MNF: Chargers hebben genoeg aan sterke eerste helft

De Las Vegas Raiders gingen zonder verliespartij op bezoek bij de 2-1 Chargers. De Raiders kwamen pas in de tweede helft op gang, maar toen stond het al 21-0 voor Los Angeles. Uiteindelijk gooide Austin Ekeler met ruim vijf minuten te gaan het duel in het slot: 28-14. Een interceptie en een turnover on downs zorgden er vervolgens voor dat de Raiders niet meer dichterbij kwamen.

Justin Herbert en de zijnen startten de avond voorspoedig. Herbert bereikte Donald Parham al snel in de endzone voor een touchdown en niet veel later volgde een strakke pass op Jared Cook voor de tweede score van de wedstrijd. Voor het eind van de eerste helft ving ook running back Austin Ekeler een touchdown pass van de jonge quarterback. Herbert eindigde het duel met 25 voltooide passes uit 38, 222 passing yards en drie touchdowns. Dat was samen goed voor een passer rating van 107,6. Austin Ekeler had zowel over de grond (15 carries voor 117 yards en een touchdown) als door de lucht (3/5, 28 yards, TD) een dominant optreden. Richting het eind van Q4 maakte hij het verschil met de vierde Chargers touchdown van de avond.

RAIDERS LAAT OP GANG

De Las Vegas Raiders hadden een uitzonderlijk slechte eerste helft. Dat ze niet scoorden in hun opening drive was geen verrassing, want dat lukte ze in geen van de afgelopen 10 duels. Dat ze nul aanvallende yards in het eerste kwart en slechts 51 in de hele eerst helft hadden, was dat wel. Het was de slechtste eerste helft van Gruden als Raiders-coach. De oorzaak daarvan lijkt vooral te liggen in het feit dat men in de eerste helft geforceerd running back Josh Jacobs opzocht. Jacobs deed twee wedstrijden niet mee en men probeerde zo snel mogelijk zijn motor aan te krijgen, maar dat lukte niet.

In de tweede helft ging die strategie overboord, maar toen keek Las Vegas al tegen een 21-0 achterstand aan. Derek Carr (21/34, 196, 2 TD, INT) hervond zijn vorm en voerde zijn team aan in twee touchdown drives op rij. De eerste touchdown was een strakke pass naar Hunter Renfrow en de tweede was een lob die alleen bereikbaar was voor tight end Darren Waller. De Raiders konden deze lijn echter niet doortrekken en de interceptie van Derek Carr door Derwin James gooide de wedstrijd in het slot.

CHARGERS DEFENSE IMPONEERT

Na afloop van de eerste helft was het lot van de Chargers al bezegeld. Immers, de Chargers wonnen 44 van de 45 duels waarin ze met een voorsprong van 21 punten gingen rusten. Dat de Raiders in de eerste helft — en vervolgens later in de tweede helft — weinig in de melk te brokkelen hadden, komt voor een groot deel op het conto van de Chargers defense. De Raiders hadden namelijk een reeks van acht wedstrijden op rij met meer dan 400 aanvallende yards. Bij herhaling tegen LA zouden ze gedeeld derde staan met de 2016-2017 Patriots.

Dat gebeurde echter niet, want in de eerste helft kwam Las Vegas niet verder dan 51 yards en in de tweede helft werden er maar 200 bijgeschreven. Carr werd vier keer gesackt door vier verschillende Chargers-verdedigers. Daarmee werd zijn reeks van vier duels met meer dan 350 passing yards en twee of meer touchdowns beëindigd. De kers op de taart van de goede prestaties van de defense was de interceptie van Derwin James.

Lees de recaps van de vroege en de late duels op zondag.

Coverfoto: Robert Gauthier/Los Angeles Times