MNF: Las Vegas velt favoriet Baltimore in overtime

De Baltimore Ravens waren de grote favoriet voor de eerste Monday Night Football van het seizoen. Na de reguliere speeltijd stond het echter 27-27 en was het tijd voor overtime. De Las Vegas Raiders wisten door te dringen tot de one-yard line van Baltimore, maar moesten in de Ravens endzone een interceptie van Anthony Averett toestaan. De Raiders rechtten de rug, Carl Nassib haalde Lamar Jackson neer voor een fumble recovery van Darius Philon en daarmee keerde Las Vegas terug in de endzone van hun opponent. Ditmaal was het niet een Raven die de bal onderschepte, maar Las Vegas wide receiver Zay Jones die de bal ving en de Raiders in extase bracht: 33-27.

WEDSTRIJD KOMT TRAAG OP GANG

Het nieuwe stadion van de Raiders, Allegiant Stadium, had zich geen betere opening kunnen wensen. Het duel begon wat traag met één touchdown in het eerste kwart, maar daarna barstte het aanvallende geweld los. In het vierde kwart kwamen er zelfs 27 punten bij op het scorebord. Derek Carr wist zijn receivers goed te bereiken en leidde drie opeenvolgende drives met een score. De Raiders zouden echter de Raiders niet zijn als er niet iets mis zou gaan. Dat gebeurde in overtime toen Carr via Willie Snead en het hoofd van DeShon Elliott een interceptie gooide, maar ditmaal was het niet fataal.

De overwinning kwam echter niet volledig op het conto van de Raiders offense. De defensive line maakte het Lamar Jackson dikwijls lastig om zijn spel te spelen. Voornamelijk defensive end Maxx Crosby was een plaag voor de Ravens offense. Hij wist Jackson negenmaal onder druk te zetten, raakte hem acht keer en haalde hem tweemaal neer. Jackson moest regelmatig zoeken naar een uitweg en vaak bestond die uitweg niet. Dat de Raiders hiertoe in staat waren zonder Yannick Ngakoue biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

RAVENS PROBEREN MEER DOOR DE LUCHT

Het feit dat de Baltimore Ravens in het offseason enkele wijzigingen doorvoerde, droeg ook bij aan de gammele aanvallende start van het seizoen. Lamar Jackson werd dikwijls in de pocket geplaatst en vond zijn targets met wisselende resultaten. Marquise Brown en Sammy Watkins waren samen goed voor ruim 160 receiving yards, maar Jackson produceerde ook enkele zeer lelijke ballen en twee forced fumbles. Desondanks was het met 19 uit 30 passes, 235 yards, een touchdown en 12 rushes voor 86 yards een net optreden.

Het optreden van Las Vegas quarterback Carr had door de lucht een flink groter volume: 34 uit 56 passes voor 435 yards, twee touchdowns en een interceptie. De passing game moest echter wel even op gang komen, want in eerste instantie gooide Carr bijna alleen maar naar zijn tight end. Darren Waller werd maar liefst 19 keer gezocht door zijn quarterback en ving daarvan tien ballen voor 105 yards en een touchdown. Naarmate het duel vorderde wist Carr ook Bryan Edwards te vinden. Edwards was goed voor vier gevangen ballen en 81 yards. Zijn catches kwamen op belangrijke momenten, maar geen catch was zo belangrijk als de game-winning catch van Zay Jones.


Lees hier de reviews van de vroege en late games op zondag!

Coverfoto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen