MNF: Patriots verslaan Murray-loze Cardinals

De Arizona Cardinals mochten het tijdens Monday Night Football opnemen tegen de New England Patriots. De Cardinals komen terug van hun bye, maar verloren vier van de laatste vijf wedstrijden. De Patriots deden het de laatste vijf wedstrijden iets beter, zij wonnen er drie van de laatste vijf. Met winst tijdens MNF kan New England de laatste play-off plek weer overnemen van de Chargers.

KYLER MURRAY VALT UIT MET BLESSURE

De derde play-from-scrimmage eindigde in een drama voor Arizona. Kyler Murray raakte met niemand om zich heen geblesseerd aan zijn knie. Hij kon niet op eigen kracht het veld verlaten. Volgens de eerste berichten heeft hij waarschijnlijk zijn kruisband gescheurd. Zijn vervanger was Colt McCoy. De drive eindigde nog met een scoringskans, maar Matt Prater miste een 50-yard field goal-poging. Ook de Patriots kwamen niet ongeschonden uit het eerste kwart. DeVante Parker verliet geblesseerd het veld. Daarnaast gooide Mac Jones een interception. Isaiah Simmons onderschepte de bal.

De Cardinals openden het tweede kwart door de voorsprong te nemen met een field goal. Door een blessure bij Rhamondre Stevenson moest onder andere rookie Kevin Harris als running back spelen bij New England. Hij pakte zijn kans en scoorde na een aantal minuten de eerste touchdown van de wedstrijd. Zo gaf hij de Pats een 7-3 voorsprong. Arizona zette vervolgens een goede drive weg, maar moest genoegen nemen met een field goal. Ook de volgende score kwam op naam van de Cardinals. Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft scoorde James Conner een touchdown met een 10-yard run voor de voorsprong. New England deed nog wel wat terug met een 51-yard field goal van Nick Folk.

PATRIOTS DOMINEREN TWEEDE HELFT

Na bijna vijf minuten in het derde kwart trok Folk de stand gelijk met een field goal. De drive kwam tot de 4-yardlijn van de Cardinals, maar de Patriots kozen voor de field goal met nog twee yards te gaan tijdens 4th down. New England kwam vijf minuten later voor na een scoop and score. Kyle Dugger sloeg de bal uit de handen van DeAndre Hopkins. Raekwon McMillan pikte de bal op en liep onaangeraakt de endzone binnen voor de touchdown. Net voor het einde van het derde kwart gooide McCoy zijn eerste interception van de wedstrijd. McCoy stond onder druk en gooide de bal diep, maar Marcus Jones onderschepte de worp.

In het vierde kwart lieten de Patriots er geen grass over groeien. Mac Jones vond met een goeie worp Hunter Henry voor een 39-yard completion. Een play later liep Pierre Strong zijn eerste touchdown uit zijn carrière binnen. Het gaf New England een 27-13 voorsprong. De verdediging verzaakte vervolgens ook niet door een 3-and-out te forceren. Overigens speelde de verdediging van New England sterk. De Pats-D had in deze wedstrijd zes sacks, vier turnovers-on-downs en ze zorgden voor een INT en fumble. Na de touchdown van NE ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. De Cardinals probeerden het nog wel, maar de verdediging van de Pats bleek keer op keer te sterk. Door de winst gaan de Patriots over de Jets heen in de strijd om een wildcard voor de play-offs. Voor de Cardinals is het seizoen zo goed als verloren, zeker met de blessure van Murray in het achterhoofd.

Hier lees je de andere recaps van week 14.

Coverfoto: Ross D. Franklin/Associated Press