Monday Night Football Recap: Vier zaken die opvielen


De eerste Monday Night Football bracht meteen twee mooie affiches mee. Als eerste maakten de Minnesota Vikings zich op voor de terugkeer van de eens zo geliefde Adrian Peterson, die vanaf dit seizoen het tenue van de New Orleans Saints draagt. De afsluiter van de avond kwam uit Denver, waar de Broncos stand hielden tegen de Los Angeles Chargers. Hieronder vier elementen uit de Monday Night double header die opvielen.

1. Adrian Peterson moet zijn plek bij de Saints nog vinden

Adrian Peterson kende een belabberd debuut als een Saint. De running back, die afgelopen zomer de Vikings door de achterdeur verliet, keerde met hoge verwachtingen terug in Minnesota. Een mooier scenario om je gelijk te halen bestond er niet, maar de voormalig Pro Bowler haalde bij lange na zijn oude niveau niet. Met zes carries behaalde Peterson slechts 18 yards. Het was tekenend voor de running game van de New Orleans Saints, die in totaal slechts zestig rushing yards behaalden.

2. Sam Bradford en Stefon Diggs zijn de smaakmakers bij de Vikings

De keuze van de Vikings om Sam Bradford te halen, lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Bradford heeft een degelijke indruk achtergelaten in zijn debuutjaar voor Minnesota en lijkt zijn plek te hebben gevonden als spelverdeler. Samen met wide receiver Stefon Diggs werd de basis gelegd voor een 29-19 overwinning op de Saints. Diggs maakte niet de meeste yards, maar zijn kwaliteit om los te komen van zijn directe tegenstander en de vrije ruimte op te zoeken, zorgde voor een prima target voor Bradford.

3. Dalvin Cook is de nieuwe ‘bell cow’ running back van Minnesota

Tot het moment dat Adrian Peterson van zijn voetstuk viel, leek niemand aan hem te twijfelen. Nu AD is vertrokken, lijkt rookie Dalvin Cook de aangewezen vervanger. De voormalige speler van Florida State verbrak zelfs een record van Peterson door 127 yards te rushen in zijn debuutwedstrijd. Back-up Jerick McKinnon en nieuweling Latavius Murray lijken een plek als starter op hun buik te kunnen schrijven.

4. De vuurdoop van twee onervaren head coaches

Zowel de Broncos als de Chargers begonnen met een nieuwe headcoach aan het seizoen. Aan hen de moeilijke taak om deze twee ploegen weer mee te laten doen met de Oakland Raiders en de Kansas City Chiefs. Daarin had Vance Joseph, de coach van de Broncos, wel het voordeel te beschikken over een uitermate goede defense. De onervarenheid bleek uit het feit dat de Broncos hun 24-21 zege nog bijna uit handen gaven. Een vinger van de 26-jarige Shelby Harris voorkwam de gelijkmakende field goal van de Chargers.
Foto: Instagram/@Vikings

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen