterkste teams van de Conference vorig seizoen, de Ravens en Chiefs, wonnen hun divisie met overmacht. In de AFC East gingen de Bills ruim met de divisiewinst aan de haal, terwijl de Titans ternauwernood de AFC South wonnen.


De grootste spanning zagen we in de AFC South. De Indianapolis Colts gingen geruime tijd aan de leiding voor plek één, maar zagen de Titans langzaam langszij komen. Het drama voor de Colts werd compleet toen ze de strijd om de tweede plek ook nog verloren van de Houston Texans. Een andere spannende tweestrijd vond niet plaats binnen een divisie, maar ging om de zevende seed. Voorafgaand aan de stemrondes voor de AFC West hadden de Pittsburgh Steelers deze plek in handen. De Denver Broncos kwamen vervolgens erg dichtbij. Zij verzamelden echter net niet genoeg stemmen om de Steelers uit de play-offs te houden.


De AFC East had spannend kunnen worden, maar door het vertrek van Brady en een succesvol 2019 wonnen de Bills die divisie vrij eenvoudig. De divisiewinst van de Bills en de tweede plek van de Texans betekenen overigens een herhaling van het wild card duel van 2019. Toen gingen de Bills ruim aan de leiding, maar kwamen ze uiteindelijk tekort door het duo Hopkins-Watson. Het is overigens niet de enige herhaling van een play-off uit 2019. De Patriots en Titans nemen het in de wild card ronde ook tegen elkaar op. Vorig seizoen wonnen de Titans verrassend en zij schopten het toen zelfs tot de Conference finale. Het derde en laatste wild card duel is een divisiestrijd tussen de Ravens en Steelers. De Chiefs plaatsen zich als nummer één seed direct voor de divisional ronde.
Lees hier het artikel waarin we het verloop en de spelregels van de SportAmerika NFL Bracket uitleggen.

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen