MNF: Titans ontsnappen, Steelers domineren Giants

Stephen Gostkowski zal zich een ander debuut in Tennessee hebben voorgesteld. De kicker excelleerde de afgelopen jaren bij de Patriots, maar in zijn eerste wedstrijd voor de Titans miste hij drie field goals. In de slotminuut kreeg hij echter toch zijn kans op revanche en met een zuiver schot zorgde hij er toch nog voor dat de Titans ontsnapten aan een onnodige nederlaag. In East Rutherford begonnen de Steelers goed aan het nieuwe seizoen. Ze hadden het iets meer dan een kwart lastig tegen de Giants, maar daarna was het de stalen verdediging die de doorslag gaf.


GOSTKOWSKI HERSTELT ZICH NET OP TIJD VOOR TITANS

Tennessee Titans @ Denver Broncos | 16-14


Stephen Gostkowski wachtte tot de laatste minuut om zijn eerste field goal voor de Tennessee Titans te maken. Na drie gemiste field goals en een gemiste extra punt kwam de treffer precies op het juiste moment. De Titans versloegen de Broncos in Denver met 16-14.
Gostkowski speelde de afgelopen veertien jaar in New England, waar hij een belangrijke rol had in de drie kampioenschappen. Hij haalde vier keer de Pro Bowl en is de topscorer aller tijden van de Patriots. De Titans gebruikten vorig seizoen vier kickers. Zij waren gezamenlijk goed voor acht fieldgoals uit achttien pogingen. Op papier leek het een goed huwelijk, maar in de praktijk pakte dit de eerste 59 minuten van het duel niet goed uit.

NOAH FANT TOUCHDOWN

De Broncos leken optimaal te profiteren van de missers van Gostkowski. In het eerste kwart namen de Broncos de leiding in de drive na de eerste gemiste Titans field goal. Drew Lock liet zien waarom de Broncos door veel mensen worden gezien als de belangrijkste uitdager van de Chiefs in de AFC West. Hij wist Noah Fant precies op de juiste plek te vinden voor de eerste touchdown van de wedstrijd.

MOMENTUM TITANS

In het tweede kwart kwamen de Titans langszij, nadat Melvin Gordon de bal verloor voor de Broncos. De Titans kregen hierdoor de bal op 23-yard lijn van de thuisclub. Ryan Tannehill had maar vijf plays nodig om de bal in de endzone te krijgen. MyCole Pruitt was de man die de bal kon vangen en Gostkowski schoot vervolgens het extra punt tussen de palen.
De Broncos leken in de daaropvolgende drive de voorsprong weer terug te pakken. Lock bracht zijn ploeg op de 2-yard lijn voor een first down, maar in de vier volgende plays kwamen de Broncos slechts één yard verder. Door de stop leek het momentum naar de Titans gaan, want zij antwoordden gelijk met een tweetal lange drives. Alleen deze eindigden zowel voor als na rust met een door Gostkowski gemiste field goal. Hij miste zowel links als rechts en zag tussendoor ook nog een poging geblokt worden.
Aan het begin van het vierde kwart was er dan toch succes voor de Titans. Daar waar de Broncos er eerder niet in slaagden om op 4th & goal van de 1-yard lijn te scoren, deden de Titans dit wel. Jonnu Smith werd door de Denver defense totaal over het hoofd gezien. Tannehill had echter geen enkel probleem om zijn ploeggenoot te vinden. Gostkowski miste vervolgens nog maar eens het extra punt, waardoor de stand 13-7 werd.

DERRICK HENRY GEEFT TENNESSEE HOOP

De missers van Gostkowski leken de Titans op te gaan breken. De Broncos gingen direct opnieuw het veld over en dit keer was de ploeg in de redzone wel succesvol. Gordon kreeg de bal op de 1-yard lijn en vond het gaatje voor de touchdown. Omdat Denver het extra punt wel maakte, kwam de thuisploeg op een 14-13 voorsprong.
Deze stand bleef tot de laatste minuut op het bord staan. De Titans kregen toen nog één laatste kans. Onder leiding van een wederom uitblinkende Derrick Henry kwamen de Titans snel in field goal range. Een touchdown zat er niet in, maar de Titans konden met nog zeventien tellen op de klok voor de vierde keer aanleggen voor een field goal. Gostkowski faalde dit keer niet en trapte de bal feilloos tussen de palen voor de verdiende 16-14 overwinning.


STEELERS DEFENSE TE STERK VOOR GIANTS

Pittsburgh Steelers @ New York Giants | 26-16


De aandacht ging na de wedstrijd vooral uit naar Ben Roethlisberger. De quarterback van de Steelers miste vorig seizoen de laatste veertien wedstrijden van het jaar door een elleboogblessure. Hier was tijdens de eerste wedstrijd van Monday Night Football weinig van te merken. De quarterback was namelijk goed voor drie touchdowns. Toch was het vooral de verdediging van de Steelers die uitblonk in het duel met de New York Giants. Zij hielden Saquon Barkley tot zes yards in vijftien carries.
Het duurde even voor de Steelers het krachtsverschil ook in punten om wisten te zetten. De Giants namen de leiding via een field goal. Na de gelijkmakende trap van de Steelers kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een heerlijke pass van Daniel Jones naar Darius Slayton.

TJ WATT INTERCEPTIE

Voor de Steelers was de touchdown het sein om de verdediging nog wat strakker aan te trekken. Barkley kreeg geen enkele ruimte om uit te blinken en was goed voor slechts zes rushing yards. Wel ving de Giant zes ballen voor zestig yards, maar het was te weinig om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Ondertussen besloot TJ Watt om niet meer achter Jones aan te gaan, maar om zich te richten op de snelle pass van de quarterback. Het gevolg was twee intercepties van de Steelers.

JUJU SMITH-SCHUSTER

De aanval profiteerde van het goede werk van de defense door 23 punten op rij te scoren, beginnend en eindigend met een touchdown pass van Big Ben op JuJu Smith-Schuster. De Giants scoorden in de slotminuten nog een touchdown om de stand op 26-16 te brengen, maar nadat de two-point conversie mislukte, was het duel in New Jersey wel gespeeld.

Coverfoto: Dustin Bradford/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen