MNF: Steelers beëindigen zegereeks Buccaneers

De Pittsburgh Steelers hebben hun rug gerecht tijdens Monday Night Football. Ondanks alle interne problemen stond er een football-team dat in alle opzichten bereid was om te vechten voor een overwinning. Dat bleek net genoeg om de Tampa Bay Buccaneers van hun roze wolk te halen: 27-30.


FITZMAGIC (TIJDELIJK) ONTMASKERT


Alle ogen waren in Tampa Bay gericht op Ryan Fitzpatrick. Zijn overweldigende start aan het seizoen had de Bucs de hoop gegeven dat winst tegen de stroef draaiende Steelers ook mogelijk was. In zekere zin stelde Fitzpatrick ook niet teleur met voor de derde wedstrijd op rij meer dan 400 yards (een record) en drie touchdowns. Een slechte periode in het tweede kwart wierp echter een schaduw over zijn optreden. Mike Hilton, Terrell Edmunds en Bud Dupree ontmaskerden ‘Fitzmagic’ met drie intercepties in drie opeenvolgende drives. Bij de eerste van Hilton had Fitzpatrick vooral pech (tipped pass), de volgende twee waren puur op zijn conto te schrijven.


In de tweede helft vochten de Buccaneers zich nog bijna terug van een 10-30 achterstand, vooral dankzij de quarterback. Fitzpatrick liet Chris Godwin en Mike Evans scoren in het vierde kwart, maar de laatste drive voor de winst of een gelijkmakende field goal kon hij niet voltooien. Het grote verschil tussen de twee helften staat symbool voor het spel van de Bucs in 2018. Geen running game (leading rusher Peyton Barber 8/33, Fitzpatrick 5/27) en alles of niets in de passing game. Met Jameis Winston terug van een schorsing is het vooral interessant om te zien of hij Fitzmagic volgende week al aflost. Op basis van MNF wordt dat een moeilijke keuze voor Dirk Koetter.


STEELERS KNOKKEN ZICH NAAR WINST


Ondanks een scoreloze tweede helft toonden de Pittsburgh Steelers aan nog wel echt een team te zijn op het veld. De defensie ging echt de strijd aan en de aanval knokte ook voor elke yard. Dat werd het meest gesymboliseerd door Ben Roethlisberger en Vance McDonald. ‘Big Ben’ wist zich weer op alle mogelijke manieren onder de druk van de Bucs uit te werken en completeerde en passant 30 van zijn 38 passes voor 353 yards en drie touchdowns. McDonald liet de beste ‘stiff arm’ van dit seizoen zien in aanloop naar een 75-yard touchdown.


Naast dit tweetal was JuJu Schmith-Schuster zeer productief (9 catches, 116 yards) en sloot James Conner een zeer improductieve dag qua rushing yards toch af met drie cruciale runs voor 27, 9 en 17 yards in het vierde kwart. De laatste rush was voldoende voor victory formation. De Steelers staan nu 1-1-1 in de voorlopig spannende AFC North. De Bucs (2-1) zien de Panthers en Saints langszij komen in de NFC South.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen